Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΥΤ. ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ Χθεσινή δέσμευση ΛΟΒΕΡΔΟΥ προς τον Ηλία Καρανίκα, ότι το Κέντρο Υγείας και το Νοσοκομείο Καρπενησίου θα παραμείνουν ως έχουν

 
 
 
 
 
 
Στήριγμα στον αγώνα της εφημερίδας μας, από την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, για να μη κλείσει το Κέντρο Υγείας Δυτ. Φραγκίστας. Με άρθρο της η δημοσιογράφος κ. Ρόββα στο σημερινό φύλλο του Έθνους, αναφέρεται στο Κέντρο Υγείας και στον κίνδυνο να κλείσει, φιλοξενώντας ταυτόχρονα και δηλώσεις του Προέδρου του χωριού, Θύμιο Κολοκύθα που πριν καιρό αντίστοιχες είχε κάνει και στον ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ.
Το θέμα έχει ξεφύγει από τα όρια της Ευρυτανίας και όλο θεριεύει. Το ευχάριστο στην όλη υπόθεση είναι το γεγονός ότι μετά την χθεσινή παρέμβαση του Ηλία Καρανίκα, τόσο το Κ.Υ. όσο και το Νοσοκομείο Καρπενησίου θα παραμείνουν ως έχουν. Αυτή είναι η δέσμευση ΛΟΒΕΡΔΟΥ προς τον Ηλία Καρανίκα. ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ.
ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

Κινδυνεύουν να μείνουν

χωρίς Κέντρο Υγείας

Χιλιομετρικό Γολγοθά θα κάνουν οι ασθενείς, αν μπει "λουκέτο" στο Κέντρο Υγείας Δυτικής Φραγκίστας
Το Κέντρο Υγείας της Δυτικής Φραγκίστας του νομού Ευρυτανίας
Χωρίς πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας κινδυνεύουν να μείνουν χιλιάδες κάτοικοι του Νομού Ευρυτανίας μετά την απόφαση του υπουργείου να κλείσει το Κέντρο Υγείας Δυτικής Φραγκίστας, που εξυπηρετεί σχεδόν τον μισό πληθυσμό του νομού. Η τοπική κοινωνία ζητεί επανεξέταση της απόφασης. Όπως εξηγεί ο κ. Ευθύμιος Κολοκύθας, πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος της Δυτικής Φραγκίστας, σε περίπτωση που η απόφαση υλοποιηθεί, οι ασθενείς θα βρίσκονται αντιμέτωποι με χιλιομετρικό Γολγοθά, αφού μοναδική επιλογή τους θα είναι πλέον το Νοσοκομείο Καρπενησίου, γεγονός που μπορεί να αποβεί μοιραίο για ανθρώπινες ζωές.
"Σήμερα για να φτάσει το ασθενοφόρο από τα όρια του νομού στο Νοσοκομείο Καρπενησίου χρειάζονται 5 ώρες. Εάν και εφόσον καταργηθεί το Κέντρο Υγείας, θα απαιτείται επιπλέον1,5 ώρα, αφού το ασθενοφόρο θα πρέπει να φεύγει από το Καρπενήσι και να επιστρέφει σε αυτό", λέει ο κ. Κολοκύθας. "Το Κέντρο εξυπηρετεί περίπου 12.000 ανθρώπους, αριθμός που αυξάνεται τους τουριστικούς μήνες από την ύπαρξη παραθεριστών. Σε περίπτωση που διακοπεί η λειτουργία του, η Ευρυτανία θα είναι ο πρώτος και μοναδικός νομός χωρίς Κέντρο Υγείας".
Συμπαράσταση
Οι κάτοικοι, οι οποίοι έχουν τη συμπαράσταση των αρμοδίων από τη νομαρχία και έχουν αποσπάσει ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου κατά του "λουκέτου", επισημαίνουν ότι το κόστος λειτουργίας του Κέντρου Υγείας θα παραμείνει ίδιο και σε περίπτωση κατάργησής του, αφού το προσωπικό που το στελεχώνει θα μετατεθεί, ενώ τα λειτουργικά έξοδα απλώς θα μετακυλιστούν στο Νοσοκομείο Καρπενησίου.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΡΟΒΒΑ