Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Ανεύρεση Πολεμικού Υλικού στην Αταλάντη


Χθες (19-04-2012) το μεσημέρι, βρέθηκε σε εργοστάσιο παραγωγής και συσκευασίας τυποποιημένου προϊόντος στην Αταλάντη Φθιώτιδας, οξειδωμένη χειροβομβίδα χωρίς πυροδοτικό μηχανισμό.


Ειδικότερα, υπεύθυνος του εργοστασίου που βρίσκεται στη θέση Μουλκιά Αταλάντης, ενημέρωσε τηλεφωνικά το Αστυνομικό Τμήμα Αταλάντης για την ύπαρξη πολεμικού υλικού στο τμήμα παραγωγής του εργοστασίου.

Οι αστυνομικοί μετέβησαν άμεσα στο σημείο και εκκένωσαν το χώρο, ενώ στη συνέχεια από κλιμάκιο της Ομάδας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Ο.Ε.Ε.Μ.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας που κατέφθασε στο εργοστάσιο, διαπιστώθηκε στον τομέα υγρής φάσης (πλυντήριο πρόπλυσης πατάτας) η ύπαρξη τυποποιημένου πυρομαχικού και συγκεκριμένα μία οξειδωμένη χειροβομβίδα χωρίς πυροδοτικό μηχανισμό, πιθανότατα προελεύσεως Β΄ Παγκοσμίου πολέμου.

Από τους αστυνομικούς ενημερώθηκε η Μ.Ε.Ρ.Υ.Π. Λαμίας για να στείλει πυροτεχνουργό για την παραλαβή και εξουδετέρωση της χειροβομβίδας και σήμερα το πρωί πυροτεχνουργός του Στρατού με την παρουσία ανδρών της Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος παρέλαβε και κατάστρεψε την χειροβομβίδα.

Ενεργείται προανάκριση από το  Αστυνομικό Τμήμα Αταλάντης και ερευνάται η προέλευση του ανωτέρω πολεμικού υλικού.