Αγαπητή κα Βάσω Φεγγούλη
Θεωρώ καθήκον μου να σας ευχαριστήσω θερμά για το πραγματικό ενδιαφέρον, την συνεχή υποστήριξη και την συμπαράσταση που επέδειξε η αξιόπιστη, αδέσμευτη, έγκυρη ενημερωτική εφημερίδα σας «Ευρυτανικός Παλμός» προς την Ομοσπονδία Ευρυτανικών Συλλόγων.
Τηρώντας την δημοσιογραφική ηθική και δεοντολογία με την έγκυρη και αντικειμενική κριτική, με σωστή ενημέρωση του αναγνωστικού σας κοινού, με καταγραφή των γεγονότων και των θεμάτων της Ο.Ε.Σ. με τις δέουσες παραινέσεις σας, με προβλέψεις και την απαιτούμενη προβολή, συμβάλλατε σημαντικά στην εκπλήρωση του έργου μας.
Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη του απερχόμενου Δ.Σ. της Ο.Ε.Σ. για την καλή συνεργασία και τις ορθές αποφάσεις που λάβαμε μαζί. Ευχαριστώ εξάλλου θερμά τον πρόεδρο του 15ου Συνεδρίου της Ο.Ε.Σ. τη 4-3-12 και πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής κ. Ιώάννη Ζούμπο και τα λοιπά μέλη για τις άψογες διαδικασίες που τήρησαν.
Ευχαριστώ τέλος όλους τους Ευρυτανικούς συλλόγους – μέλη που συμμετείχαν στο 15ο συνέδριο της Ο.Ε.Σ, όπως και όλους τους Ευρυτάνες, τους προσκεκλημένους και φίλους της Ο.Ε.Σ. για την παρουσία τους στην εκδήλωση της κοπής της βασιλόπιτας και της βράβευσης των διατελεσάντων προέδρων από της ιδρύσεως της Ο.Ε.Σ. για την πολύτιμη προσφορά τους σ’ αυτή. Θέλω επίσης να συγχαρώ τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Ο.Ε.Σ. και όλα τα μέλη του Δ.Σ. και να ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο τους. Προσωπικά δεν έβαλα υποψηφιότητα στο Δ.Σ. της Ο.Ε.Σ. γιατί δεν είμαι καρεκλοκένταυρη, γιατί θεωρώ ότι η θέση του Προέδρου δεν είναι προσωποπαγής και ότι πρέπει με την σειρά τους και άλλα ικανά πρόσωπα και μάλιστα νέοι να προσφέρουν στην ομοσπονδία.
Θα ήθελα στη συνέχεια να ενημερώσω τους συμπατριώτες μου μέσω της εφημερίδας σας, για το έργο, τις δράσεις και την προσφορά στον τόπο μας εμού της προέδρου κατά την διετή θητεία μου και των μελών του απερχόμενου Δ.Σ. της Ο.Ε.Σ.
Μετά τις αρχαιρεσίες της Ο.Ε.Σ. που διενεργήθηκαν στις 14-12-2008 δεν κατέστη δυνατόν να συγκροτηθούμε σε σώμα οι νομίμως εκλεγέντες λόγω νομικών θεμάτων που προέκυψαν. Η ομοσπονδία έμεινε ακέφαλη για ένα χρόνο και κινδύνεψε να διαλυθεί. Μετά από δικαστική απόφαση και με προσωρινή διοίκηση, στις 14 Μαρτίου 2010 έγιναν αρχαιρεσίες. Έθεσα υποψηφιότητα για το Δ.Σ. και εκλέχθηκα με μεγάλη πλειοψηφία. Οι Ευρυτανικοί Σύλλογοι –μέλη της Ο.Ε.Σ. μου έδωσαν την εντολή να πάρω τα ηνία για να οδηγήσω πρωτίστως την ομοσπονδία στο δρόμο που της άρμοζε. Συγκροτηθήκαμε στη συνέχεια σε σώμα και εκλέχθηκα πρόεδρος. Παρέλαβα μια ομοσπονδία σχεδόν διαλυμένη όμως η εντολή ήταν ρητή να την οδηγήσω μαζί με τους συνεργάτες μου του Δ.Σ στο ύψος που της άξιζε και να της προσδώσουμε το απαιτούμενο κύρος (που είχε χάσει) και την αξιοπρέπεια για να συνεχίσει το δύσκολο έργο της ως δευτεροβάθμιο συλλογικό όργανο που είναι. Η ευθύνη που επωμίσθηκα με τα μέλη του Δ.Σ. ήταν τεράστια. Θεώρησα καθήκον μου ως γνήσια Ευρυτάνισσα να καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να αναστρέψω την κατάσταση. Και πράγματι ενωμένοι και αποφασισμένοι οι συνεργάτες μου και εγώ κατορθώσαμε να φέρουμε τις ισορροπίες στην ομοσπονδία.
