Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Μήνυμα της ΝΟΔΕ Ευρυτανίας για την Επιστροφή της Ντόρας στην ΝΔ

Η  Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Ευρυτανίας εύχεται στον Βουλευτή Ευρυτανίας κ. Κώστα Κοντογεώργο Χρόνια Πολλά για την ονομαστική του εορτή, με κάθε οικογενειακή και προσωπική επιτυχία.  Επίσης να τον συγχαρεί  για την εκλογή του από την Βουλή των Ελλήνων ως Κοσμήτωρ με 195 ψήφους έστω για αυτό το μικρό διάστημα.

Οι εκλογές της 6ης Μαΐου έστειλαν πολλαπλά μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις, αλλάζοντας σημαντικά τους κομματικούς συσχετισμούς. Η Νέα Δημοκρατία αναδείχθηκε πρώτο κόμμα, αλλά το εκλογικό αποτέλεσμα σαφώς δεν είναι ικανοποιητικό.
Το ΠΑΣΟΚ, ως βασικός υπεύθυνος της κρίσης που βιώνουμε ως χώρα, γνώρισε εκλογική συντριβή. Παράλληλα, σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, βρήκε ανταπόκριση από σημαντική μερίδα των πολιτών, ένας πολιτικός λόγος καταγγελτικός και λαϊκίστικος. Αυτός ο πολιτικός λόγος αρθρώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και βασίστηκε στην  ανέξοδη κριτική, τις εύκολες λύσεις και την ακατάσχετη παροχολογία θυμίζοντας το (ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ). Υιοθετήθηκε δε και από νεότευκτους πολιτικούς σχηματισμούς, όπως αυτός του κ. Καμμένου, που προσπάθησε να πλειοδοτήσει σε ανευθυνότητα. 
Στο Νομό μας, οι Ευρυτάνες εμπιστεύτηκαν το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και χάρισαν στην παράταξη μια μεγάλη νίκη, η επιτυχία αυτή αποτελεί δικαίωση για όλους όσοι πιστέψαμε  στην προσπάθεια και αγωνιστήκαμε  για την επικράτησή της. Μας γεμίζει ταυτόχρονα με την ευθύνη να μη διαψεύσουμε την εμπιστοσύνη τους και τους διαβεβαιώνουμε ότι δεν επαναπαυόμαστε, γιατί  ο αγώνας συνεχίζετε,  για επιβεβαίωση της νίκης, στις εκλογές  τις 17ης Μαΐου αφήνοντας πίσω οριστικά το χτες.
Το μετεκλογικό τοπίο που προέκυψε οδήγησε σε πολιτική αστάθεια και ακυβερνησία. Και αυτό επειδή κάποιοι επέλεξαν να λειτουργήσουν τυχοδιωκτικά. Έβαλαν τις τύχες της χώρας σε δεύτερη μοίρα, ελπίζοντας να αποκτήσουν λίγη παραπάνω δύναμη στις επόμενες εκλογές. Δεν είναι όμως μόνο αυτό που καθιστά τον ΣΥΡΙΖΑ ανεύθυνο . Μέσα από μια έκρηξη αλαζονείας,  εξαγγέλλουν μέτρα αλλοπρόσαλλα και ανεφάρμοστα, που σπέρνουν το φόβο και την ανασφάλεια.  Μέτρα που οδηγούν τη χώρα εκτός της ευρωπαϊκής οικογένειας και καταδικάζουν τους Έλληνες στην εξαθλίωση.
Η Νέα Δημοκρατία μέσα σε αυτό το κλίμα ρευστότητας εξακολουθεί να είναι θεματοφύλακας της σταθερότητας και του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Και προς αυτή την κατεύθυνση ανέλαβε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.
 Ο Πρόεδρός μας Αντώνης Σαμαράς, επεσήμανε ότι δύο χρόνια υποστήριζε μόνος του αυτά που τώρα οι περισσότεροι αποδέχονται στην Ευρώπη, δηλ. ευρωομόλογο, ομόλογα επενδύσεων, υποδομών και επανεκκίνηση της οικονομίας, επιδεικνύοντας πατριωτική και παραταξιακή συνείδηση, απηύθυνε προσκλητήριο για τη συγκρότηση ισχυρού ευρωπαϊκού μετώπου.  Διαγράφοντας τις διχαστικές γραμμές του χθες, προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις για τη διαμόρφωση μιας δυνατής πρότασης για το αύριο της χώρας. Μιας πρότασης με την Ελλάδα όχι μόνο μέσα στην Ευρώπη, αλλά και σε τροχιά ανάπτυξης και ευημερίας.
Σε αυτό το κάλεσμα του Αντώνη Σαμαρά για συστράτευση βάζοντας πάνω από όλα το ΕΜΕΙΣ και όχι το ΕΓΩ, καλωσορίζουμε, όσα στελέχη άλλων κομμάτων ανταποκρίθηκαν και με ιδιαίτερη χαρά την συμπόρευση της  προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ΄ Ντόρας Μπακογιάννη στο πλευρό της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης της Νέας  Δημοκρατίας, περιμένοντας και από άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.
Στις ερχόμενες εκλογές τις 17ης Μαΐου τραβάμε μια γραμμή στο χτες και προχωράμε στο μέλλον. Ορθώνουμε ανάχωμα στον λαϊκισμό και την εθνική απομόνωση από όπου και να προέρχεται. Το Ευρωπαϊκό μέτωπο δυναμώνει. Μας ενώνουν κοινές αξίες, κοινές ιδέες, κοινοί στόχοι. Όλοι μαζί θα κερδίσουμε και θα τα καταφέρουμε, η Ευρυτανία μας έχει μέλλον.