Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Ανεβάζουν στροφές στην προετοιμασία τους οι παίχτες του Παναιτωλικού στο Καρπενήσι

Στο Καρπενήσι βρίσκεται από την περασμένη Δευτέρα ο Παναιτωλικός του Μπάμπη Τεννέ, με σκοπό να πραγματοποιήσει την καλύτερη δυνατή προετοιμασία για την περίοδο 2010-2001, που τον βρίσκει στην μεγάλη κατηγορία.
Οι πρωταθλητές της F.L. διαμένουν από την Δευτέρα 11/7 στο Hotel Spa Montana και θα παραμείνουν έως τις 28 του μηνός. Οι προπονήσεις πραγματοποιούνται στο αθλητικό κέντρο της πόλης, με την πρώτη να γίνεται σήμερα το απόγευμα σε χαλαρούς ρυθμούς. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Μάκης Μπελεβώνης.

Η πρώτη προπόνηση είχε πραγματοποιηθεί στο Αγρίνιο στις 4 Ιουλίου, παρουσία αρκετών φίλων του Παναιτωλικού, που αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα «όπλα» της ομάδας.

Η πορεία του Παναιτωλικού
 το 2010/2011

Μετά από 34 χρόνια οι Αγρινιώτες κατάφεραν να πανηγυρίσουν την πολυπόθητη άνοδο-επιστροφή στην Super League. Αναδείχτηκαν πρωταθλητές της Football League με 75 πόντους, έναν περισσότερο από τον ΠΑΣ Γιάννενα, αποδίδοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο και έχοντας σταθερά καλή πορεία.
Πρώτος σκόρερ ήταν ο Γιώργος Θεοδωρίδης με 10 τέρματα (Πρώην παίχτης του Παναθηναϊκού, του Άρη και του ΠΑΟΚ). Τον ακολούθησαν με 7 γκολ οι: Καραμαλίκης και Γκούρμα, ενώ στα 6 έμεινε ο Καούνος.

Δεύτερο σπίτι του το Καρπενήσι
Ούτε ο πιο παλαιός φίλαθλος του Παναιτωλικού δεν μπορεί να θυμηθεί πόσες χρονιές έχει πραγματοποιήσει η Αγρινιώτικη ομάδα προετοιμασία στο Καρπενήσι. Κάθε καλοκαίρι η Ευρυτανική πρωτεύουσα αποτελεί τον σταθερό προορισμό της ομάδας για το βασικό στάδιο προετοιμασίας.

Τα φιλικά τεστ
Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη το πρόγραμμα των φιλικών αναμετρήσεων των «καναρινιών» στο Καρπενήσι κατά την 18ημερη προετοιμασία τους. Σίγουρη θεωρείται η αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης (22/7), ενώ πιθανολογείται ότι θα διεξαχθούν φιλικά με: Άρη και Λάρισα.

Η αποστολή

Όλοι οι ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας συμμετέχουν στην προετοιμασία του Καρπενησίου και είναι οι εξής : Λουίτζι Τζενάμο, Νίκος Μπαμπανιώτης, Βασίλης Γκόλιας, Ανέστης Αναστασιάδης, Δημήτρης Κουτρουμάνος, Θανάσης Παλαιολόγος, Γιώργος Κούσας, Άντρε Ρότσα, Ουίλιαμ Εντζεγκουέλε, Τάσος Δέντσας, Χουσείν Μουμίν, Μάκης Μπελεβώνης, Ολιβιέ Μπουμάλ, Γιώργος Θεοδωρίδης, Στάθης Καραμαλίκης, Γιάννης Πασάς, Χάρης Παππάς, Ανρί Καμαρά και Βασίλης Μεταξούλης. Μαζί με αυτούς συμμετέχουν και οι: Μανώλης Κούσης(19χρονος μέσος), Παντελής Σαμαράς(19χρονος αμυντικός) και Γιώργος Σμίλτος(19χρονος μέσος), που αγωνίζονται στην ομάδα νέων. Συνολικά συμμετέχουν 22 παίχτες.