Αυτό ήταν για μένα το σημαντικότερο στοίχημα που είχα βάλει με τον εαυτό μου. Η Ομοσπονδία όμως έπρεπε να αρχίσει αμέσως τις δράσεις της. Προσπαθήσαμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας να εκπληρώσουμε σημαντικό μέρος των στόχων της. Η διετία που πέρασε μαστίζεται από μεγάλη οικονομική κρίση που δυστυχώς συνεχίζεται. Τα οικονομικά της ομοσπονδίας ήταν πενιχρά. Παραλάβαμε ένα ταμείο με πολύ μικρό ποσό (γύρω στις 3000€ περίπου). Δεν έπρεπε να προβούμε σε καμία σπατάλη ούτε σε περιττά έξοδα. Με αιματηρές οικονομίες ανταπεξήλθαμε πληρώνοντας ενοίκια, κοινόχρηστα, ρεύμα, πάγια τηλεφώνου (αφού τα τηλεφωνήματα της Ο.Ε.Σ γίνονταν από τα προσωπικά μου τηλέφωνα, χωρίς καμία επιβάρυνση της Ο.Ε.Σ).
Επιδοτήσεις από φορείς ή χορηγίες από ιδιώτες δεν είχαμε ή είχαμε μικρές λόγω της οικονομικής κρίσης. Παρά αυτά εμείς αρχίσαμε αμέσως τις δραστηριότητές μας. Το Πάσχα του 2010 αλλά και το Πάσχα του 2011 επισκεφθήκαμε τα Γηροκομεία Καρπενησίου και Αγρινίου όπου μαζί με τα λόγια αγάπης προς τους γέροντες, τους μοιράσαμε πασχαλινά κουλουράκια και γλυκά. Στις 29 Μαΐου 2010, χωρίς καμία χορηγία οργανώσαμε ημερίδα στο Συνεδριακό κέντρο Καρπενησίου με 2 θέματα: 1) Την άλωση της Κων/λης και 2) Ευρυτανία και Καλλικράτης. Προηγήθηκε το πρωί της ίδιας μέρας επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των ηρωικών πεσόντων κατά την Άλωση της Πόλης, στον καθεδρικό Ι.Ν. της Αγ. Τριάδας Καρπενησίου χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Νικολάου. Στην ημερίδα στο Συνεδριακό Κέντρο για το θέμα της Άλωσης της Πόλης ομιλητές ήταν ο Αρχιμανδρίτης π. Δοσίθεος καθηγούμενος της Ι.Μ. Παναγίας Τατάρνης και η γράφουσα. Την εκδήλωση πλαισίωσε η χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Καρπενησίου που παρουσίασε άσματα και θρήνους σχετικά με την Άλωση. Στο δεύτερο θέμα ομιλητές ήταν ο τότε Νομάρχης κος Κων. Κοντογεώργος και ο τότε Δήμαρχος Καρπενησίου και νυν Αντιπεριφερειάρχης κος Βασ. Καραμπάς. Το μεσημέρι η Ομοσπονδία με έξοδα των μελών του Δ.Σ. «Προδρόμου» παρέθεσε τραπέζι στους επίσημους. Τον Ιούλιο 2010 εγγραφήκαμε υποχρεωτικά στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και πήραμε αριθμό Πρωτοκόλλου υποβάλλοντας και αίτημα για επιχορήγηση αλλά δεν πήραμε ούτε ένα ευρώ. Για την εγγραφή ενημερώσαμε σχετικά, προφορικά και τους Συλλόγους – Μέλη της ΟΕΣ και στο αντάμωμα της Σιβίστας και στην κοπή της βασιλόπιτάς μας.
