Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Μικρή, αλλά αναμενόμενη η συμμετοχή των Ευρυτάνων στις κάλπες

 Νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι από την Κυριακή το βράδυ ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Περισσότερα από 230.000 μέλη και φίλοι του Κινήματος συμμετείχαν στις εσωκομματικές εκλογές και με την ψήφο τους ανέδειξαν Πρόεδρο τον μέχρι πρότινος Υπουργό Οικονομικών και Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης.

Με καταμετρημένο το 100% των ψήφων (236151 ψήφοι), οι επιτελείς της Ιπποκράτους εκτιμούσαν πως το 96% των ψηφισάντων επικύρωσε την ανάδειξη του Ευάγγελου Βενιζέλου ως νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ενώ το λευκό και το άκυρο ανήλθε στο 4%. Πιο συγκεκριμένα ψήφισαν 236.151 εκ των οποίων τα έγκυρα ψηφοδέλτια ανήλθαν στα 230.105, τα άκυρα ήταν 1.384 και τα Λευκά 4.662.
Αμέσως μετά την εκλογή του ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για μια νέα αφετηρία. Μεταξύ άλλων τόνισε: «Επανιδρύθηκε σήμερα μια σχέση εμπιστοσύνης για το νέο ξεκίνημα της παράταξης», είπε, χαρακτηρίζοντας την εκλογική διαδικασία «επιτυχή άσκηση πολιτικής και οργανωτικής ετοιμότητας».
«Με την εντυπωσιακή για τα δεδομένα της εποχής συμμετοχής τους, τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ δεν ήθελαν απλώς να αναδείξουν και να στηρίξουν τον νέο πρόεδρο του Κινήματος. Ήθελαν να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα πως το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ότι δεν έχασε την ψυχή του, πως είναι εφικτός ο στόχος μας για νίκη στις εκλογές, για πρωτιά, προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να έχει τον καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος, χαρακτηρίζοντας «συγκινητικά» τα επίπεδα προσέλευσης. Δεν παρέλειψε πάντως να κάνει και την αυτοκριτική του: «Έχουμε, και έχω και προσωπικά, πλήρη συνείδηση των λαθών, καθυστερήσεων και παραλείψεων», καθώς και για πράγματα που, όπως είπε, «ειπώθηκαν και δεν έγιναν, και για πράγματα που έγιναν χωρίς να έχουν ειπωθεί». Κλείνοντας την ομιλία του είπε: «Αναλαμβάνω σήμερα την ευθύνη να ηγηθώ μιας συλλογικής προσπάθειας που δεν αφήνει απ’ έξω κανέναν, κανέναν πρόθυμο, έτοιμο και ικανό να βοηθήσει στη ριζική ανανέωση, στην αναγέννηση της παράταξης και στο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και ανόρθωσης της Ελλάδας».
ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ

Αναμενόμενη ήταν η μικρή συμμετοχή των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ στην Ευρυτανία. Συνολικά προσήλθαν στις κάλπες 333 άτομα, εκ των οποίων τα 229 στο Δήμο Καρπενησίου και τα 104 στο Δήμο Αγράφων.
Μεγάλη η διαφορά από τις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του πρώην Προέδρου Γεωργίου Παπανδρέου, όπου του 2008 ψήφισαν συνολικά 650 άτομα σε όλη την Ευρυτανία.
Στις κάλπες που στήθηκαν στο Καρπενήσι ψήφισαν, όπως προείπαμε, 229 μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ, εκ των οποίων τα 203 ήταν υπέρ του Βενιζέλου, 25 Λευκά και 1 άκυρο.
Στο Δήμο Αγράφων, υπήρχαν δύο εκλογικά κέντρα. Στην έδρα του Δήμου, στο Κερασοχώρι, όπου προσήλθαν στις κάλπες 42 άτομα, εκ των οποίων 37 υπέρ του Βενιζέλου και 5 Λευκά και τα 62 άτομα που ψήφισαν στη Γρανίτσα, ήταν όλα υπέρ του νέου Ηγέτη του Κινήματος.
Σε δηλώσεις της η Γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ κ. Βεττά Καρφή τόνισε πως έμεινε ικανοποιημένη από την συμμετοχή, καθώς όπως και η ίδια είχε ενημερώσει τα κεντρικά, δεν υπολόγιζε να προσέλθουν στις κάλπες περισσότερα από 300 άτομα στην Ευρυτανία. «Το γεγονός ότι υπήρχε μόνο ένας υποψήφιος, και πολλοί θεώρησαν πως δεν είναι αναγκαίο να ψηφίσουν, αφού έτσι κι αλλιώς ο κ. Βενιζέλος θα εκλεγεί Πρόεδρος, ήταν η αιτία που τελικά δεν ψήφισαν περισσότεροι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ στις κάλπες της Ευρυτανίας» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Καρφή.