Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2011

Περιοδεία Κλιμακίου του ΚΚΕ στο Καρπενήσι


Περιοδεία στο Καρπενήσι  πραγματοποίησε κλιμάκιο της Επιτροπής Περιοχής  Στερεάς  του ΚΚΕ αποτελούμενο από τα μέλη της  Επιτροπής  Περιοχής   Σοφία Ντούρου, Θανάση Παππά , Τάσο Χρονά  και τον γραμματέα της  ΚΟ Ευρυτανίας  Βασίλη  Λάππα.  Η πρόταση του ΚΚΕ για την οικονομική κρίση  , για την Λαϊκή Εξουσία ήταν στο επίκεντρο των συζητήσεων .

Α) Πρώτος σταθμός της περιοδείας ήταν  το Νοσοκομείο Καρπενησίου το οποίο έχει πληγεί σοβαρά από την αντιλαϊκή πολιτική στο χώρο της υγείας και θα οδηγηθεί σε περαιτέρω υποβάθμιση με την σχεδιασμένη συγχώνευση  των νοσοκομείων.
Από την συζήτηση με το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό έγινε εμφανής η άσχημη  κατάσταση στην οποία βρίσκεται το νοσοκομείο Καρπενησίου. Υπάρχουν χρόνιες ελλείψεις σε προσωπικό που αναγκάζει το ήδη υπάρχων να εργάζεται σε εντατικούς ρυθμούς, να είναι αποσπασμένο από άλλα νοσοκομεία για ορισμένο χρονικό διάστημα και επιπλέον οι ελαστικές συμβάσεις εργασίας γίνονται καθεστώς στους εργαζόμενους του νοσοκομείου. Η υποχρηματοδότηση έχει ως αποτέλεσμα τη μη λειτουργία του αξονικού τομογράφου που έχει εγκατασταθεί εδώ και χρόνια, την έλλειψη εξοπλισμού και αναλώσιμων.
Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή εναντιώθηκε στην επικείμενη συγχώνευση . Επίσης παλεύει για την πρόσληψη μονίμου προσωπικού ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες για την σωστή λειτουργία του νοσοκομείου. Την αύξηση της χρηματοδότησης για την πλήρη λειτουργία του νοσοκομείου. Την  στήριξη με προσωπικό και μέσα  του  ΚΥ  Φραγκίστας  καθώς επίσης και όλων των  Αγροτικών  Ιατρείων του Νομού.
Β) Στην συνέχεια της περιοδείας πραγματοποίησε συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Καραμπά όπου τα στελέχη  του κόμματος ενημερώθηκαν για τα προβλήματα της Ευρυτανίας και ανέπτυξαν τις θέσεις του κόμματος.
Τα κυριότερα προβλήματα που  συζητήθηκαν  ήταν τα εξής:

Ø      Για το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Καρπενησίου  όπου  κατά τη γνώμη  του ΚΚΕ χρειάζεται να αποτελέσει εργαλείο  ανάπτυξης προς όφελος όμως των κατοίκων.
Ø      Συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας  όπως
·        Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών στις υπηρεσίες της περιφέρειας και των δήμων.
·        Στήριξη των υλοτομικών συνεταιρισμών και επαναλειτουργία του εργοστασίου ξυλείας στη Φουρνά.
·        Σχεδιασμός και ανάπτυξη ορεινής κτηνοτροφίας στην δυτική Ευρυτανία.
Ø      Για το απαράδεκτο οδικό δίκτυο όπου χρειάζεται άμεσα  επισκευή και επέκταση. 
Ø      Το κλιμάκιο κατέθεσε  επίσης  την  θέση  να  μην δοθεί καμία άδεια για ανεμογεννήτριες  στην Ευρυτανία από ιδιώτες και να ιδρυθεί Ενιαίος Δημόσιος Φορέας Ενέργειας για την αξιοποίηση της ενέργειας που μπορεί να παράγει η Ελλάδα προς όφελος του λαού.
Ø      Να μην γίνει συγχώνευση του Ιδρύματος Κοινωνικής Πρόνοιας (Γηροκομείο) και να ξεκινήσει τώρα η λειτουργία νέας πτέρυγας που θα αυξήσει κατά 50% την δυναμικότητα του ιδρύματος.
 Στην περιοδεία του κλιμακίου επισημάνθηκαν   τα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν το Καρπενήσι και ολόκληρο τον νομό Ευρυτανίας, τα οποία έχουν οξυνθεί τα τελευταία χρόνια. Ο μόνος τομέας που αποφέρει κάποια έσοδα στον νομό είναι ο τουρισμός αλλά με τις τελευταίες σφοδρές αντιλαϊκές επιθέσεις της κυβέρνησης  στα κεκτημένα των εργαζομένων, ο τουρισμός και οι διακοπές μετατρέπονται σε είδος πολυτελείας για τα λαϊκά στρώματα και ως άμεσο αποτέλεσμα είναι η συρρίκνωση του εισοδήματος  των μικρομεσαίων  και όσων ασχολούνται στον κλάδο του τουρισμού.
Η ανεργία, η φτώχεια και η ερήμωση είναι η «προίκα» που αφήνουν σε τούτο τον τόπο η πολιτική της πλουτοκρατίας που τόσο πιστά εφαρμόζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ όλα αυτά τα χρόνια.