Στις 27 Ιουλίου 2010 οργανώσαμε το Πανευρυτανικό Αντάμωμα στη Σιβίστα Ευρυτανίας με χορηγούς την Νομαρχία Ευρυτανίας την ΤΥΔΚ Καρπενησίου, τον Σύλλογο Σιβιστιανών Ευρυτανίας, τον ΟΤΕ και άλλους συμπατριώτες
Το αντάμωμα είχε επιτυχία αν και μακριά.
Στις 30 Ιανουαρίου του 2011 κόψαμε την βασιλόπιτα της Ομοσπονδίας στο ξενοδοχείο του συμπατριώτη μας κ. Κων. Αβράμπου ο οποίος μας φιλοξένησε αφιλοκερδώς.
Στο τέλος Ιουλίου 2011, πραγματοποιήσαμε το Πανευρυτανικό Αντάμωμα στη Σωτήρα Ανατολικής Φραγκίστας Δ. Αγράφων με μοναδικό συγχορηγό τον Δήμαρχο Αγράφων κ. Δημήτρη Τάτση. Οι οικονομικές διαφορές που προέκυψαν πληρώθηκαν από την Πρόεδρο και Α΄ Αντιπρόεδρο και η Ομοσπονδία δεν χρεώθηκε ούτε ένα ευρώ (άλλωστε δεν είχε). Το αντάμωμα είχε μεγάλη επιτυχία
Επίσης συμμετείχαμε σε συνέδριο μεγάλων Ευρυτανικών Συλλόγων, όπως στο συνέδριο (Αθήνα) απονομής τιμής στον αξιότιμο κο Παν. Βλάχο, από την Πανευρυτανική Ένωση και τον Οκτώβριο 2011 παραστάθηκα προσωπικά στο τριήμερο μεγάλο συνέδριο του Συνδέσμου Ευγένιος ο Αιτωλός στο Καρπενήσι όπου και παρέλαβα για λογαριασμό της ΟΕΣ , ως Πρόεδρος, τιμητικό δίπλωμα που απενεμήθη για το επιτυχώς έργο της και την προφορά της στην Ευρυτανία ( ΟΕΣ) . Το εν λόγω δίπλωμα κοσμεί το νέο γραφείο της Ομοσπονδίας.
Η ΟΕΣ ανταποκρίθηκε επίσης σε όλες σχεδόν της προσκλήσεις που είχε λάβει από Πολιτιστικούς Συλλόγους.
Το φθινόπωρο του 2011 εστάλη από την γράφουσα σχετική επιστολή της ΟΕΣ προς το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας για να μην κλείσουν τα σχολεία σε απομακρυσμένα χωριά της Ευρυτανίας.
Το τελευταίο όμως και σημαντικότερο επίτευγμα επί θητείας μου ( το πρώτο ήταν η ισορροπία της ΟΕΣ) ήταν η αγορά ενός Γραφείου που στέγασε την Ομοσπονδία η οποία από της ιδρύσεως της πλήρωνε ενοίκια και δεν είχε δική της στέγη. Μετά από πολλές προσωπικές έρευνες και διαπραγματεύσεις βρέθηκε ένα παλιό γραφείο 17.5 τμ στην οδό Κλεισθένους 17 στον 4ο όροφο.
Μετά από επισκέψεις μελών του Δ.Σ. της ΟΕΣ στο γραφείο αυτό και με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. για την αγορά του, πραγματοποιήσαμε Συνέδριο των Συλλόγων – Μελών της ΟΕΣ τον Απρίλιο 2011 και αποφασίστηκε σχεδόν ομόφωνα (πλην ενός ή δύο ατόμων), η αγορά του γραφείου. Έτσι πληρώθηκε η Εφορία έγινε ο έλεγχος τίτλων και τα συμβόλαια. Το τίμημα της αγοροπωλησίας ήταν μόνο 15.000 ευρώ και η αντικειμενική αξία 21.700 ευρώ. Έγινε εξ’ ολοκλήρου ανακαίνιση στο γραφείο με προσωπική επίβλεψη και της μέλους Β. Τσιαμάκη, και η μετακόμιση τον Μάιο του 2011.
