Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Αλμυρός Βόλου-ΑΠΟΚ Βελούχι 0-1 Τεράστιο τρίποντο σωτηρίας

Σπουδαίο τρίποντο, πραγματική ανάσα για την δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος πήραν τα παλικάρια του Παύλου Σερμπέση, επικρατώντας εκτός έδρας του Αλμυρού στο Βόλο με σκορ 1-0.  Το Βελούχι με την νίκη του αυτή ανέβηκε στους 26 βαθμούς και μόλις 4 αγωνιστικές πριν το τέλος, μπορεί να ελπίζει βάσιμα ότι θα πετύχει το μεγάλο του στόχο που δεν άλλος από την παραμονή στην κατηγορία.
Αν μάλιστα την επόμενη αγωνιστική, η ομάδα μας κερδίσει το Λιανοκλάδι, σε ένα ματς «ζωής» και «θανάτου», τότε η υπόθεση παραμονή, γίνεται πιο εύκολη. Για να γίνει όμως αυτό χρειάζεται κατάθεση ψυχής από τους παίχτες μας και δυναμική παρουσία του κόσμου στο γήπεδο, προκειμένου να στηριχτεί η μεγάλη προσπάθεια της ομάδας μας για να παραμείνει στα σαλόνια της Δ΄ Εθνικής, κάτι που το αξίζει.
Το ματς κρίθηκε από το γρήγορο γκολ που σημείωσε με ωραία κεφαλιά στο 10΄ ο Μπακαλίδης, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γεννιτσαρόπουλου. Πέρα όμως από το γκολ, το Βελούχι, έξυπνα στημένο στον αγωνιστικό χώρο από τον μαέστρο των μεγάλων επιτυχιών Παύλο Σερμπέση, έπαιξε καλή μπάλα και με αντεπιθέσεις προσπάθησε και για ένα δεύτερο τέρμα, που τελικά δεν ήλθε, αυτό όμως δεν λέει και πολλά καθότι το τρίποντο ήλθε και με το γκολ του Μπακαλίδη.
Ωστόσο όμως το Βελούχι στον αγώνα αυτό είχε και μια τεράστια απώλεια καθότι από στο καθοριστικό ματς της ερχόμενης αγωνιστικής με το Λιανοκλάδι στο Καρπενήσι θα στερηθεί των υπηρεσιών του Δημήτρη Κατσαδούρου που συμπλήρωσε 4 κίτρινες κάρτες.
Α΄ μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
6΄ : Ο Βαγγελάκος έβγαλε την κάθετη πάσα για τον Κατσιώτη, αυτός μέσα από την περιοχή και αριστερά σούταρε ο Ρεσίτης απέκρουσε από την δεξιά του γωνία σε κόρνερ.
7΄ : Ο Τσίπη εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, η κεφαλιά του Ελευθερίου από κοντά πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι του ΑΠΟΚ.
10΄ : Ο Γενιτσαρόπουλος Α. εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Χαλάτσης έκανε έξοδο και απομάκρυνε και ο Μπακαλίδης μέσα από την μικρή περιοχή στο δεύτερο δοκάρι πήρε την κεφαλιά και αφού βρήκε και στο οριζόντιο δοκάρι κατέληξε στα δίχτυα (0-1).
23΄ : Ο Συγκελόπουλος σέντραρε από αριστερά, οι αμυντικοί απομάκρυναν προσωρινά και σουτ του Μπακαλίδη εκτός περιοχής έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι του Αλμυρού.
35΄ : Ο Καψιώτης έβγαλε την σέντρα από δεξιά, ο Κατσιώτης πλάσαρε υπό πίεση από το ύψος του πέναλτι, με τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων να μπλοκάρει εύκολα.
38΄ : Ο Κρασιάς γέμισε από την άμυνα, ο Γεωργακόπουλος κατέβασε και πλάσαρε από τα όρια της περιοχής ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι.
41΄ : Ο Μίλτος εκτέλεσε πλάγιο δυνατά από δεξιά, το σουτ του Βαγγελάκου από καλή θέση κατέληξε πάνω από το τέρμα του ΑΠΟΚ.
Β΄ μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
48΄ : Απευθείας φάουλ του Παναγιώτου  πέρασε ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Ρεσίτη.
51΄ : Ο Γεωργακόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Ντουφεκιάς πετάχτηκε στην «καρδιά» της άμυνας των γηπεδούχων έκανε την κεφαλιά από κοντά που πέρασε μόλις άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.
56΄ : Ο Συγκελόπουλος εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Ντουφεκιάς από καλή θέση πήρε ξανά την κεφαλιά όμως ο Χαλάτσης μπλόκαρε εύκολα.
59΄ : Ο Γιαννόπουλος εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Βαγγελάκος πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι, πήρε την κεφαλιά που έφυγε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του ΑΠΟΚ.
62΄ : Μακρινό σουτ του Βούλγαρη μπλόκαρε στο κέντρο του τέρματος ο πορτιέρο του Βελουχίου.
75΄ : Ο Γεωργακόπουλος ξεκίνησε εντυπωσιακή επέλαση πίσω από την σέντρα, έφτασε λίγο έξω από την αντίπαλη περιοχή και πλάσαρε χαμηλά άουτ από το δεξί δοκάρι του πορτιέρο των γηπεδούχων.
82΄ : Ο Κατσιώτης έδωσε στον Κακλιά, που μέσα από την περιοχή και δεξιά πλάσαρε στην αριστερή εξωτερική πλευρά των διχτύων του Βελουχίου.
90΄ : Σουτ του Μπακαλίδη από πλάγια αριστερά απέκρουσε δύσκολα ο Χαλάτσης, ο οποίος μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια αφού η μπάλα έκανε περιέργο γκελ.
Συνθέσεις ομάδων
Αλμυρός Βόλου (Κώστας Σταματίου) : Χαλάτσης, Καψιώτης(46΄ Λέτσιος), Δημητριάδης, Καράτσαλος, Ελευθερίου, Βαγγελάκος, Τσίπη(63΄ Κακλιάς), Γιαννόπουλος, Μίλτος(56΄ Βούλγαρης), Παναγιώτου Ι., Κατσιώτης
ΑΠΟΚ Βελούχι (Παύλος Σερμπέσης) : Ρεσίτης, Πασσάς(70΄ Κουτσουπιάς), Συγκελόπουλος, Πολυτσέρης, Κρασιάς Γ., Ντουφεκιάς, Ζαραβέλης, Κατσαδούρος(89΄ Γενιτσαρόπουλος Κ.), Μπακαλίδης, Γεωργακόπουλος, Γενιτσαρόπουλος Α.(46΄ Φλωράκης)
Διαιτητής : Τηλέμαχος Καλαντζής (ΣΔΠ Λάρισας) 1ος Βοηθός : Παναγιώτης Οικονόμου (ΣΔΠ Λάρισας) 2ος Βοηθός : Ευάγγελος Ευστρατίου (ΣΔΠ Λάρισας)