Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα... Γράφει ο Λάμπρος Χρυσαφογεώργος

Δυστυχώς ψηφήσαμε ανάξιους πολιτικούς, οι οποίοι με την πρώτη περιδώσανε την χώρα στους τοκογλύφους... Πότε όμως δεν είναι αργά , τι φοβόμαστε; Την φτώχεια; Γιατί δεν άρχισε μήπως η φτώχεια μας; 290 ευρώ το 8ωρο εργασίας. Δεν βρέθηκαν άνεργοι ένα σωρό συνάνθρωποι μας; Μήπως δεν υπάρχουν άνθρωποι που χρεωστάνε στην τράπεζα και κινδυνεύουν να χάσουν τα πάντα;

Έπεσε το ηθικό μας και ξεχάσαμε πως η Ευρώπη είναι η Ελλάδα. Όλη η επιστήμη. Όλη η φιλολογία, φιλοσοφία , η ιατρική κλπ με ελληνικές λέξεις - πνεύμα διδαγμένες σ’ όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου. Ξεχάσαμε την πιστή μας , την περηφάνια μας την αξιοπρέπεια μας. Ξεχάσαμε τι μας δίδαξε η ιστορία μας, ότι η δύναμη μας είναι στο να είμαστε ενωμένοι κι όχι στον αριθμό των ατόμων και στην υλη-χρήμα. Μήπως νομίζετε ότι εάν θέλαμε να ξεχρεώσουμε τα χρέη μας δεν θα μπορούσαμε εμείς οι ίδιοι να τα ξεχρεώσουμε; Τι ήταν για όλους τους Έλληνας του κόσμου να ενωθούν και να έδιναν κάποια χρήματα; Σας πληροφορώ θα δίνανε και οι ξένοι, οι οποίοι σκέπτονται με το ίδιο πνεύμα με εμάς. Αλλά μήπως να σκεπτόμασταν ότι εκτός από τους ξένους που χρόνια μας ζήλευαν για το καλύτερο οικόπεδο της γης, και που μας φθονούσαν και εμείς οι ίδιοι φταίμε γι’ αυτή μας την κατάσταση; Όταν δεν σκεφτόμαστε για το καλό όλων των Ελλήνων παρά μόνο για την πάρτη μας. Αλλά πάλι λέγω ότι παρά τα λάθη του λαού, παρά τα λάθη των αρχηγών, ποτέ δεν είναι αργά για μια καινούργια αρχή, φυσικά με κάποια θυσία, όμως ενωμένοι, δυνατοί, ελεύθεροι. Ελάτε να ενωθούμε και να κάνουμε το θαύμα του 21ου αιώνα να κάνουμε σε πράξη το παράδειγμα ότι «ένα κλαδί μπορείς να το σπάσεις, πολλά κλαδιά ενωμένα όμως δεν θα μπορέσεις».
Με αφορμή την παραπάνω ανοιχτή επιστολή, όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επισκεφθούν το youtube και να παρακολουθήσουν το εξής βίντεο http://youtu.be/TYIlIKnc6QY. Δεν είναι κακό να ακουστούν κάποιες αλήθειες…!!!