Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ 448

* Διάβασα κάπου ότι το έργο που είχε προγραμματίσει η προηγούμενη Κυβέρνηση  ΣΑΡΚΙΝΗ- ΚΑΤΑΒΟΘΡΑ- Ν.Α ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ (2009 ΕΠ 76600003) προϋπολογισμού 3εκ.€. συγκαταλέγεται στα έργα εκείνα, που ενισχύουν τους αναπτυξιακούς στόχους της Ευρυτανίας, τονώνουν την τοπική οικονομία και δίνουν θέσεις εργασίας σε πολλούς ανέργους της περιοχής, σε μία περίοδο μεγάλης ύφεσης και καλπάζουσας ανεργίας;». Κάτι τέτοια διαβάζουν και ακούνε οι περισσότεροι εδώ σε τούτο τον ντουνιά και είναι έτοιμοι για …


* Θα αξιοποιηθεί κομματικώς από την Νέα Δημοκρατία, πληροφορήθηκα ο πρώην Νομάρχης Ευρυτανίας και μάλιστα σε πόστο πολύ γνωστό με το αντικείμενο που υπηρετούσε τόσα χρόνια. Η κίνηση αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που έλεγαν ότι ο Κώστας Κοντογεώργος, από την στιγμή που δεν ακολούθησε την Ντόρα στην ΔΗΣΥ, ήταν σίγουρο ότι θα αξιοποιούνταν ανάλογα από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σε αυτά 2η αξιόπιστη πηγή προσθέτει ότι ο κ. Κοντογεώργος θα είναι σίγουρα ο ένας εκ των υποψηφίων της Ν.Δ. στην Ευρυτανία όποτε και αν γίνουν εκλογές.

*Είναι πολλά τα λεφτά αδέλφια. Αν πράγματι υπάρχει πρώην Υπουργός που έχει στην άκρη τέτοιο πακέτο και όσα ακούγονται τις τελευταίες μέρες είναι αληθινά, για άλλη μια φορά θα πω ότι τουλάχιστον από αυτόν δεν το περίμενα…

*Με πολύ προσοχή διάβασα τα σχόλια αναγνωστών στο Blog της Πρασιάς, που ομολογουμένως είναι από τα Blogs εκείνα που προσφέρουν έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση και ένιωσα μεγάλη απογοήτευση για όλους εκείνους που άρχισαν σιγά – σιγά να φανερώνουν το πραγματικό τους πρόσωπο. 

* Έτσι είναι φίλε μου ανώνυμε αναγνώστη. Ο εν λόγω «κύριος» όταν διαπιστώνει ότι σε τούτο τον ντουνιά η μέρα φέγγει για όλο τον κόσμο και όχι μόνο γι΄ αυτόν και κυρίως όταν αντιλαμβάνεται ότι τα ψέματα σιγά – σιγά τελειώνουν, αντιδρά περίεργα και το ρίχνει στο πετροβόλημα και όποιον πάρει … η πέτρα.

*Έτσι κάπως έγιναν τα πράγματα, όπως ακριβώς τα περιγράφει, ο ανώνυμος αναγνώστης του  Blog της Πρασιάς. Πρώτα ο Ευρυτανικός Παλμός...(Ανώνυμη καταγγελία, μετά από σχετική φωτογράφιση παρά τη λίμνη, μετά άλλος και τώρα η σειρά του Πρασιά και του Μουζήλο.... Άντε να παίρνουν σειρά ένα - ένα τα Blogs...

*Εδώ βέβαια ισχύουν δυο τινά. Το πρώτο ότι «Έχει ο καιρός γυρίσματα» και το δεύτερο «όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια»

*Aπό 1 Aπριλίου 2011 όλες οι συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών και επιχειρήσεων που υπερβαίνουν σε αξία τα 3.000 ευρώ γίνονται υποχρεωτικά με χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών ή τραπεζικών επιταγών, ενώ από 1.1.2012 το όριο αυτό θα είναι 1.500 ... Αυτές τις στεναχώριες του τραπεζικού συστήματος είδε πριν κάμποσα χρόνια ο πρώην Κώστας Καραμανλής και συμφώνησε να δοθούν στις Τράπεζες 18 εκ. ευρώ. Τα ίδια διαπίστωσε τώρα και ο νυν Γεώργιος Α. Παπανδρέου και ανέβασε την «βοήθεια» στα 30. Έτσι είναι αυτά. Να μην χαθεί το σύστημα και άστο το λαουτζίκο να αργοπεθαίνει…

*Από κάθε πλευρά θετική είδα την θέση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τον οδικό άξονα των Αγράφων. Όλα τα μέλη, προς τιμή τους, ενέκριναν ομόφωνα στην τελευταία συνεδρίαση, την κήρυξη της διαδικασίας των απαλλοτριώσεων για το δεύτερο τμήμα του δρόμου, που ενώνει την Κρέντη με τα Άγραφα και αγγίζει τα όρια της Καρδίτσας.
Ωραία εξέλιξη αυτή, γιατί όπως πληροφορήθηκαν σε κανά μήνα εγκαθίσταται  εργολάβος και πιάνει δουλειά.

*Κάπου επίσης άκουσα ότι για την σωστή αξιοποίηση του Αθλητικού μας Κέντρου, σε επίπεδο συνεργασίας ΣΔΙΤ, έχει πέσει στο τραπέζι και το όνομα του Προέδρου του Θρύλου Βαγγέλη Μαρινάκη. Καλή περίπτωση αλλά χρειάζεται πρόγραμμα και σχεδιασμός.