Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Η 1η ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

* Νερό πληροφορήθηκα ότι έτρεξε μπόλικο στις βρύσες, που έφτιαξε ο Σύλλογος Κυνηγών Δυτ. Ευρυτανίας, παρά το γεγονός ότι αυτό άργησε να γίνει. Σε προηγούμενο σχόλιο μας για το θεματάκι αυτό τονίσαμε ότι οι κρατούντες θα πρέπει να ανταποκρίνονται σε ανάλογα αιτήματα Συλλόγων καθότι η δημιουργία μιας βρύσης δεν είναι μόνο χρήσιμη στους κυνηγούς αλλά σε όλους.
Βέβαια για τον συγκεκριμένο Σύλλογο έκανα και μια ακόμη αναφορά που αφορά τα «εσωτερικά» του καθότι εδώ και καιρό διαπιστώθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά μεταξύ των μελών που συγκροτούν το Δ.Σ. Σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο στο Κερασοχώρι ακούστηκαν πολλά για το αν πρέπει να γίνει κυνηγετική ζώνη, σε περιοχή της Βούλπης. Εκεί ακούσαμε τον Γραμματέα, που αρχικά συμφώνησε να απαγορευτεί η περιοχή - ο οποίος μάλιστα υπέγραψε και το ΠΡΑΚΤΙΚΟ για την συγκεκριμένη απόφαση του Συλλόγου – να αρνείται ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι υπέγραψε, παρότι ο Πρόεδρος του Δ.Σ. παρουσίασε σε όλους το υπογεγραμμένο απ΄ αυτόν ΠΡΑΚΤΙΚΟ.
Για τα όσα έλαβαν χώρα σε εκείνο το Δ.Σ τοποθετήθηκε λίγο αργότερα με επιστολή του στο Ε.Π. το μέλος του Δ.Σ. κ. Γεώργιος Ρήγας, υπερασπιζόμενος τον Σύλλογο. Προ ημερών όμως, όπως έγραψα στο προηγούμενο φύλλο, πληροφορηθήκαμε ότι ο κ. Ρήγας παραιτήθηκε από το Δ.Σ. αφήνοντας αιχμές μάλιστα κατά του Προέδρου του Συλλόγου και σε σχόλιό μας, ζητήσαμε να μάθουμε, για την στάση αυτή του κ. Ρήγα. Συγκεκριμένα ρωτήσαμε: «Γιατί άλλαξαν τόσο νωρίς τα δεδομένα στον Σύλλογο, τι λέει τώρα ο κ. Ρήγας;»
Μέχρι στιγμής απάντηση από τον κ. Ρήγα δεν πήραμε, ούτε φυσικά και στο ερώτημά μας: «Ποιοι αποφασίζουν για την κατασκευή βρυσών σε διάφορά σημεία της Ευρυτανίας και για ποιο λόγο οι περισσότερες από τις βρύσες αυτές, αφού κατασκευάζονται, δεν τροφοδοτούνται με νερό». Θεωρούμε ότι όταν ένας Σύλλογος αποφασίζει να κάνει ένα τέτοιο έργο, θα πρέπει πρώτα να εξασφαλίζει και το νερό. Γι΄ αυτό, οι αρμόδιοι που εγκρίνουν την δημιουργία οποιασδήποτε Βρύσης, νωρίτερα θα πρέπει να τακτοποιούν και το πώς θα πάει νερό στην βρύση αυτή. Έτσι γιατί τουλάχιστον στην Βρύση που έγινε στην περιοχή της Δυτ. Φραγκίστας, νερό «έτρεξε» μετά από ένα χρόνο περίπου …

*Και μιας που αναφέρθηκα σε βρύσες, ας κάνω κι εγώ μια πρόταση για μια ιστορική και πανέμορφη Βρύση, από τις καλύτερες στην Ευρυτανία. Λοιπόν, όσοι έχουν πάει στην ΦΤΕΡΗ, στην πανέμορφη αυτή περιοχή, δίπλα από τα κονάκια των κτηνοτρόφων, υπάρχει η γνωστή Βρύση στο ΚΟΤΡΩΝΙ, με τα κρυστάλλινα και παγωμένα νερά της.  Όμως η κατάσταση της εν λόγω βρύσης όπως φαίνεται και στην φωτό, δεν τιμά κανένα.Τόσο η υδρομάστευση, όπου βγαίνει το νερό, όσο και ο περιβάλλοντας χώρος, είναι σε αθλία κατάσταση. Δεν ξέρω γιατί εκεί, δεν έγινε κάποια παρέμβαση, θεωρώ όμως ότι έστω και τώρα, είτε από Συλλόγους, είτε από τον Δήμο, η Βρύση αυτή, θα πρέπει να ενταχθεί άμεσα σε πρόγραμμα ανάπλασης και εξωραϊσμού γιατί είναι το σημείο αναφοράς της Φτέρης. Αναμένω τις κινήσεις των αρμοδίων, για ένα έργο, που δεν θα χρειαστεί και τον προϋπολογισμό του κράτους…