Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Υψηλά στάνταρ επιτυχίας στις πανελλήνιες - ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΤΑ Α.Ε.Ι. ΚΑΙ ΤΕΙ ΓΙΑ 91 ΕΥΡΥΤΑΝΟΠΟΥΛΑ

ΥΨΗΛΑ ποιοτικά στάνταρ εκτός από ποσοτικά έθεσαν και φέτος με τις επιδόσεις τους οι μαθητές του νομού μας που έλαβαν μέρος στις πανελλήνιες εξετάσεις. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δόθηκαν στην δημοσιότητα από το Υπουργείο Παιδείας, 91 Ευρυτανόπουλα εισάγονται σε Σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ με πρώτους εξ αυτών την Αλεξάνδρα Καμαρέτσου που περνά στο Τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών (φωτο), την Ευγενία Χουλιάρα που περνά στην Νομική Αθηνών την Όλγα Θάλλα που εισάγεται στην Σχολή Πολιτικών Μηχανικών Πάτρας, την Πολυξένη Παπαζέκου, που εισάγεται στο Τμήμα Οδοντιατρικής Θεσσαλονίκης, τον Δημήτρη Σταμάτη στην Φαρμακευτική Αθηνών και τον Χαραλάμπην Σταμάτη που εισάγεται στο Τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αναλυτικό Ρεπορτάζ με τα ονόματα όλων των επιτυχόντων στη συνέχεια.

 Τέλος στην αγωνία χιλιάδων μαθητών σε όλη την Ελλάδα, δόθηκε το πρωί της περασμένης Δευτέρας 29 Αυγούστου, με την ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων των βάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Κύριο χαρακτηριστικό των φετινών βάσεων ήταν η πτώση ρεκόρ, η υψηλότερη που έχει σημειωθεί τη τελευταία δεκαετία τόσο στα περιζήτητα τμήματα, όσο και σε λιγότερο δημοφιλή ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ άνοδο παρουσίασαν μόνο ορισμένα τμήματα με ειδικό μάθημα και ορισμένα χαμηλόβαθμα ΤΕΙ στο φετινό εκπαιδευτικό χάρτη.
Για ακόμη μια χρονιά η Ευρυτανία έδειξε πως καλά κρατεί τα σκήπτρα της εκπαίδευσης, αφού από τα ενενήντα πέντε (95) ευρυτανόπουλα που φέτος έδωσαν εξετάσεις εισήχθησαν σε σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ τα εβδομήντα έξι (76).
Αυτό αποδεικνύει πως η γενέτειρά μας συνεχίζει να γεννά  αυριανούς επιστήμονες, οι οποίοι, στο μέλλον, θα κάνουν γνωστό το όνομα της Ευρυτανίας σε όλους τους επιστημονικούς τομείς  και τον κάθε Ευρυτάνα ξεχωριστά υπερήφανο.
Αναλυτικά:

ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
Από τους εξήντα τρεις μαθητές και αποφοίτους του Γενικού Λυκείου Καρπενησίου που υπέβαλαν μηχανογραφικό πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ πενήντα δύο (52). Από αυτούς οι πέντε είναι παρελθόντων ετών. Το ποσοστό των επιτυχόντων είναι 82,53%.
Στο σύνολο των μαθητών και αποφοίτων πρέπει να προστεθούν και έξι (6) μαθητές που δεν υπέβαλαν μηχανογραφικό είτε γιατί εξετάστηκαν ενδοσχολικά και δεν πήραν μέρος στις πανελλαδικές ή δεν πήραν απολυτήριο. Το σύνολο αυτό είναι εξήντα εννέα (69), πέτυχαν 52 και το ποσοστό επιτυχίας είναι 75,36%.
Από τους πενήντα δύο μαθητές και αποφοίτους πέτυχαν: 36 στα ΑΕΙ και Ευελπίδων, 13 σε ΤΕΙ και 3 σε σχολές Υπαξιωματικών και Αστυφυλάκων.
Τάξεις Λυκείου Κερασοχωρίου
Από τους δώδεκα (12) υποψηφίους, έξι (6) μαθητές εισήχθησαν σε σχολές, ενώ με το 10% εισήχθη ένας μαθητής.
Τάξεις Λυκείου Φουρνά
Από τους τρεις (3) υποψηφίους εισήχθη ένας
Τάξεις Λυκείου Γρανίτσας
Από τους εφτά (7) υποψηφίους, πέντε (5) μαθητές εισήχθησαν σε σχολές, ενώ με το 10% εισήχθη ένας μαθητής.
Τάξεις Λυκείου Ραπτοπούλου
Από τους έντεκα (11) υποψηφίους σε σχολές εισήχθησαν τέσσερις μαθητές.
ΕΠΑΛ
Όσον αφορά τα ΕΠΑΛ, από το ΕΠΑΛ Καρπενησίου εισήχθησαν δεκαπέντε  (15) μαθητές, ενώ από της Φραγκίστας μία (1) μαθήτρια (χωρίς φροντιστήριο).

ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Οι εγγραφές των επιτυχόντων στα Πανεπιστήμια, στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΤΕΙ), στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες και στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. θα γίνουν από 12 μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου 2011.
Επισημαίνεται ότι όλοι οι επιτυχόντες στα Τ.Ε.Ι. εισάγονται στο Α΄ εξάμηνο.
Η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού καθώς στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Αγίου Νικολάου Κρήτης θα ορισθεί και θα ανακοινωθεί από τις ίδιες τις σχολές.
* Τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε μη ελληνικής καταγωγής θα ανακοινωθούν εντός ολίγων ημερών.
* Οι αθλητές που επιθυμούν να κάνουν χρήση των διατάξεων του άρθρου 34 του Ν.2725/1999, του άρθρου 18 του Ν.3708/2008 και του άρθρου 45 του Ν. 3773/09(ΦΕΚ 120 τ.Α΄) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση και τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά στη Διεύθυνση ή στο Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο οποίο υπάγεται το Λύκειο αποφοίτησής τους, από 01-9-2011 μέχρι και 12-9-2011.
* Οι πάσχοντες από σοβαρές παθήσεις, που έχουν αποκτήσει το πιστοποιητικό της πάθησής τους από τις αρμόδιες επταμελείς επιτροπές πιστοποίησης, για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε ποσοστό θέσεων 5% θα κληθούν για την υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου το δεύτερο 10ήμερο Σεπτεμβρίου 2011 με ξεχωριστή εγκύκλιο.

Συγχαρητήριες επιστολές έστειλαν στους επιτυχόντες ο Βουλευτής Ευυρτανίας κ. Ηλίας Καρανικάς, ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Κώστας Μπακογιάννης και ο Δ/ντης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας κ. Κασκαμπάς Ανδρέας.
Στη συνέχεια ακολουθεί η κατάσταση με όλα τα ονόματα των επιτυχόντων και συνεντεύξεις από τη μαθήτρια Αλεξάνδρα Καμαρέτσου που συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία σε όλη την Ευρυτανία και εισήχθη στη σχολή της πρώτης επιλογής της και από άλλους επιτυχόντες.
ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ
                                                       ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ  90%

                                                   Τάξεις Λυκείου Κερασοχωρίου  90%

                                                          Τάξεις Λυκείου Φουρνά 90%

                                                        Τάξεις Λυκείου Γρανίτσας 90%

                                                     Τάξεις Λυκείου Ραπτόπουλου 90%

                                                              ΕΠΑΛ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
                                                                   ΕΠΑΛ ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