Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

ημαντική παρέμβαση του Εμπορικού Συλλόγου Καρπενησίου για τον ΛΑΚΑ


Με αφορμή δημοσιεύματα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, σχετικά με αντιδράσεις που σημειώνονται από τον Εμπορικό Σύλλογο Μακρακώμης σχετικά με την οδική παράκαμψη της πόλης, ο Εμπορικός Σύλλογος Καρπενησίου παίρνει θέση και απαντάει με επιστολή – παρέμβασή του τονίζει ότι το έργο αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την πόλη και ευρύτερα για την περιοχή της Ευρυτανίας.
Συγκεκριμένα, στην απαντητική επιστολή του αναφέρει πως: «Πάγιο αίτημα του εμπορικού κόσμου του Καρπενησίου, από παλιά αλλά και τώρα, αποτελούσε η κατασκευή του οδικού άξονα Λαμίας – Καρπενησίου – Αγρινίου. Εμάς μας ενδιαφέρει να συντομεύσει η διαδρομή Λαμίας – Καρπενησίου, να γίνει ασφαλέστερος ο δρόμος, πιο φαρδύς και περισσότερο προσβάσιμος. Είναι ζωτική σημασίας να συντομεύσει η διαδρομή στη χρονική της διάρκεια καθώς το 90% των επισκεπτών, αλλά και των εμπορευμάτων διακινούνται μέσω αυτού του άξονα.

Αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες όλων των φορέων που έγιναν μέχρι σήμερα και συμφωνώντας με τις κινήσεις του βουλευτή, ο οποίος έχει θέσει ως θέμα ως πρώτη προτεραιότητα, κάνουμε έκκληση προς κάθε κατεύθυνση για την ολοκλήρωση της ανατολικής πρόσβασης στη σήραγγα Τυμφρηστού. Ζητάμε να ασφαλτοστρωθούν άμεσα τα 200 μέτρα χωματόδρομου και να δοθεί στην κυκλοφορία.
Η πόλη μας, το Καρπενήσι, αποτελεί τουριστικό προορισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και καθώς ανήκει σε διάφορα είδη, όπως θρησκευτικός, καλοκαιρινός, χειμερινός, συνεδριακός και πρέπει η πρόσβαση των επισκεπτών αλλά και των μόνιμων κατοίκων να γίνεται όσο το δυνατόν γρηγορότερα και ασφαλέστερα.
Ζητάμε να κατασκευαστούν όχι μόνο τα 9.5 χιλιόμετρα της παράκαμψης της Μακρακώμης, αλλά και τα 79 χιλιόμετρα του οδικού άξονα Λαμίας – Καρπενησίου καθώς και των αξόνων Καρπενησίου – Προυσού – Αγρινίου, όπως και Καρπενησίου – Επισκοπής – Αγρινίου.
Πρέπει να τονίσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι οι έμποροι του Καρπενησίου έχουν ήδη αποδεχτεί την κατασκευή του περιφερειακού δρόμου Καρπενησίου, με σημαντική απώλεια επισκεπτών που κατευθύνονται προς τον Προυσό, χάρη του ευρύτερου συμφέροντος της πόλης και της περιοχής.
Δεν θεωρούμε ότι υπάρχει οποιαδήποτε σημείο σύγκρουσης με τους συναδέλφους εμπόρους της Μακρακώμης, καθώς και αυτοί και εμείς περνάμε το Γολγοθά της αναδουλειάς και της οικονομικής κρίσης, όπως όλοι μας σε όλη την Ελλάδα»