Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Όλα έχουν ένα τέλος…Του Β. Κολημένου


Μεγάλες  συγκρούσεις  και   Ομηρικές  μάχες δίνονται το τελευταίο  διάστημα την χώρα μας. Το αποτέλεσμα και η έκβαση αυτού του αγώνα δεν έχει αντίκρισμα μόνο στην χώρα μας αλλά και σε ολόκληρα την Ευρώπη.

Ήρθε η ώρα και το πλήρωμα του χρόνου που το σάπιο  σύστημα  που λυμαίνονταν τα πάντα και κυριαρχούσε να κατεδαφιστεί. Η αναμενόμενη  μυρουδιά της σαπίλας   διώχνει τους υπηρέτες τους μακριά και τρέχουν  να σωθούν , περιχύνουν κροκοδείλια δάκρυα, διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους   και νίπτουν τα χείρας  τους ότι  οι ίδιοι δεν ευθύνονται για την δημιουργία αυτού του  κατεστημένου. Και δεν φτάνει μονό  αυτό. Περνάνε στην αντεπίθεση  ρίχνοντας τα δηλητηριώδη βέλη τους  για να σκοτώσουν κάθε  αντίθετη φωνή και κάθε ελεύθερη σκέψη. Λασπολογία και κυνδινολιγία   είναι στην ημερήσια διάταξη. Το ψεύδος  κυριαρχεί και προσπαθεί  να επιβληθεί.  Οι μηχανές  της παραπληροφόρησης εργάζονται πυρετωδώς  και κάνουν ότι μπορούν.
Η  σύγκρουση  όμως είναι μεγάλοι  μεταξύ. των δύο κόσμων  . Από την μια μεριά είναι αυτοί  που τα έχουν χάσει όλα και δεν έχουν τίποτα άλλο να χάσουν. Είναι οι άνθρωποι που το σύστημα θέλει να  τους λιώσει τελείως. Είναι  οι νέοι που ονειρεύονται ένα καλύτερο αύριο. Είναι οι άνθρωποι που δεν σκύβουν το κεφάλι σε αγορές και  τραπεζίτες. Είναι οι ευσυνείδητοι  άνθρωποι  που ξέρουν ότι το χρήμα είναι απλά  ένα μέσο συναλλαγής  που το μόνο σκοπό που έχει είναι να εξυπηρετεί στην καλυτέρευση  της  ζωής μας. Είναι αυτοί που  γνωρίζουν ότι χωρίς  κοινωνική συνοχή και κοινωνική δικαιοσύνη δεν υπάρχει  συνέχεια  του κράτους. Είναι αυτοί που  γνωρίζουν ότι η συσσώρευση πλούτου  δεν έχει καμία αξία εάν  δεν βελτιώνει την ζωή μας και ότι η ισορροπία είναι ο συνδετικός  κρίκος της κοινωνικής  ειρήνης  .Ακόμη  γνωρίζουν ότι εάν δεν αντιδράσουν  τώρα και όσο η ύφεση και η ανεργία μεγαλώνει ραγδαία  τόσο πλησιάζει και η ώρα και αυτοί  θα  βρεθούν σε δύσκολη οικονομική θέση.
Από  την άλλη είναι οι κρατικοδίαιτοι. Αυτοί  που βολεύονταν  με τα ψέματα. Οι  επαγγελματίες  πολιτικοί και οι επιτελείς τους. Αυτοί που κρατούσαν  ομήρους τους πολίτες με τα ρουσφέτια. Τα golden boy’s  που καθόταν πίσω από ένα γραφείο και για  δήθεν συμβουλές και υπηρεσίες που προσέφεραν σε ΔΕΚΟ, ΟΠΑΠ, ΕΡΤ, άλλους δημόσιους και  ιδιωτικούς  οργανισμούς  και σε τράπεζες ο μηνιαίος μισθός τους  ήταν ίσως με 30 και παραπάνω  μεσαίες  συντάξεις. Τα διάφορα μικρο και μεγαλοεργαλοβικά   συμφέροντα που σε συνδυασμό με τα μέσα  μαζικής επικοινωνίας.
Ήρθε η ώρα, ένα σύστημα με τραγικές συνέπειες για τον τόπο μας να καταρρεύσει. Όλα έχουν ένα τέλος, ας το παρακολουθήσουμε…