Έτσι η Ομοσπονδία απέκτησε δική της στέγη και γλίτωσε τα ενοίκια που τώρα δεν θα είχε να πληρώσει. Προ της αγοράς είχαν προηγηθεί επαφές με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών για να διαθέσουν στέγη για το σπίτι του Ευρυτάνα αλλά απέβησαν άκαρπες.
Το καινούργιο γραφείο της ΟΕΣ εύχομαι να αποτελέσει την αρχή για την ίδρυση του σπιτιού του Ευρυτάνα, όταν περάσει η οικονομική κρίση. Άλλωστε στο ίδιο κτίριο πωλούνται και άλλα γραφεία.
Τέλος στις 4-3-2012 πραγματοποιήσαμε στο Εριφύλλεο Ίδρυμα Κυθηρίων εκδήλωση όπου η Ομοσπονδία έκοψε τη βασιλόπιτα και βράβευσε με πρωτοβουλία της γράφουσας και την σύμφωνη γνώμη την μελών του Δ.Σ. τους οκτώ διατελέσαντες Προέδρους από της ιδρύσεως της για την πολύτιμη προσφορά τους σ΄ αυτή. Ακολούθησε το 15ο τακτικό Συνέδριο της ΟΕΣ και αρχαιρεσίες.
Ασφαλώς είχαμε πολλές ιδέες και θέλαμε να τις πραγματοποιήσουμε αλλά δυστυχώς οι αντίξοες οικονομικές συνθήκες και τα πενιχρά οικονομικά της ΟΕΣ δεν μας το επέτρεψαν. Προσέφερα στην Ομοσπονδία και τους συμπατριώτες μαζί με τους συνεργάτες μου μέλη Δ.Σ. ότι ήταν δυνατόν, με ευσυνειδησία, με πλήρη ευθύνη με εντιμότητα, με αντικειμενικότητα με αγάπη, με προσωπικές θυσίες, με πνεύμα οικονομίας, με εθελοντισμό και χωρίς υστεροβουλία, και θέλω να πιστεύω ότι αυτό το ουσιαστικό και εποικοδομητικό έργο μας θα κριθεί δίκαια από τους συμπατριώτες μας.
Ευχαριστώ θερμά για τη φιλοξενία
Ελευθερία Φραγκάκη – Σταυροπούλου
Θεωρώ καθήκον μου να σας ευχαριστήσω θερμά για το πραγματικό ενδιαφέρον, την συνεχή υποστήριξη και την συμπαράσταση που επέδειξε η αξιόπιστη, αδέσμευτη, έγκυρη ενημερωτική εφημερίδα σας «Ευρυτανικός Παλμός» προς την Ομοσπονδία Ευρυτανικών Συλλόγων.
Τηρώντας την δημοσιογραφική ηθική και δεοντολογία με την έγκυρη και αντικειμενική κριτική, με σωστή ενημέρωση του αναγνωστικού σας κοινού, με καταγραφή των γεγονότων και των θεμάτων της Ο.Ε.Σ. με τις δέουσες παραινέσεις σας, με προβλέψεις και την απαιτούμενη προβολή, συμβάλλατε σημαντικά στην εκπλήρωση του έργου μας.
Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη του απερχόμενου Δ.Σ. της Ο.Ε.Σ. για την καλή συνεργασία και τις ορθές αποφάσεις που λάβαμε μαζί. Ευχαριστώ εξάλλου θερμά τον πρόεδρο του 15ου Συνεδρίου της Ο.Ε.Σ. τη 4-3-12 και πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής κ. Ιώάννη Ζούμπο και τα λοιπά μέλη για τις άψογες διαδικασίες που τήρησαν.
Ευχαριστώ τέλος όλους τους Ευρυτανικούς συλλόγους – μέλη που συμμετείχαν στο 15ο συνέδριο της Ο.Ε.Σ, όπως και όλους τους Ευρυτάνες, τους προσκεκλημένους και φίλους της Ο.Ε.Σ. για την παρουσία τους στην εκδήλωση της κοπής της βασιλόπιτας και της βράβευσης των διατελεσάντων προέδρων από της ιδρύσεως της Ο.Ε.Σ. για την πολύτιμη προσφορά τους σ’ αυτή. Θέλω επίσης να συγχαρώ τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Ο.Ε.Σ. και όλα τα μέλη του Δ.Σ. και να ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο τους. Προσωπικά δεν έβαλα υποψηφιότητα στο Δ.Σ. της Ο.Ε.Σ. γιατί δεν είμαι καρεκλοκένταυρη, γιατί θεωρώ ότι η θέση του Προέδρου δεν είναι προσωποπαγής και ότι πρέπει με την σειρά τους και άλλα ικανά πρόσωπα και μάλιστα νέοι να προσφέρουν στην ομοσπονδία.
