Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κλίμα ανησυχίας και απόγνωσης επικρατεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα μαγαζιά του Καρπενησίου, που αποτελεί έναν από τους πλέον διαδεδομένους τουριστικούς προορισμούς.
Οι αυτοαπασχολούμενοι της περιοχής,
βλέπουν τις επιχειρήσεις τους να κλείνουν η μία πίσω από την άλλη δεδομένου ότι η τουριστική κίνηση έχει μειωθεί στο 50% και η καταναλωτική δυνατότητα των επισκεπτών έχει μειωθεί στο ελάχιστο.
Την ίδια ώρα τα διαμαρτυρημένα γραμμάτια και οι απλήρωτες ληξιπρόθεσμες επιταγές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο.
Σε αυτές τις συνθήκες, έγιναν το τελευταίο διάστημα 26 απολύσεις εμποροϋπαλλήλων και τροποποιήθηκαν απαράδεκτα οι όροι εργασίας των ξενοδοχοϋπάλληλων, που δουλεύουν 4ωρα και πληρώνονται έναντι..
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θεωρεί τις συγκεκριμένες εξελίξεις απόρροια των αντιλαϊκών πολιτικών που ακολουθούνται. Αποτέλεσμα των μέτρων που πλήττουν τα φτωχά λαϊκά στρώματα για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων και του μεγάλου κεφαλαίου, σύμφωνα με τις οδηγίες της Ε.Ε και του Δ.Ν.Τ.
Καταγγέλλουμε τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ που μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο και φυσικά προειδοποιούμε πως αντίστοιχη θα είναι και η δράση του ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ  που οι ίδιες πολιτικές δυνάμεις συγκρότησαν με το ΛΑΟΣ για να σώσουν την πατρίδα, εμφανιζόμενες σαν κυβέρνηση σωτηρίας.
Απευθυνόμαστε σε όλους τους εργαζόμενους αλλά και στους αυτοαπασχολούμενους της Ευρυτανίας για να τους προειδοποιήσουμε πως αυτοί που δημιούργησαν τα προβλήματα, δεν θέλουν, αλλά  ούτε μπορούν και να τα λύσουν. 
Καλύτερες μέρες θα υπάρξουν μόνο αν ο λαός πάρει στα χέρια του τις εξελίξεις και αποφασίσει να αντιπαρατεθεί με όσους τον εκμεταλλεύονται και τον καταπιέζουν. Με τα μονοπώλια και την ολιγαρχία του πλούτου.
Κατά την άποψη μας, θα ήταν χρήσιμο να γίνει συζήτηση για αυτό το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
                                               
ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ                                                     

ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ                                                                          
ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)
 ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