Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Η ευλογία να είσαι συνδαιτυμόνας με τον βασιλιά της γεύσης ανήμερα της Παναγίας στην Μαυρομάτα

Είναι μεγάλη ευλογία να είσαι συνδαιτυμόνας με τον Βασιλιά της γεύσης και του χώρου της εστίασης Γιώργο Κουτρουλιά και μάλιστα σε πανηγυρική τράπεζα ανήμερα της Παναγίας στην πανέμορφη Μαυρομάτα του Δήμου Αγράφων. Αποκάλεσα Βασιλιά της γεύσης τον εκ της Μαυρομάτας Καταγόμενο Γεώργιο Κουτρουλιά, καθότι ο σπουδαίος αυτός Ευρυτάνας επιχειρηματίας, εδώ και χρόνια είναι από τους κορυφαίους στην Ελλάδα στον χώρο αυτό και όχι μόνο.
Όταν μάλιστα ομοτράπεζοί σου είναι όλα σχεδόν τα μέλη της οικογένειας του ισχυρού αυτού άνδρα της γνωστής αλυσίδας καταστημάτων Palmie Bistro, καθώς ο συνονόματος εξάδελφός του, άλλοι συγγενείς του αλλά και ο Πρόεδρος του χωριού Νίκος Σκόνδρας, τότε έχεις ένα λόγο παραπάνω να νιώθεις πέρα από χαρά και μια απέραντη ευλογία που σε αξίωσε η Μεγαλόχαρη να βρίσκεται ανάμεσα σε τόσο σπουδαίους συνανθρώπους, ανήμερα της μεγάλης αυτής εορτής που αποκαλείτε ως το ΠΑΣΧΑ του καλοκαιριού. 
Σε αυτή την τράπεζα, που παρακαθίσαμε εκεί στην πλατεία της Μαυρομάτας, αμέσως μετά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε στον παρακείμενο πανηγυρίζοντα Ναό της Μεγαλόχαρης, δεν γευτήκαμε μόνο τα υπέροχα ντόπια ψητά τις λαχταριστές πίτες και το νόστιμο τσαλαφούτι που με περίσσια ευγένεια μας προσέφεραν οι οικοδεσπότες. Πάνω απ΄ όλα «γευτήκαμε» και «χορτάσαμε» αληθινούς και υπέροχους ανθρώπους, που μας αξίωσε η Παναγιά να γνωρίσουμε, ανθρώπους γνήσιους, γεμάτους απέραντη καλοσύνη και λεβεντιά.
Εμείς οι Ευρυτάνες όπου και να πάμε, κρατάμε πάντα σφιχτά μέσα μας, την αγάπη για τον συμπατριώτη, για τον συντοπίτη, για τον συγχωριανό, για τον φίλο, τον συγγενή και πάνω απ΄ όλα για τον παπά του χωριού μας. Μιας τέτοιας αγάπης γίναμε κοινωνοί ανήμερα της Παναγιάς στην Μαυρομάτα τόσο από τους ξωμάχους κατοίκους αυτού του ευλογημένου χωριού, όσο και από την οικογένεια ΚΟΥΤΡΟΥΛΙΑ, που μας έμεινε χαραγμένη στην καρδιά.
Να ευχαριστήσουμε τον καλό ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ για την σελίδα που μας παραχώρησε και την οικογένεια Κουτρουλιά για την Αβραμιαία τους φιλοξενία, ευχόμενοι του χρόνου να είμαστε και πάλι εκεί στην γιορτή της Μεγαλόχαρης και στην συνέχεια όλοι μαζί οι χωριανοί στην όμορφη πλατεία δίπλα από την εκκλησιά, να γιορτάσουμε την Παναγιά μας.
                                     π. Ε.Φ.