Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Λάμψη αστέρων - Μάγεψαν στο Φεστιβάλ, Αγγελάκας, ΠΥΞ ΛΑΞ και Μάλαμας

 Τέλειο, φανταστικό, μοναδικό, ξεχωριστό, άψογο θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος, με λίγα λόγια, το πρώτο φεστιβάλ «Εν’ Όρεσι», που έγινε στο Καρπενήσι στα πλαίσια των φετινών γιορτών Δάσους.
Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 5-6 & 7 Αυγούστου το μουσικό φεστιβάλ «Εν’ Όρεσι», που διοργάνωσε ο Δήμος Καρπενησίου σε συνεργασία με τη DiDi Music.
Στη μαγική φύση του Καρπενησίου και πιο συγκεκριμένα στον ιδανικό χώρο του Αθλητικού Κέντρου  Καρπενησίου, το «En’Oresi» festival,  πρόσφερε σε χιλιάδες κόσμο μοναδικές ευχάριστες μουσικές στιγμές σε ένα σπάνιο εορταστικό τριήμερο.

Το υπέροχο αυτό Αυγουστιάτικο μουσικό σεργιάνι ξεκίνησε την Παρασκευή το βράδυ 5 Αυγούστου με τους Γιάννη Αγγελάκα, Ντίνο Σαδίκη και Στάθη Αραμπατζή, να δημιουργούν μια φανταστική
ατμόσφαιρα, εντυπωσιάζοντας το κοινό με τα τραγούδια και την μουσική τους. Τη βραδιά άνοιξαν οι VLASTUR, οι οποίοι παρουσίασαν στον κόσμο τους Electro dub ethnic ήχους με ambient αποχρώσεις.
Στις 6 Αυγούστου, το Αθλητικό Κέντρο, παραλίγο να γκρεμιστεί!!! Από πολύ νωρίς πάνω από 4.000 κόσμος, κατέκλυσε τον χώρο, όπου έκαναν την εμφάνισή τους οι ΠΥΞ ΛΑΞ.


Για 3 ώρες περίπου, οι μοναδικοί αυτοί μουσικάνθρωποι μάγεψαν με τα τραγούδια τους το κοινό, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα άκρως συγκινητική και συνάμα μαγευτική. Ιδιαίτερη στιγμή για όλους ήταν όταν στο videowall εμφανίστηκε ο Μάνος Ξυδούς  να ερμηνεύει το «Εσύ Εκεί» από την συναυλία του Λυκαβηττού το 2004, προκαλώντας ανάμεικτα συναισθήματα.
Τέτοια συναυλία δεν έχει ξαναγίνει στο Καρπενήσι. Όσοι παραβρέθηκαν έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι καθώς απόλαυσαν όλες τις μεγάλες επιτυχίες των Πυξ Λαξ (Δεν θα δακρύσω πια για σένα, Πούλα με, Έπαψες αγάπη να θυμίζεις, κ.α) σε ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον ενώ η παραγωγή και η επιμέλεια του προγράμματος από όλες τις απόψεις(σκηνή, φώτα, ήχος, κ.α) δεν είχε σε τίποτα να ζηλέψει από αντίστοιχες παραγωγές μεγάλων συγκροτημάτων που πέρασαν από την Ελλάδα καθώς όλα ήταν άψογα.


Το φεστιβάλ ολοκληρώθηκε στις 7 Αυγούστου, με την συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα, που έδωσε μια άλλη μουσική πινελιά με την χαρακτηριστική φωνή του και τα μοναδικά τραγούδια του.   
Αν και το φεστιβάλ ήταν το πρώτο που διοργάνωσε ο Δήμος Καρπενησίου, είχε μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που κατασκήνωσαν στο χώρο του Αθλητικού Κέντρου και έμειναν ευχαριστημένοι απ’ όλη τη διοργάνωση. Πάνω από 100 σκηνές στήθηκαν, ενώ θετικά σχόλια απέσπασαν τα κιόσκια του Πολιτιστικού Συλλόγου, του Συλλόγου Γυναικών και της Ένωσης Ιδιοκτητών Καφετεριών, μπαρ και κέντρων διασκέδασης.
Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στο Δήμο Καρπενησίου για την άψογη διοργάνωση του φεστιβάλ, αλλά σημαντική ήταν και η βοήθεια τόσο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευρυτανίας που ρύθμισε την κυκλοφορία των οχημάτων τις ώρες των συναυλιών, αλλά και του ΚΤΕΛ για τη μεταφορά του κόσμου από την πόλη του Καρπενησίου στο Αθλητικό Κέντρο. Ελπίζουμε το φεστιβάλ να καθιερωθεί και κάθε χρόνο να απολαμβάνουμε γνωστούς καλλιτέχνες του ελληνικού πενταγράμμου και όχι μόνο.          ΦΩΤΟ: Γ. ΤΑΣΙΟΣ & Ι. ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΗΣ