Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Άγιος Προκόπιος-Μυρίκη 0-1 Νίκη ουσίας και προοπτικής

Με τους τρεις βαθμούς στο σακούλι της, επέστρεψε στο Καρπενήσι η Μυρίκη, μετά την νίκη της επί του Αγίου Προκοπίου στην Παλαιοκατούνα.
Το συγκρότημα του Βασίλη Φούκα παίζοντας έξυπνα στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, νίκησε με 1-0 τον Άγιο Προκόπιο, που διαμαρτύρεται έντονα για την ακύρωση γκολ στο 73΄και τον μη καταλογισμό ενός πέναλτι πέντε λεπτά αργότερα.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης που διεξήχθη κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες σημείωσε ο Σαϊτης με την συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι γενικά ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στην επανάληψη οι γηπεδούχοι είχαν καλύτερη παρουσία, δημιούργησαν φάσεις όμως δεν κατάφεραν να πάρουν ούτε τον βαθμό της ισοπαλίας.
Με την νίκη της αυτή η Μυρίκη παρέμεινε στην 4η θέση, φτάνοντας τους 17 βαθμούς ενώ ο Άγιος Προκόπιος βρίσκεται στην 7η θέση με 7 βαθμούς.
Κορυφαίος των γηπεδούχων ο Πάτρου, που συνεχίζει να διδάσκει ποδόσφαιρο και Νταλαφούρας. Πλακιάς.
Από την Μυρίκη διακρίθηκαν οι Μεριγκούνης, Ράπτης, Κολόκας, Σαϊτης.Την επόμενη αγωνιστική ο Άγιος Προκόπιος υποδέχεται την Φραγκίστα και η Μυρίκη παίζει με τον Απεραντιακό σε ένα ματς με ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον και για τους δυο αντιπάλους.
Α΄ μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
1΄ : Ο Λαθύρης Ι. έκλεψε στον χώρο της μεσαίας γραμμής, έκανε την κάθετη πάσα για τον Τσέκα, ο οποίος τετ α τετ με τον Μεριγκούνη πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι μόλις δίπλα από το αριστερό δοκάρι της Μυρίκης.
18΄ : Σουτ του Πάτρου εκτός περιοχής πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Μεριγκούνη.
22΄ : Ο Ράπτης έπαιξε το 1-2 με τον Σαϊτη, ο δεξιός μπακ-χαφ της Μυρίκης μπήκε τε τα -τετ στην περιοχή των γηπεδούχων, πλάσαρε όμως ο Κολοκώτσιος απέκρουσε.
27΄ : Ο Ράπτης πάσαρε στον Σαϊτη, ο οποίος σούταρε από την γωνία της μεγάλης περιοχής και δεξιά και ο γκολκίπερ των γηπεδούχων απέκρουσε σε κόρνερ.
30΄ : Ο Ράπτης έβγαλε την κάθετη μπαλιά  για τον Σαϊτη, αυτός μπήκε στην περιοχή των γηπεδούχων, πλάσαρε υποδειγματικά στην απέναντι γωνία και πέτυχε το 0-1.
33΄ : Σουτ του Κρασιά πέρασε άουτ.
39΄ : Σουτ του Σαϊτη εκτός περιοχής πέρασε άουτ.
42΄ : Σουτ του Κρασιά εκτός περιοχής «έγλυψε» το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων.
Β΄ μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Ο Πάτρου βρέθηκε τετ α τετ ,αλλά πλάσαρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της Μυρίκης.
59΄ : Σουτ του Ράπτη από πλάγια δεξιά πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι του Αστέρα.
62΄ : Ο Πλακιάς έκανε προσωπική ενέργεια σούταρε από τα όρια της περιοχής όμως ο πορτιέρο των «κόκκινων» μάζεψε στην δεξιά του γωνία.
68΄ : Ο Πλακιάς εκτέλεσε φάουλ, ο Τσέκας πήρε την γυριστή κεφαλιά που μπλόκαρε στην γωνία του ο Μεριγκούνης
73΄ : Ο Πλακιάς εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Κρασιάς πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και έσπρωξε  την μπάλα με το στήθος στην εστία, σκοράροντας. Ο επόπτης Λάμπρου κατευθύνθηκε προς την σέντρα, όμως ο διαιτητής Χρυσαφόπουλος ακύρωσε το γκολ υποστηρίζοντας ότι ο Κρασιάς σκόραρε με το χέρι. Μάλιστα οι παίκτες των γηπεδούχων πανηγύριζαν το γκολ… και οι πανηγυρισμοί μετατράπηκαν σε έντονες διαμαρτυρίες προς τον διαιτητή για τον μη καταλογισμό του γκολ.
75΄ : Σουτ του Σαϊτη από πλάγια δεξιά πέρασε άουτ.
77΄ : Ο Πλακιάς εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Λέντζος ανέκοψε την μπάλα προ του Κρασιά. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, υποστηρίζοντας ότι ο Λέντζος ανέκοψε την πορεία της μπάλας με το χέρι.
82΄ : Ο Παχής εκτέλεσε φάουλ και η κεφαλιά του Κολόκα πέρασε άουτ.
85΄ : Ο Παχής εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και η προβολή του Κολόκα προβολή πέρασε ψηλά άουτ.
88΄ : Ο Πλακιάς εκτελεί φάουλ από δεξιά, ο Αποστολίδης μέσα στην αναμπουμπούλα ανακόπηκε από αμυντικό της Μυρίκης χάνοντας την ευκαιρία να απειλήσει.
Συνθέσεις ομάδων
Άγιος Προκόπιος (Περικλής Πλακιάς) : Κολοκώτσιος, Τσίπρας, Γκούρλιας, Νταλαφούρας, Πλακιάς, Πάτρου, Κρασιάς, Λαθύρης Δ., Βασιλείου, Τσέκας(68΄ Σκύπι), Λαθύρης Ι.(83΄ Αποστολίδης)
Μυρίκη (Βασίλης Φούκας) : Μεριγκούνης, Παχής, Ζαραβέλης, Πλατιάς, Κολόκας, Μπουμπουρής, Ράπτης, Λέντζος, Φούκας Ν.(84΄ Ίβρος), Σαϊτης(93΄ Λέρης), Ζαχαράκης(60’ λ.τρ.  Τσιλιμέκης)
Διαιτητής : Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΣΔΠ Ευρυτανίας)1ος Βοηθός : Βασίλης Λάμπρου (ΣΔΠ Ευρυτανίας)2ος Βοηθός : Γιώργος Στόφορος (ΣΔΠ Ευρυτανίας)