Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Η 1η ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

*Μεγάλη επιτυχία για την Δημοτική Αρχή Καρπενησίου αποτελεί η ένταξη της έργου με τίτλο «Παρεμβάσεις Ανάπλασης Αναβάθμισης στο Εμπορικό Κέντρο Καρπενησίου».
Η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται στα 3.200.000 ευρώ, με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα να καλύπτει τα 2.880.000 ευρώ. Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της αστικής ανάπλασης έχουν ενταχθεί ακόμη τρία έργα συνολικού προϋπολογισμού περίπου 2.000.000 ευρώ. Μέσα σε 11 μήνες λοιπόν, θα δεσμευθούν για την ανάπλαση της πόλης του Καρπενησίου, από το ΕΣΠΑ περίπου 5.000.000 ευρώ. Με τέτοιες κινήσεις γιατί να μην είναι άπαντες ικανοποιημένοι στον Δήμο;

*Άλλο ένα μπράβο στην Δημοτική Αρχή και για την πρωτοβουλία της να προβεί στην αγορά καυσόξυλων και πετρελαίου θέρμανσης με σκοπό τη διάθεσή τους σε άπορες οικογένειες δημοτών. Σε μια δύσκολη εποχή, η εν λόγω κίνηση θα ζεστάνει τους μη έχοντες και στο σώμα αλλά πάνω απ΄όλα στην παγωμένη τους ψυχή!!! 

* Υπάρχουν όμως και κάποιοι που είναι για γέλια και για κλάματα. Κρίμα γιατί τέτοιες μικρότητες δεν πρέπει να χαρακτηρίζουν αυτοδιοικητικούς άνδρες. Δυστυχώς όμως όταν κάποιος βρίσκεται στον δικό του κόσμο, δύσκολα ξεφεύγει απ΄ αυτόν.

* Πολλά και διάφορα λέγονται και γράφονται για τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα τα οποία κινούνται σε καθημερινή βάση χωρίς διαταγή κίνησης και χωρίς την απαιτούμενη άδεια .Αναγνώστες μάλιστα έμαθα πως πήραν τηλέφωνο στον Ε.Π. καταγγέλλοντας ότι κάποια από αυτά τα αυτοκίνητα κυρίως με καρότσα χρησιμοποιούνται ακόμη και για μετακομίσεις ή για μεταφορά ελαιοκάρπου.

*Διάβασα σε κάποιο blog ότι ο περιφερειακός σύμβουλος και πρώην νομάρχης Ευρυτανίας Κώστας Κοντογεώργος είναι ανεπιθύμητο πρόσωπο για τους κατοίκους της Μακρακώμης στη Δυτική Φθιώτιδα, μετά την τοποθέτηση του στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς για το έργο της «παράκαμψης Μακρακώμης». Όταν λες την αλήθεια έτσι συμβαίνει συνήθως και στην περίπτωση αυτή ο πρώην Νομάρχης τους τα είπε κατάμουτρα στο Περιφερειακό, στενοχωρώντας όπως έμαθα ακόμη και κομματικούς φίλους. Η τοποθέτηση του Κώστα Κοντογεώργου ότι «δεν είναι δυνατόν ένα έργο εθνικής σημασίας να επηρεάζεται από τα θέλω των κατοίκων της περιοχής», είναι πέρα για πέρα ορθή και ας λένε κάποιοι τα δικά τους. Τώρα όσον αφορά τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου Μακρακώμης, που χαρακτήρισε τον πρώην νομάρχη «ανεπιθύμητο πρόσωπο» και τον προειδοποίησε να μην τολμήσει να περάσει από την πόλη, πληροφορήθηκα ότι ο κ. Κοντογέωργος στεναχωρήθηκε τόσο πολύ που το ερχόμενο Σάββατο δεν θα πάει να δει τον Ολυμπιακό στον Πειραιά αλλά από την μεγάλη στεναχώρια του θα δει το ματς παρέα με φίλους και καλό κρασί, δίπλα σε τζάκι!!!