Θα ήθελα στη συνέχεια να ενημερώσω τους συμπατριώτες μου μέσω της εφημερίδας σας, για το έργο, τις δράσεις και την προσφορά στον τόπο μας εμού της προέδρου κατά την διετή θητεία μου και των μελών του απερχόμενου Δ.Σ. της Ο.Ε.Σ.
Μετά τις αρχαιρεσίες της Ο.Ε.Σ. που διενεργήθηκαν στις 14-12-2008 δεν κατέστη δυνατόν να συγκροτηθούμε σε σώμα οι νομίμως εκλεγέντες λόγω νομικών θεμάτων που προέκυψαν. Η ομοσπονδία έμεινε ακέφαλη για ένα χρόνο και κινδύνεψε να διαλυθεί. Μετά από δικαστική απόφαση και με προσωρινή διοίκηση, στις 14 Μαρτίου 2010 έγιναν αρχαιρεσίες. Έθεσα υποψηφιότητα για το Δ.Σ. και εκλέχθηκα με μεγάλη πλειοψηφία. Οι Ευρυτανικοί Σύλλογοι –μέλη της Ο.Ε.Σ. μου έδωσαν την εντολή να πάρω τα ηνία για να οδηγήσω πρωτίστως την ομοσπονδία στο δρόμο που της άρμοζε. Συγκροτηθήκαμε στη συνέχεια σε σώμα και εκλέχθηκα πρόεδρος. Παρέλαβα μια ομοσπονδία σχεδόν διαλυμένη όμως η εντολή ήταν ρητή να την οδηγήσω μαζί με τους συνεργάτες μου του Δ.Σ στο ύψος που της άξιζε και να της προσδώσουμε το απαιτούμενο κύρος (που είχε χάσει) και την αξιοπρέπεια για να συνεχίσει το δύσκολο έργο της ως δευτεροβάθμιο συλλογικό όργανο που είναι. Η ευθύνη που επωμίσθηκα με τα μέλη του Δ.Σ. ήταν τεράστια. Θεώρησα καθήκον μου ως γνήσια Ευρυτάνισσα να καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να αναστρέψω την κατάσταση. Και πράγματι ενωμένοι και αποφασισμένοι οι συνεργάτες μου και εγώ κατορθώσαμε να φέρουμε τις ισορροπίες στην ομοσπονδία.
Αυτό ήταν για μένα το σημαντικότερο στοίχημα που είχα βάλει με τον εαυτό μου. Η Ομοσπονδία όμως έπρεπε να αρχίσει αμέσως τις δράσεις της. Προσπαθήσαμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας να εκπληρώσουμε σημαντικό μέρος των στόχων της. Η διετία που πέρασε μαστίζεται από μεγάλη οικονομική κρίση που δυστυχώς συνεχίζεται. Τα οικονομικά της ομοσπονδίας ήταν πενιχρά. Παραλάβαμε ένα ταμείο με πολύ μικρό ποσό (γύρω στις 3000€ περίπου). Δεν έπρεπε να προβούμε σε καμία σπατάλη ούτε σε περιττά έξοδα. Με αιματηρές οικονομίες ανταπεξήλθαμε πληρώνοντας ενοίκια, κοινόχρηστα, ρεύμα, πάγια τηλεφώνου (αφού τα τηλεφωνήματα της Ο.Ε.Σ γίνονταν από τα προσωπικά μου τηλέφωνα, χωρίς καμία επιβάρυνση της Ο.Ε.Σ).
