Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Προσωπική επιλογή του Βαγγέλη Βενιζέλου ο Λάμπρος Τσιτσάνης

Χρειάστηκε η προσωπική παρέμβαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για να βρεθεί ο τρίτος υποψήφιος για το ψηφοδέλτιο της Ευρυτανίας. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το τρίτο πρόσωπο μετά τον Ηλία Καρανίκα και τον πρώην Δήμαρχο Δομνίστας Γιάννη Σταμάτη, θα είναι εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου ο Περιφερειακός Σύμβουλος Λάμπρος Τσιτσάνης. Παρότι μέχρι τώρα ο δάσκαλος, τόνιζε ότι δεν θα κατέβει υποψήφιος Βουλευτής στις εκλογές της 6ης Μαΐου, λέγοντας ΟΧΙ τόσο στην ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ευρυτανίας αλλά και σε κορυφαία στελέχη του Κινήματος, όπως είναι ο πρώην Υφυπουργός και νυν Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σαλαγιάννης,
αλλά και στον Κλέαρχο Περγαντά, ένα τηλεφώνημα από τον ίδιο τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, που τον καλούσε σε συστράτευση στις επικείμενες εκλογές με την κατάθεση της υποψηφιότητάς του στην Ευρυτανία ως προσωπική επιλογή του, οδήγησε τον δάσκαλο στην μεγάλη απόφαση, να αποδεχτεί την πρόταση του κ. Βενιζέλου και να θέσει εαυτόν στην κρίση του ευρυτανικού λαού.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, φαίνεται να αποκτά μια ιδιαίτερη δυναμική καθότι η τριάδα με τον νυν Βουλευτή, τον Γιάννη Σταμάτη και τον Λάμπρο Τσιτσάνη, φαντάζει ισχυρή έναντι των αντιπάλων στις εκλογές που έρχονται.
Απομένει και η επίσημη ανακοίνωση του Κόμματος για τα πρόσωπα που θα συγκροτήσουν το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Ευρυτανία, που όπως όλα δείχνουν θα αποτελείται από τους κ.κ. Ηλία Καρανίκα, Γιάννη Σταμάτη και Λ΄μαπρο Τσιτσάνη. Εντωμεταξύ δόθηκαν στη δημοσιότητα οι περισσότεροι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Ανάμεσα τους υπάρχουν αρκετοί δημοσιογράφοι, ηθοποιοί και εκπρόσωποι από τους κοινωνικούς φορείς.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι θα είναι υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης και στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ο Γιάννης Ραγκούσης θα θέσει υποψηφιότητα στην Β’ Αθηνών, μαζί με τον Δημήτρη Ρέππα που «εγκατέλειψε» την Αρκαδία και την Ροδούλα Ζήση. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα κατέβει στην Περιφέρεια Αττικής και ο Χρήστος Βερελής στην Αιτωλοακαρνανία.
Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.