Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Και το όνομα αυτού ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Το Σάββατο 30 Ιουλίου 2011, η Μαυρομάτα φόρεσε από νωρίς τα γιορτινά της, καθώς το μεσημέρι, στην ιστορική εκκλησία της Παναγίας, θα βαπτίζονταν Χριστιανός το 3ο παιδί της οικογένειας του Λάμπρου και της Μαρίας Τσιγαρίδα. Το μυστήριο τελέστηκε σε κατανυκτική ατμόσφαιρα και άπαντες προσευχήθηκαν από καρδιάς για το νεοφώτιστο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ που έγινε νέο μέλος της Εκκλησίας του Χριστού μας.
 
Πανευτυχείς τόσο οι γονείς, όσο και ο παππούς Κωνσταντίνος με την γιαγιά Γεωργία αλλά και ο προσπάππους γέρο Λάμπρος Τσιγαρίδας, που είπε και το Πιστεύω κατά την διάρκεια του Μυστηρίου. Βέβαια σε πελάγη ευτυχίας έπλεαν και οι ανάδοχοι του μικρού Κωνσταντίνου, Θεόδωρος και Κωνσταντίνος τόσο κατά την διάρκεια της βάπτισης όσο και στο τραπέζι. Μετά το πέρας του Μυστηρίου και τις καθιερωμένες φωτογραφίες, στο παρακείμενο από την Εκκλησία «Κτήμα ΤΣΙΓΑΡΙΔΑ» έλαβε χώρα η δεξίωση που δεν είχε σε τίποτε να ζηλέψει από ανάλογες δεξιώσεις στο κλεινόν άστυ.
 Με την φροντίδα του Κώστα Μακρή και των αδελφών του αλλά και των οικογενών, σε όλα τα τραπέζια σερβιρίστηκε και του πουλιού το γάλα.
Ακολούθησε γλέντι του παλιού καλού καιρού που κράτησε μέχρι αργά το απόγευμα, με όλους να ευχαριστιούνται αυτή την μεγάλη χαρά της οικογένειας ΤΣΙΓΑΡΙΔΑ. Να τους ζήσει.