Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Ρεπορτάζ από το φιλικό ματς Κρέντη - Φραγκίστα 2-0

Με το δεξί ξεκίνησε τα φιλικά προετοιμασίας η Κρέντη. Το συγκρότημα του Γιώργου Χρυσαφόπουλου παρουσίασε καλό πρόσωπο, παίζοντας μάλιστα κατά διαστήματα και καλή μπάλα.

Με τους, Δημήτρη Τσιγαρίδα και Κώστα Αρκουμάνη, να δεσπόζουν στην αμυντική γραμμή, η Κρέντη έδειξε πολύ καλά στοιχεία στα μετόπισθεν, ενώ και επιθετικά η ομάδα δημιούργησε όμορφες φάσεις στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης.



Η Φραγκίστα του Βασίλη Παπαδήμου έχασε ευκαιρίες στην επανάληψη και δικαιούταν το «γκολ της τιμής». Παρουσίασε ένα αρκετά νεανικό σύνολο και με παιδιά από το χωριό. Από τους 20 ποδοσφαιριστές, που αγωνίστηκαν οι 15 είναι κάτω των 20 ετών!.

Διαιτητής και με τη "βούλα" ο Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος

Ο 37χρονος Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος διεύθυνε το πρώτο του παιχνίδι ως διαιτητής, αφού πρόσφατα «κρέμασε» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Αγωνίστηκε σε : Αίολο (2 θητείες), Εύρυτο, Μυρίκη, Παλαιοκατούνα, Κρέντη, Κεράσοβο και Απεραντιακό.

«Ογκόλιθος» ο Τσιγαρίδας

Εξαιρετική παρουσία στα μετόπισθεν της Κρέντης είχε ο 40χρονος Δημήτρης Τσιγαρίδας. Παράλληλα με της οδηγίες του κατεύθυνε μέσα από το γήπεδο τους συμπαίκτες του θα λέγαμε με μαεστρία.

Ξεχώρισε ο Μπισμπίκης από τον ΑΠΟΔΦ

Από την Δυτική Φραγκίστα ο 15χρονος χαφ Γιάννης Μπισμπίκης ξεχώρισε στο γήπεδο με την παρουσία του. Μάλιστα αγωνίστηκε κόντρα στην παλιά του ομάδα, στην οποία ξεκίνησε την καριέρα του.

Α΄ μέρος

Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν στο σκορ με τον 20χρονο Βαγγέλη Μάκκα, που εκμεταλλεύτηκε ολιγωρία της αντίπαλης άμυνας, πλασάροντας με ιδανικό τρόπο τον πορτιέρο των φιλοξενούμενων.

Οι καλύτερες φάσεις

18΄: Σέντρα-σουτ του Βούρτσα Ν. από δεξιά αποσόβησε ο Σάλτης Χ.

24΄: Ο Μάκκας Ε. έκλεψε την μπάλα και μόνος απέναντι στον Σάλτη Χ. με ωραίο πλασέ στην αριστερή του γωνία έκανε το 1-0.

29΄: Κόρνερ του Μπισμπίκη Ι. από δεξιά, η μπάλα στρώθηκε στον Σάλτη Α., το σουτ του οποίου μπλόκαρε στην δεξιά του γωνία ο γκολκίπερ των «κόκκινων».

40΄: Μπαλιά του Μάκκα Ε. στον Βούρτσα Ν., σουτ του τελευταίου κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της Φραγκίστας.

Β΄ μέρος

Υπέροχο γκολ του Γιώργου Βούρτσα

Με πανέμορφο ψηλοκρεμαστό σουτ στο 66ο λεπτό ο Γιώργος Βούρτσας διαμόρφωσε το τελικό 2-0 για την ομάδα του.

