Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Ντόρα Μπακογιάννη: «Γιατί επέστρεψα στη Νέα Δημοκρατία»


«Οι ευθύνες του καθενός από εμάς και της καθεμιάς από εμάς είναι τεράστιες», τόνισε στην έναρξη της ομιλίας της, μετά το τέλος της συνάντησής της με τον αρχηγό της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, η Ντόρα Μπακογιάννη.


«Η κρίση που περνάμε», επεσήμανε πως δεν τελειώνει εδώ και «θα ακολουθήσουν πολλά ακόμα στάδια».

«Να βάλουμε την Ελλάδα πάνω από όλα», υπογράμμισε, κάτι που έκανε η Δημοκρατική Συμμμαχία όλο το διάστημα που λειτουργούσε και υπενθύμισε πως η ΔΗΣΥ «γεννήθηκε μέσα στην κρίση». «Η συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά ήρθε σε αποτέλεσμα» και έτσι, αποφασίστηκε η κοινή κάθοδος στις εκλογές στελεχών της ΔΗΣΥ με τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, τόνισε η κ. Μπακογιάννη και ανακοίνωσε για ακόμα μια φορά την αναστολή της της λειτουργίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας. «Αποφασίσαμε να ενώσουμε δυνάμεις με τον Αντώνη Σαμαρά», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Μπροστά στον κίνδυνο για την Ελλάδα πρέπει να παραμερίσουμε τις διαφορές μας», ανέφερε και κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν με την ψήφο της τη Νέα Δημοκρατία.

Δηλώσεις Αντώνη Σαμαρά

«Τολμήσαμε να καλέσουμε όλες τις δυνάμεις προκειμένου να αλλάξουμε την πορεία του τόπου», τόνισε από την πλευρά του ο Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε ότι πρόθεση της ΝΔ είναι η δημιουργία ενός μεγάλου πατριωτικού μετώπου με ευρωπαϊκό προσανατολισμό το οποίο θα συσπειρώσει το λαό. Βασικός στόχος είπε είναι να μην παρασυρθεί ο λαός από το λαϊκισμό και «να μην γκρεμιστούν όσα ο ελληνικός λαός έχτισε εδώ και δεκαετίες». Αυτό το πατριωτικό μέτωπο «δημιουργείται με προσχωρήσεις από κάθε πλευρά, από τον καθένα πολίτη, πολιτικό, κόμμα κλπ. το οποίο θα μας ενώνει για να βγει η Ελλάδα από το αδιέξοδο», είπε ο κ. Σαμαράς.

«Καλωσορίζω την πρόταση της κυρίας Μπακογιάννη» πρόσθεσε και τόνισε την ανάγκη, «όσοι πιστεύουμε στο ευρωπαϊκό μέλλον, για την αναγέννηση του τόπου να αγωνιστούμε μαζί, να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση».

Επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι βγάζει τη χώρα από το ευρώ, την οδηγεί σε πρωτόγνωρη, χειρότερη κρίση. Επιπλέον, αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ, είπε ότι ανακάλυψε την επαναδιαπραγμάτευση τώρα, ενώ μέχρι σήμερα την ξόρκιζε.

Από Zougla.gr