Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΟΚ Βελούχι - Ελασσόνα 0-4 Έπεσε απ΄ την αρχή στα δύσκολα

Δεύτερη ήττα και μάλιστα με παθητικό 4 γκολ, όπως και την 1η αγωνιστική, γνώρισε ο εκπρόσωπός μας στην Δ΄ Εθνική. Το συγκρότημα του Παύλου Σερμπέση, παίζοντας ίσως με την καλύτερη ομάδα του ομίλου, δεν μπόρεσε να αντισταθεί σε κανένα σημείο του αγώνα χάνοντας φυσιολογικά από ένα ανώτερο αντίπαλο.
Το γεγονός ότι το ΒΕΛΟΥΧΙ, γνώρισε ισάριθμες ήττες στις δυο πρώτες αγωνιστικές, πρέπει να προβληματίσει, χωρίς όμως να δημιουργήσει και ανησυχίες για την συνέχεια.
Το λέμε αυτό διότι ο ΑΠΟΚ, είναι μια πολύ καλή και συγκροτημένη ομάδα, με πολλές αρετές, τις οποίες βέβαια δεν μπόρεσε να αναδείξει στα δυο αυτά παιχνίδια, παρότι στον Πυργετό έπαιξε καλά και αδικήθηκε από το τελικό αποτέλεσμα.
Το παιχνίδι με την Ελασόνα χάθηκε πριν ακόμη ξεκινήσει καθότι η ομάδα του Αλέκου Αλεξανδρή, μόλις στο 12΄ήταν μπροστά με 2-0 και στο 26΄ με 3-0.
Μόλις στο 2' ο Χατζηβαλσάμης άνοιξε το σκορ, ενώ στο 12' ο Μουρατίδης διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Στο 41' ο Χατζηβαλσάμης έγραψε το 3-0, ενώ στο 87' ο Καραϊσκος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Κέκελος (ΣΔ Αιτωλοακαρνανίας).
Με γκολ από το 1ο λεπτό η Ελασσόνα δεν άφησε περιθώρια στο Βελούχι να διεκδικήσει κάτι στο μεταξύ τους ματς για την 2η αγωνιστική του 4ου ομίλου της Δ’ εθνικής και επικράτησε 4-0
Ο Αριανούτσος έβγαλε σέντρα από δεξιά και ο Χατζηβαλσάμης αφύλαχτος από κοντά με πλασέ  στην δεξιά γωνία του Ρεσίτη πέτυχε το 0-1 στο ξεκίνημα. Στο 16’ ο Μουρατίδης με υποδειγματικό πλασέ μέσα από την περιοχή σημείωσε το 0-2.
Ο Χατζηβαλσάμης πλάσαρε για το 0-3 στο 26’ και σχεδόν 20 λεπτά αργότερα (87’) σέντρα-σουτ του Καραϊσκου από πλάγια δεξιά κοντά στο σημαιάκι του κόρνερ, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στο δεξί παραθυράκι του Ρεσίτη για το τελικό 0-4.
Αξιοσημείωτα της αναμέτρησης αυτής το πολύ κρύο, ο δυνατός αέρας που δεν άφηνε τους παίχτες να παίξουν καλή μπάλα και το ατυχές επεισόδιο του οπαδού της Καρπενησιώτικης ομάδας με τον προπονητή των φιλοξενούμενων.
Α΄ μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
1΄ : Ο Αριανούτσος έβγαλε σέντρα από δεξιά και ο Χατζηβαλσάμης αφύλαχτος από κοντά με πλασέ  στην δεξιά γωνία του Ρεσίτη πέτυχε το 0-1.
8΄ : Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ρόππα μπλόκαρε ο γκολκίπερ των γηπεδούχων.
15΄ : Ο Αριανούτσος βρέθηκε μέσα στην περιοχή από θέση δεξιά απέναντι στον Ρεσίτη. σούταρε δυνατά στο αριστερό κάθετο δοκάρι του ΑΠΟΚ και στην επαναφορά σουτ του Καραϊσκου κόντραρε στους αμυντικούς πριν η μπάλα καταλήξει στην εστία.
16΄ : Ο Μουρατίδης με υποδειγματικό πλασέ μέσα από την περιοχή και δεξιά ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-2.
23΄ : Ο Μπακαλίδης έδωσε την κάθετη πάσα για τον Γεωργακόπουλο, αυτός από καλή θέση μέσα στην περιοχή και αριστερά πλάσαρε, όμως ο Μπαϊμάκης απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ.