Επιδοτήσεις από φορείς ή χορηγίες από ιδιώτες δεν είχαμε ή είχαμε μικρές λόγω της οικονομικής κρίσης. Παρά αυτά εμείς αρχίσαμε αμέσως τις δραστηριότητές μας. Το Πάσχα του 2010 αλλά και το Πάσχα του 2011 επισκεφθήκαμε τα Γηροκομεία Καρπενησίου και Αγρινίου όπου μαζί με τα λόγια αγάπης προς τους γέροντες, τους μοιράσαμε πασχαλινά κουλουράκια και γλυκά. Στις 29 Μαΐου 2010, χωρίς καμία χορηγία οργανώσαμε ημερίδα στο Συνεδριακό κέντρο Καρπενησίου με 2 θέματα: 1) Την άλωση της Κων/λης και 2) Ευρυτανία και Καλλικράτης. Προηγήθηκε το πρωί της ίδιας μέρας επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των ηρωικών πεσόντων κατά την Άλωση της Πόλης, στον καθεδρικό Ι.Ν. της Αγ. Τριάδας Καρπενησίου χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Νικολάου. Στην ημερίδα στο Συνεδριακό Κέντρο για το θέμα της Άλωσης της Πόλης ομιλητές ήταν ο Αρχιμανδρίτης π. Δοσίθεος καθηγούμενος της Ι.Μ. Παναγίας Τατάρνης και η γράφουσα. Την εκδήλωση πλαισίωσε η χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Καρπενησίου που παρουσίασε άσματα και θρήνους σχετικά με την Άλωση. Στο δεύτερο θέμα ομιλητές ήταν ο τότε Νομάρχης κος Κων. Κοντογεώργος και ο τότε Δήμαρχος Καρπενησίου και νυν Αντιπεριφερειάρχης κος Βασ. Καραμπάς. Το μεσημέρι η Ομοσπονδία με έξοδα των μελών του Δ.Σ. «Προδρόμου» παρέθεσε τραπέζι στους επίσημους. Τον Ιούλιο 2010 εγγραφήκαμε υποχρεωτικά στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και πήραμε αριθμό Πρωτοκόλλου υποβάλλοντας και αίτημα για επιχορήγηση αλλά δεν πήραμε ούτε ένα ευρώ. Για την εγγραφή ενημερώσαμε σχετικά, προφορικά και τους Συλλόγους – Μέλη της ΟΕΣ και στο αντάμωμα της Σιβίστας και στην κοπή της βασιλόπιτάς μας.
Στις 27 Ιουλίου 2010 οργανώσαμε το Πανευρυτανικό Αντάμωμα στη Σιβίστα Ευρυτανίας με χορηγούς την Νομαρχία Ευρυτανίας την ΤΥΔΚ Καρπενησίου, τον Σύλλογο Σιβιστιανών Ευρυτανίας, τον ΟΤΕ και άλλους συμπατριώτες
Το αντάμωμα είχε επιτυχία αν και μακριά.
Στις 30 Ιανουαρίου του 2011 κόψαμε την βασιλόπιτα της Ομοσπονδίας στο ξενοδοχείο του συμπατριώτη μας κ. Κων. Αβράμπου ο οποίος μας φιλοξένησε αφιλοκερδώς.
Στο τέλος Ιουλίου 2011, πραγματοποιήσαμε το Πανευρυτανικό Αντάμωμα στη Σωτήρα Ανατολικής Φραγκίστας Δ. Αγράφων με μοναδικό συγχορηγό τον Δήμαρχο Αγράφων κ. Δημήτρη Τάτση. Οι οικονομικές διαφορές που προέκυψαν πληρώθηκαν από την Πρόεδρο και Α΄ Αντιπρόεδρο και η Ομοσπονδία δεν χρεώθηκε ούτε ένα ευρώ (άλλωστε δεν είχε). Το αντάμωμα είχε μεγάλη επιτυχία
Επίσης συμμετείχαμε σε συνέδριο μεγάλων Ευρυτανικών Συλλόγων, όπως στο συνέδριο (Αθήνα) απονομής τιμής στον αξιότιμο κο Παν. Βλάχο, από την Πανευρυτανική Ένωση και τον Οκτώβριο 2011 παραστάθηκα προσωπικά στο τριήμερο μεγάλο συνέδριο του Συνδέσμου Ευγένιος ο Αιτωλός στο Καρπενήσι όπου και παρέλαβα για λογαριασμό της ΟΕΣ , ως Πρόεδρος, τιμητικό δίπλωμα που απενεμήθη για το επιτυχώς έργο της και την προφορά της στην Ευρυτανία ( ΟΕΣ) . Το εν λόγω δίπλωμα κοσμεί το νέο γραφείο της Ομοσπονδίας.
