Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Θετική απάντηση από τον Πρόεδρο της ΔΕΠΑ Α.Ε. για την παροχή φυσικού αερίου στην Ευρυτανία μετά την παρέμβαση Ηλ. Καρανίκα

Θετικά ανταποκρίθηκε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου στο αίτημα του Βουλευτή Ευρυτανίας κ. Ηλία Καρανίκα για την ανάπτυξη υποδομών διανομής αερίου στην Ευρυτανία.
Ειδικότερα, ο Βουλευτής Ευρυτανίας Ηλίας Καρανίκας κατέθεσε στη Βουλή αναφορά προς τον Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, στην οποία επισήμανε την αναγκαιότητα  για επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στο Νομό Ευρυτανίας.
Μετά από συνεργασία του Βουλευτή για το θέμα αυτό με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής δόθηκε θετική απάντηση, στην οποία  αναφέρονται τα εξής:

"Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού εγγράφου σας, με το οποίο μας διαβιβάσατε την αναφορά του Βουλευτή κ. Η. Καρανίκα σας γνωστοποιούμε ότι η περιφερειακή ενότητα Ευρυτανίας είναι ενταγμένη στην ΕΠΑ Στερεάς Ελλάδας, η ίδρυση της οποίας προβλέπεται στους Νόμους 2364/1995 και 3428/2005.
Ως εκ τούτου η ΔΕΠΑ ΑΕ (που από το νόμο ορίζεται ως αρμόδια για την εξεύρεση των ιδιωτών επενδυτών μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας) έχει προσλάβει χρηματοοικονομικούς και νομικούς συμβούλους για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού εξεύρεσης ιδιωτών. Η έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας αναμένεται έως το τέλος του 2011, ώστε το τρίτο τρίμηνο του 2012 να έχει ιδρυθεί η ΕΠΑ Στερεάς Ελλάδας. Μετά την ίδρυση της ΕΠΑ, ο ιδιώτης επενδυτής στον οποίο θα κατακυρωθεί ο διαγωνισμός θα αναλάβει την ανάπτυξη των υποδομών διανομής αερίου στην περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας, συνεπώς και στην περιφερειακή ενότητα Ευρυτανίας".
Σχολιάζοντας την απάντηση του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της ΔΕΠΑ Α.Ε., ο κ. Καρανίκας εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του και θεωρεί ότι γίνεται το πρώτο βήμα για την έλευση του φυσικού αερίου στην Ευρυτανία.