Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Επιστολή του Δημάρχου Αγράφων σε Διαμαντοπούλου Δημήτρης Τάτσης: «Να μην κλείσουν τα δημοτικά του Δήμου μας»

Με επιστολή του προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Άννα Διαμαντοπούλου και προς την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας, ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Δημήτρης Τάτσης ζητά να επαναλειτουργήσει το Δημοτικό Σχολείο Κερασοχωρίου, όπου εκεί βρίσκεται και η έδρα του Δήμου, και να μην κλείσουν τα σχολεία των Κέδρων, του Νέου Αργυρίου και Τοπολιάνων, όπως έχει προτείνει το προηγούμενο διάστημα το Υπουργείο.
Λίγες μέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο κ. Τάτσης, με νέα επιστολή του, ζητά την λειτουργία όλων των δημοτικών σχολείων του Δήμου Αγράφων και εξηγεί τους λόγους που είναι δύσκολο να συμβεί το αντίθετο. Οι έντονες καιρικές συνθήκες, η μορφολογία του εδάφους και τα έξοδα μετακίνησης των μαθητών, που είναι πολύ περισσότερα σε σχέση με τα έξοδα για τη λειτουργία των σχολείων, είναι οι λόγοι που υπενθυμίζει ο κ. Τάτσης στην αρμόδια Υπουργό.
Η επιστολή του κ. Τάτση έχει ως ξής:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ
Κερασοχώρι 24/08/2011
Αριθ. Πρωτ. 12597

Προς: Υπουργείο Παιδείας,
Δια Βίου Μάθησης και
Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: «Λειτουργία Σχολικών μονάδων Δήμου Αγράφων»

Κύριε Δ/ντά,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι επιθυμούμε την επαναλειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Κερασοχωρίου και της Τ.Κ. Βίνιανης, επίσης πρέπει να μείνουν σε λειτουργία τα Δημοτικά Σχολεία Κέδρων, Νέου Αργυρίου και Τοπολιάνων, διότι δεν συμφωνούμε με την μετακίνηση των μικρών μαθητών στα ορεινά τμήματα της περιοχής μας, τα οποία εγκυμονούν πολλούς κινδύνους. Επ΄σιης, τα έξοδα μετακίνησης των μαθητών υπερβαίνουν το λειτουργικό κόστος των Σχολικών Μονάδων.

Ο Δήμαρχος
Δημήτριος Τάτσης