Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Διαχρονική τιμή στα Ευρυτανόπουλα από την Ένωση Ευρυτάνων Αμερικής

Η Ένωση Ευρυτάνων Αμερικής «Το Βελούχι», σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου και το Ίδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας Ευρυτανίας, την περασμένη Παρασκευή 5 Αυγούστου, ανήμερα της εορτής του Αγίου Ευγενίου, σε μια λιτή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε μετά το πέρας της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, στο φιλόξενο χώρο του Γηροκομείου, απένειμαν Βραβεία με οικονομική υποστήριξη, σε ευρυτανόπουλα που αρίστευσαν και διακρίθηκαν την περασμένη σχολική χρονιά στα Λύκεια τους.

Την εκδήλωση ευλόγησε με την παρουσία του ο Μητροπολίτης Καρπενησίου, ο οποίος στην ομιλία του έκανε ιδιαίτερη μνεία στη δράση, το μέγιστο έργο της Ένωσης και στην εν γένει προσφορά των αδελφών μας που διαμένουν στην Αμερική,  στην «μάνα» Ευρυτανία.
Στο σημαντικό και ποικίλο έργο της Ένωσης αναφέρθηκε και ο Πρόεδρος του ιδρύματος Γιώργος Αθανασιάς, εκφράζοντας ταυτόχρονα και τα θερμά του συγχαρητήρια στους βραβευθέντες μαθητές, ενώ από την πλευρά της Ένωσης, ο Πρόεδρος της κ. Γιάννης Πεσλής τόνισε: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά που βραβεύονται σήμερα από την Ένωσή μας και τους ευχόμαστε εις ανώτερα γιατί αν η νεολαία ανεβαίνει, ανεβαίνουμε κι εμείς ως Ευρυτάνες μαζί τους».
Παρόντες ακόμη στην πολλή σημαντική αυτή εκδήλωση ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας Βασίλης Καραμπάς, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Καρπενησίου και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Π. Χαλκιάς, ο πρώην Δήμαρχος Φραγκίστας Θωμάς Μπόνιας, ο Καθηγητής και Λόγιος κ.μ Παναγιώτης Βλάχος, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και άλλοι επίσημοι.
Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι τα βασικά κριτήρια για να πάρει κάποιος μαθητής βραβείο είναι η οικογενειακή του οικονομική κατάσταση, η βαθμολογία του απολυτηρίου, καθώς και η οικογενειακή κατάσταση.
Το χρηματικό ποσό των 5000 δολαρίων ΗΠΑ, (κατανεμημένο ισόποσα) και οι επίσημοι έπαινοι απονεμήθηκαν αντίστοιχα στους εξής αποφοίτους των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ του Νομού:
1. Όλγα Θάλλα του Κων/νου του Γεν. Λυκείου Καρπενησίου.
2. Παναγιώτα Μάκκα του Γεωργίου των Λυκ. Τάξεων Κερασοχωρίου.
3. Ελευθερία Κώτσια του Νικολάου των Λυκ. Τάξεων Γρανίτσας.
4. Χρυσάνθη Ζαχαράκη του Παύλου των Λυκ. Τάξεων Ραπτοπούλου.
5. Θωμά Οικονόμου του Χρήστου των Λυκ. Τάξεων Ραπτοπούλου.
6. Δήμητρα Κακαβίτσα του Κων/νου του ΕΠΑΛ Δυτ. Φραγκίστας.
7. Δημήτριο Λαθύρη του Ιωάννη του ΕΠΑΛ Δυτ. Φραγκίστας.
Η εκδήλωση θα πρέπει να αναφερθεί ότι γίνεται κάθε χρόνο ανήμερα της εορτής του Αγίου Ευγενίου του Αιτωλού, προστάτου του Γηροκομείου Καρπενησίου.