Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Λάβαμε και δημοσιεύουμε…

Εμείς οι Κλαψιώτες διαμαρτυρόμαστε έντονα γιατί μας επιβάλλουν να πληρώσουμε την κατανάλωση πόσιμου νερού που έρχεται στις βρύσες των σπιτιών μας. Το νερό είναι ακατάλληλο προς πόση, αφού φέρει μικρόβια και βαρέα μέταλλα επικίνδυνα για τον οργανισμό και τη ζωή μας, συνεπώς δεν πρέπει να το πληρώνουμε και κάθε αντίθετη απόφαση είναι παράλογη και άδικη.

Γι’α τυό παρακαλούμε να μην γίνετε καταμέτρηση της κατανάλωσης του νερού μας, γιατί είναι άδικο την σήμερον ημέρα, με ταβέρνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια να μην έχει κατάλληλο νερό για να πιούμε και να μαγειρέψουμε.
Παρακαλούμε την Υγειονομική Υπηρεσία Καρπενησίου να επέμβει άμεσα και να λάβει δείγματα του νερού για ανάλυση, ώστε να γνωρίζουμε το βαθμό της επικινδυνότητας του, καθώς επίσης παρακαλούμε κάθε αρμόδια και υπεύθυνη αρχή να ενδιαφερθεί για την προστασία της υγείας των κατοίκων του χωριού Κλαυσίου, από τη χρήση του ακατάλληλου και επικίνδυνου νερού, το οποίο φέρει μικρόβια και βαρέα μέταλλα (μαγγάνιο κλπ), που είναι καρκινογόνα, βάσει των αναλύσεων.
Επίσης, να διατάξει μέτρα για την επίλυση του προβλήματος, αλλά και να ερευνήσει και να αποδώσει ευθύνες σε όλους τους υπευθύνους, κατά τα τελευταία χρόνια μέχρι και σήμερα, για το ακατάλληλο νερό στο χωριό μας. Ακόμη θα πρέπει να μεριμνήσουν για την αντικατάσταση του φθαρμένου παλιού δικτύου ύδρευσης που μεταφέρουν το νερό στη δεξαμενή, με σωλήνες σκουριασμένους και κολλημένους με υλικό που βγάζει επικίνδυνα και καρκινογόνα στοιχεία, που επιβαρύνουν το διερχόμενο νερό. Θα πρέπει να μεριμνήσουν και για την μεταφορά σε ψηλότερο σημείο της υδρομάστευσης, η οποία βρίσκεται δίπλα από το ποταμό Μουζιλιώτη και στο ίδιο επίπεδο και απορροφούνται τα λύματα του χωριού Μουζίλου. Το χωριό μας δεν μπορεί να είναι καταδικασμένο και να έχει ακατάλληλο νερό, λόγω της αδιαφορίας και αμέλειας υπευθύνων, οι οποίοι δεν έκαναν και δεν κάνουν τα απαραίτητα έργα.

Μαθές Κωνσταντίνος