24΄ : Νέα μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους: Ο Μπακαλίδης ελίχτηκε όμορφα από δεξιά γύρισε παράλληλα με το τέρμα, όμως ο Γεωργακόπουλος την τελευταία στιγμή δεν βρήκε με την προβολή για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.
26΄ : Ο Αριανούτσος σέντραρε από δεξιά και ο Χατζηβαλσάμης πλάσαρε από κοντά στην δεξιά γωνία του Βελουχίου, «καθαρίζοντας» από νωρίς την υπόθεση νίκη για το 0-3.
32΄ : Σουτ του Χάμου εκτός περιοχής πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.
40΄ : Ο Αναστασόπουλος με μπαλιά από την άμυνα τροφοδότησε τον Μπακαλίδη, αυτός μπήκε από αριστερά τετ α τετ με τον γκολκίπερ της Ελασσόνας, πλάσαρε, όμως ο Μπαϊμάκης απέκρουσε σωτήρια.
42΄ : Ψηλοκρεμαστό σουτ του Κατσαδούρου εκτός περιοχής πέρασε πάνω από την εστία της ΠΟΕ.
45΄ : Ο Αριανούτσος πάσαρε στον Καραϊσκο, που πλάσαρε από πλάγια θέση, με τον Ρεσίτη να μπλοκάρει εύκολα.
45΄ +1΄ : Ο Μπακαλίδης έδωσε στον Μπόνια, το σουτ του τελευταίου εκτός περιοχής μπλόκαρε ο πορτιέρο της Ελασσόνας.
Β΄ μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
66΄ : Μακρινό σουτ του Καραϊσκου πέρασε πολλά μέτρα πάνω από την εστία των γηπεδούχων.
68΄ : Ο Ρέτσας πάσαρε στον Μουρατίδη, που από θέση δεξιά πλάσαρε άουτ από το αριστερό δοκάρι του ΑΠΟΚ.
72΄ : Ο Χατζηβαλσάμης σέντραρε από δεξιά, ο Αριανούτσος πλάσαρε εξ΄επαφής τον Ρεσίτη, ο οποίος απέκρουσε ενστικτωδώς και στην συνέχεια Αριανούτσος και Αλεξανδρής δεν μπόρεσαν να σκοράρουν στην κενή εστία, καθώς μπερδεύτηκαν με τους αμυντικούς να απομακρύνουν σε κόρνερ.
74΄ : Ο Γενιτσαρόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, η κεφαλιά του Αναστασόπουλου από καλή θέση πέρασε πάνω από το τέρμα της Ελασσόνας.
76΄ : Ο Χατζηβαλσάμης βρέθηκε τετ α τετ με τον Ρεσίτη, ο γκολκίπερ του ΑΠΟΚ απέκρουσε σωτήρια και στην συνέχεια ο Αριανούτσος έχασε νέα μοναδική ευκαιρία, καθώς πλάσαρε άουτ από κοντά σε κενή εστία.
81΄ : Ο Αλεξανδρής έδωσε δεξιά στον Αριανούτσο, αυτός από την γωνία της μικρής περιοχής πλάσαρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
82΄ : Μονοκόμματο σουτ του Γεωργακόπουλου εκτός περιοχής πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι.
87΄ : Σέντρα-σουτ του Καραϊσκου από πλάγια δεξιά κοντά στο σημαιάκι του κόρνερ, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στο δεξί «παραθυράκι» του Ρεσίτη 4-0.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
 ΑΠΟΚ Βελούχι (Παύλος Σερμπέσης) : Ρεσίτης, Τσιλιμέκης(46΄ Φλωράκης), Συγκελόπουλος, Πολυτσέρης, Αναστασόπουλος, Κατσαδούρος, Μπόνιας(57΄ Κουτσουπιάς), Πασσάς, Γεωργακόπουλος, Μπακαλίδης, Γενιτσαρόπουλος Α.(82΄ Ζαραβέλης)
Ελασσόνα (Αλέκος Αλεξανδρής) : Μπαϊμάκης, Αποστολόπουλος, Παγκαρλιώτας, Αποστόλου, Τερλελής, Χάμος(60΄ Αλεξανδρής), Αριανούτσος, Ρόππας(46΄ Ρέτσας), Χατζηβαλσάμης(77΄ Παπαποστόλου), Καραϊσκος, Μουρατίδης.