Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Εκοιμήθη ο μακαριστός Ιερέας π. Αργύριος Παπαντώνης

Στις 24 Ιουνίου 2011, εξεδήμησε εις Κύριον, σε ηλικία 73 ετών ο Ιερέας π. Αργύριος Παπαντώνης, εφημέριος Τοπολιάνων.

Ο μακαριστός π. Αργύριος Παπαντώνης του Νικολάου και της Σταθούλας, γεννήθηκε στις 17 Μαρτίου 1937 στο Νέο Αργύριο. Παντρεύτηκε την Ευθαλία Καραμπά με την οποία απέκτησαν 5 τέκνα, την Νίκη, τον Νικόλαο, τον Γεώργιο, την Σταθούλα και τον Κωνσταντίνο.

Χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος το 1976 και αμέσως διορίστηκε Εφημέριος στην Ενορία Αγίας Μαρίνας Σιβίστας όπου και παρέμεινε μέχρι το 1993. Το ίδιο έτος μετακινήθηκε στην Ενορία Αγίου Γεωργίου Τοπολιάνων, την οποία υπηρέτησε επ΄ αγαθώ έως και της τελευτής του.
Ο μακαριστός π. Αργύριος κατά την 35ετή διακονία του, ανέπτυξε πλούσια ενοριακή δραστηριότητα. Εκτελούσε πάντοτε τα ιερατικά του καθήκοντα με ζήλο και προθυμία και βρισκόταν νυχθημερόν στην έπαλξη της ιερής αποστολής του. Η διακονία του υπήρξε μακρά και εύορκος, μαρτυρουμένη δια πλουσίου καρποφόρου πνευματικού έργου.

Η εξόδιος ακολουθία εψάλη στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στο Νέο Αργύρι στις 25 Ιουνίου 2011, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Καρπενησίου κ.κ. Νικολάου με τη συμμετοχή Ιερέων της περιοχής και πολλών ενοριτών. Ακόμη παρέστησαν ο Δήμαρχος Αγράφων Δημήτρης Τάτσης, άλλοι επίσημοι και πλήθος πιστών για να αποδώσουν τον τελευταίο ασπασμό στον καλοκάγαθο Λευίτη που ταξίδεψε στην αιωνιότητα.

Το τεσσαρακονθήμερον μνημόσυνο του εκλιπόντος θα τελεστεί το Σάββατο 30 Ιουλίου 2011, χοροστατούντων, σύμφωνα με πληροφορίες των Μητροπολιτών Άρτης κ.κ. Μελετίου, Αιτ/νιας κ.κ. Κοσμά και του επιχωρίου Επισκόπου της Θεοσόστου Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου κ.κ. Νικολάου.
Αιωνία του η μνήμη.