Το πρόγραμμα της συνέχειας
Στο Αγρίνιο και συγκεκριμένα στο υπερσύγχρονο EMILEON SportCenter θα συνεχιστεί η προετοιμασία του Παναιτωλικού στις αρχές Αυγούστου μετά και την ολοκλήρωση του βασικού σταδίου στο Καρπενήσι. Στις 10 Αυγούστου είναι προγραμματισμένο φιλικό με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Οι μεταγραφές
 Μόλις δυο μεταγραφές πραγματοποίησαν μέχρι την αναχώρηση για Καρπενήσι οι «νεοφώτιστοι». Ξεχώρισε η ένταξη στο ρόστερ του Σενεγαλέζου Ανρί Καμαρά, που ήταν ελεύθερος από τον Ατρόμητο, ενώ επέστρεψε ο Αγρινιώτης πλάγιος μπακ Δημήτρης Κουτρουμάνος, ο οποίος έχει φορέσει την φανέλα της ΑΕΚ. Συζητήσεις γίνονται με πάρα πολλούς ποδοσφαιριστές.Για 2 χρόνια θα αγωνίζεται ακόμη στον Παναιτωλικό ο Χουσείν Μουμίν, που ήταν δανεικός από τον ΠΑΟΚ (Έμεινε ελεύθερος).

(Ονοματεπώνυμο/Ηλικία/Θέση/Προηγ. Ομάδα)
Ανρί Καμαρά                   34    Επιθετικός Ατρόμητος
Δημήτρης Κουτρουμάνος    24    Αμυντικός Αν. Καρδίτσας

Οι αποχωρήσεις

Δεν θεωρείται ότι ο Παναιτωλικός αποδυναμώθηκε. Μπορεί να αποχώρησαν κάποιοι αξιόλογοι ποδοσφαιριστές (Μπαϊκαρά, Γκούρμα, Καούνος), ωστόσο παρέμεινε το μεγαλύτερο κομμάτι του βασικού κορμού, που έφερε την άνοδο.

(Ονοματεπώνυμο/Ηλικία/Θέση)
Μάρκ ΓκουεΪ                   31    Επιθετικός
Ντενίζ Μπαϊκαρά                   27    Μέσος
Ντούλι Τζόνσον                    27    Μέσος
Νεμάνια Βούκοβιτς    27    Αμυντικός
Μιχάλης Μπακάκης    20    Αμυντικός
Μάριο Γκούρμα                   29    Επιθετικός
Βαγγέλης Καούνος    34    Επιθετικός
Ούλμπριχ Κέβιν Αγκιλάρ    23    Τερματοφύλακας
Γιώργος Πονηρός                   24    Τερματοφύλακας
Δημήτρης Ρούσσης    23    Αμυντικός
Δημήτρης Μπερερής    22    Αμυντικός

Το τεχνικό τιμ
Ο 58χρονος Μπάμπης Τεννές συνεχίζει για 2η συνεχόμενη περίοδο στον Παναιτωλικό. Ανέλαβε τον Ιανουάριο του 2011, διαδεχόμενος τον Γιάννη Νταλακούρα. Έχει εργαστεί σε: Καλλιθέα (2 θητείες), Ιάλυσο, Αθηναϊκό, Απόλλων Αθηνών (2 θητείες), Καλαμάτα, Πανηλειακό (2 θητείες), Πανελευσινιακό, Άρη, Ολυμπιακό Λευκωσίας, Κέρκυρα (3 θητείες), Ακράτητο, Λεβαδειακό, Εθνικό Αστέρα και Παναχαϊκή. Θεωρείται από τους πιο έμπειρους Έλληνες τεχνικούς.
Βοηθός του είναι ο Γιώργος Ταράσης, που μέχρι πρότινος ήταν προπονητής της ομάδας νέων του συλλόγου. Ενώ από φέτος προσλήφθηκε γυμναστής ο Βασίλης Αλεξίου.
Στο τεχνικό τιμ βρίσκεται ο παλαίμαχος γκολκίπερ του Παναιτωλικού Κώστας Νικολαΐδης ως γυμναστής τερματοφυλάκων, ενώ γενικός αρχηγός του συλλόγου είναι ο επί σειρά ετών ποδοσφαιριστής της ομάδας, ο 42χρονος πρώην αμυντικός Κώστας Κωνσταντόπουλος.
Πηγή : EvrytaniaSport