Σάββατο 21 Απριλίου 2012

ΕΚΛΟΓΙΚΗ  ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ  ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α . – ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ.
Συμπατριώτισσες / ες  Ευρυτάνες,
     Στην πορεία προς  τις εκλογές  της 6 ης Μαίου σας καλούμε να μην υποκύψετε στα ψεύτικα και εκβιαστικά διλλήματα του  μετώπου  ΠΑΣΟΚ   Ν.Δ. και των κομμάτων που στηρίζουν το μνημόνιο με κορώνες πατριδοκαπηλίας  .
Αυτούς, που με την κοινή τους πολιτική   μας οδήγησαν στη καταστροφή, μην τους επιτρέψετε να παρουσιάζονται στα χωριά μας σαν σωτήρες, ούτε να επιτρέψετε σε φασιστικής λογικής οργανώσεις και κόμματα να πατήσουν πάνω  στην αγάπη σας για την πατρίδα μας και να οδηγήσουν τον τόπο σε   εκτροπές.
      Οι δεσμεύσεις που υπέγραψε το μνημονικό μέτωπο  με την Τρόικα  είναι εφιαλτικές για το λαό μας και  τα μέτρα που θα επιβάλλουν και οι δύο μετά τις εκλογές, αν τους ψηφίσει ο λαός, δεν τα χωράει ανθρώπου νους. Η ηθική νομιμοποίηση που ζητούν να πάρουν από αυτές τις εκλογές ισοδυναμεί με αυτοκτονία, όμως ο λαός μας δεν πρόκειται να αυτοκτονήσει για  να γίνουν οι πλούσιοι πλουσιότεροι και  οι φτωχοί φτωχότεροι.
    Σήμερα, ΠΑΣΟΚ Ν.Δ. και κόμματα υπέρ του μνημονίου, για να μας παγιδεύσουν σ αυτό το άθλια ψεύτικο δικομματικό τους παιγνίδι  παρουσιάζονται σαν αντίπαλοι ενώ όλοι πλέον γνωρίζουμε ότι τίποτε δεν τους χωρίζει. Αντίθετα τους ενώνουν οι μίζες, η λαμογιά , η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, η εξαγορά συνειδήσεων και η υποταγή τους στις εντολές της Τρόικας. Μην αμφιβάλλει κανείς ότι μετά τις  εκλογές θα είναι πάλι μαζί για να ολοκληρώσουν την καταστροφή.
     Σ αυτή την ανατροπή της ζωής μας και την εξαθλίωση που μας οδηγούν, το εμπόριο της ελπίδας-ιδιαίτερα στο νομό μας- ήταν η μόνιμη πρακτική τους.  Αξιοποιούν την απομόνωση του Νομού μας από τα διάφορα κοινωνικά κινήματα, τη γήρανση των κατοίκων και την λειψή πληροφόρηση για να περάσουν οι εκβιασμοί, οι υποσχέσεις και η εξαγορά συνειδήσεων σαν μοναδικό όπλο  για την εξασφάλιση ψήφων. Σε κανένα χωριό δεν πρόκειται να μιλήσουν για τα μνημόνια  και όσα θα ακολουθήσουν, σ όλους όμως θα κλείσουν το μάτι για τα άνεργα παιδιά που έχει κάθε σπίτι πουλώντας ελπίδες με αντάλλαγμα την ψήφο.
     Αυτές τις ιστορικές στιγμές τα υπόλοιπα κόμματα της Αριστεράς θα έπρεπε να ανταποκριθούν στο κάλεσμα για την συγκρότηση  ενός ενιαίου μετώπου αγώνα σε όλα τα επίπεδα και στις εκλογές. Η πρόταση μας για κοινούς υποψήφιους στις μονοεδρικές περιφέρειες της χώρας δεν θα ακύρωνε μόνο τα σχέδιά τους για κλεμμένες έδρες, αλλά θα έδινε και μια δυναμική στα Αριστερά  ψηφοδέλτια όλης της χώρας. Η άρνησή τους να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας μας οδηγεί στη κάθοδο του ενωτικού μας ψηφοδελτίου με υποψηφίους με μακροχρόνια και πλούσια δράση στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες της χώρας μας και της Ευρυτανίας.
Το ψηφοδέλτιο μας αποτελούν :
ΚΑΝΑΚΑΚΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ Δασολόγος, Εκπαιδευτικός στο Τ.Ε.Ι. Λαμίας (Παράρτημα Καρπενησίου
ΡΕΛΛΙΑΣ ΒΑΙΟΣ  Υπάλληλος ΕΛΤΑ   
ΚΩΤΣΙΑΣ ΘΩΜΑΣ Συνδικαλιστής
Σας καλούμε να εμπιστευτείτε και να στηρίξετε το ψηφοδέλτιο μας ψηφίζοντας
ΣΥ.ΡΙΖ.Α  ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