Η ΟΕΣ ανταποκρίθηκε επίσης σε όλες σχεδόν της προσκλήσεις που είχε λάβει από Πολιτιστικούς Συλλόγους.
Το φθινόπωρο του 2011 εστάλη από την γράφουσα σχετική επιστολή της ΟΕΣ προς το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας για να μην κλείσουν τα σχολεία σε απομακρυσμένα χωριά της Ευρυτανίας.
Το τελευταίο όμως και σημαντικότερο επίτευγμα επί θητείας μου ( το πρώτο ήταν η ισορροπία της ΟΕΣ) ήταν η αγορά ενός Γραφείου που στέγασε την Ομοσπονδία η οποία από της ιδρύσεως της πλήρωνε ενοίκια και δεν είχε δική της στέγη. Μετά από πολλές προσωπικές έρευνες και διαπραγματεύσεις βρέθηκε ένα παλιό γραφείο 17.5 τμ στην οδό Κλεισθένους 17 στον 4ο όροφο.
Μετά από επισκέψεις μελών του Δ.Σ. της ΟΕΣ στο γραφείο αυτό και με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. για την αγορά του, πραγματοποιήσαμε Συνέδριο των Συλλόγων – Μελών της ΟΕΣ τον Απρίλιο 2011 και αποφασίστηκε σχεδόν ομόφωνα (πλην ενός ή δύο ατόμων), η αγορά του γραφείου. Έτσι πληρώθηκε η Εφορία έγινε ο έλεγχος τίτλων και τα συμβόλαια. Το τίμημα της αγοροπωλησίας ήταν μόνο 15.000 ευρώ και η αντικειμενική αξία 21.700 ευρώ. Έγινε εξ’ ολοκλήρου ανακαίνιση στο γραφείο με προσωπική επίβλεψη και της μέλους Β. Τσιαμάκη, και η μετακόμιση τον Μάιο του 2011.
Έτσι η Ομοσπονδία απέκτησε δική της στέγη και γλίτωσε τα ενοίκια που τώρα δεν θα είχε να πληρώσει. Προ της αγοράς είχαν προηγηθεί επαφές με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών για να διαθέσουν στέγη για το σπίτι του Ευρυτάνα αλλά απέβησαν άκαρπες.
Το καινούργιο γραφείο της ΟΕΣ εύχομαι να αποτελέσει την αρχή για την ίδρυση του σπιτιού του Ευρυτάνα, όταν περάσει η οικονομική κρίση. Άλλωστε στο ίδιο κτίριο πωλούνται και άλλα γραφεία.
Τέλος στις 4-3-2012 πραγματοποιήσαμε στο Εριφύλλεο Ίδρυμα Κυθηρίων εκδήλωση όπου η Ομοσπονδία έκοψε τη βασιλόπιτα και βράβευσε με πρωτοβουλία της γράφουσας και την σύμφωνη γνώμη την μελών του Δ.Σ. τους οκτώ διατελέσαντες Προέδρους από της ιδρύσεως της για την πολύτιμη προσφορά τους σ΄ αυτή. Ακολούθησε το 15ο τακτικό Συνέδριο της ΟΕΣ και αρχαιρεσίες.
Ασφαλώς είχαμε πολλές ιδέες και θέλαμε να τις πραγματοποιήσουμε αλλά δυστυχώς οι αντίξοες οικονομικές συνθήκες και τα πενιχρά οικονομικά της ΟΕΣ δεν μας το επέτρεψαν. Προσέφερα στην Ομοσπονδία και τους συμπατριώτες μαζί με τους συνεργάτες μου μέλη Δ.Σ. ότι ήταν δυνατόν, με ευσυνειδησία, με πλήρη ευθύνη με εντιμότητα, με αντικειμενικότητα με αγάπη, με προσωπικές θυσίες, με πνεύμα οικονομίας, με εθελοντισμό και χωρίς υστεροβουλία, και θέλω να πιστεύω ότι αυτό το ουσιαστικό και εποικοδομητικό έργο μας θα κριθεί δίκαια από τους συμπατριώτες μας.
Ευχαριστώ θερμά για τη φιλοξενία
Ελευθερία Φραγκάκη – Σταυροπούλου