Ανεβασμένη η Φραγκίστα

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν 2-3 καλές ευκαιρίες με τους : Μάκη Ζήκα, Κώστα Κατσαδούρο και Γιάννη Μπισμπίκη. Βρήκαν απέναντι τους τον Αποστόλη Ντάλλα, ο οποίος πραγματοποίησε όμορφες επεμβάσεις.

Οι καλύτερες φάσεις

53΄: Ο Μπισμπίκης Ι. έκανε ωραία ενέργεια από αριστερά, σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Τσιγαρίδα και κατέληξε κόρνερ.

54΄: Σουτ του Κατσαδούρου από πλάγια δεξιά κατέληξε παράλληλα άουτ από το δεξί δοκάρι του Ντάλλα Α.

60΄: Μπαλιά του Ζήκα στον Μπισμπίκη Ι., αριστερό σουτ του οποίου μπλόκαρε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.

66΄: Ο Βούρτσας Ν. έβγαλε μπαλιά στον Βούρτσα Γ. , ο οποίος με ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ πέρασε την μπάλα πάνω από τον Σάλτη Α., που ήταν εκτός θέσης και έκανε το 2-0

73΄: Χτύπημα φάουλ του Μπύρου Ε. από μακριά και δεξιά, κεφαλιά-πάσα του Μάκκα Κ. στον Βούρτσα Γ., το πλασέ του οποίου έδιωξε ο τερματοφύλακας της Φραγκίστας

75΄: Ο Ζήκας εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, την κεφαλιά του Κατσαδούρου εξ επαφής απέκρουσε ο Ντάλλας Α. σωτήρια.

85΄: Ο Μπισμπίκης Ι. με όμορφη μπαλιά έβγαλε τετ α τετ τον Ζήκα, ο οποίος σούταρε άσχημα έξω από το αριστερό δοκάρι της Κρέντης.

86΄: Εκτέλεση φάουλ του Ζήκα, ο Μπισμπίκης Ι. πλάσαρε εξ επαφής, ο Ντάλλας Α. απέκρουσε με τα πόδια και στην συνέχεια ο παίχτης της Φραγκίστας ανακόπηκε από τον Αρκουμάνη.

87΄ Ο Γ. Βούρτσας από απόσταση βολής έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Σάλτη, χάνοντας μοναδική ευκαιρία για το 3-0.

90΄: Σέντρα του πιτσιρικά Ντάλλα Αθ. από δεξιά, ο Μάκκας Κ από καλή θέση. σούταρε πάνω από το τέρμα του Σάλτη Α.

Συνθέσεις ομάδων

Κρέντη (Γιώργος Χρυσαφόπουλος) : Ντάλλας Απ., Μπύρος Ε., Ντάλλας Αθ. (46΄ Ντάλλας Σ.), Τσιγαρίδας (82΄ Ντάλλας Κ.), Αρκουμάνης, Μάκκας Ε. (61΄ Βούρτσας Γ., 89΄ Ντάλλας Αθ.), Τσάκνης (46΄ Τσέτσος), Βούρτσας Ν. (73΄ Φούκας), Μπύρος Σ. (79΄ Κουτσιούμπας), Χρυσαφόπουλος, Μάκκας Κ.

Φραγκίστα (Βασίλης Παπαδήμος) : Σάλτης Χ., Γερονίκος Π. (89΄ Γούλας Κ.), Λαθύρης (62΄ Κακαβίτσας Β.), Περούλας Γ. (89΄ Γαλανός Ε.), Λάμπρου (67΄ Κόκκοτος Ν.), Μπισμπίκης Ι. (87΄ Γερονίκος Χ.), Καζάκος Π. (73΄ Γούλας Β.), Καζάκος Γ., Γούλας Τ. (79΄ Μακρής), Κατσαδούρος (84΄ Μπισμπίκης Φ.), Σάλτης Α. (46΄ Ζήκας)

Διαιτητής : Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

1ος Βοηθός : Ηλίας Γαλάνης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός : Γιάννης Τσούκο (Ποδοσφαιριστής Παλαιοκατούνας)