Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Σήμερα η ανακοίνωση της συμφωνίας ΝΔ - Ντόρας;


Αν και από την περασμένη εβδομάδα θεωρείται απλά θέμα χρόνου η επιστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη ακόμη οι επίσημες ανακοινώσεις δεν έχουν γίνει και όλα δείχνουν έντονο παρασκήνιο για την οριστική συμφωνία. Πηγές και από τις δύο πλευρές κάνουν λόγο για θέμα ωρών, για ανακοινώσεις που μπορεί να έρθουν και εντός της ημέρας.
Πολλοί λένε πως η επίσκεψη της Ντόρας Μπακογιάννη το μεσημέρι στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό για την ενημέρωση ενόψει συνόδου κορυφής της Ε.Ε. θα είναι και η τελευταία επίσημή της εμφάνιση με τα ... χρώματα της ΔΗΣΥ, καθώς αναμένεται ενσωμάτωση του κόμματος στη ΝΔ και κάθοδος των στελεχών της στις εκλογές με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ.
Μαζί με τη Ντόρα Μπακογιάννη αναμένεται να βρεθούν σε εκλόγιμες θέσεις των ψηφοδελτίων οι κύριοι Αυγενάκης, Κοντογιάννης και Μαρκογιαννάκης.
Την ίδια ώρα όμως η απόφαση για αυτόνομη κάθοδο του ΛΑΟΣ στις εκλογές προκαλεί αναταράξεις καθώς θεωρείται πως θα υπάρξουν απώλειες για τη ΝΔ , ωστόσο η αίσθηση είναι πως αυτές θα περιοριστούν αν αναλογιστεί κανείς πως πολλά στελέχη της προηγούμενης κοινοβουλευτικής δύναμης του ΛΑΟΣ πλέον βρίσκονται εντός ΝΔ μετά και τις αποχωρήσεις των κυρίων Πλεύρη, Βελόπουλου, και Κιλτίδη.
Το προσκλητήριο του Α. Σαμαρά πάντως δεν το άκουσαν οι κύριοι Μάνος και Τζήμερος που όχι απλά δεν θα προσχωρήσουν στο κοινό μέτωπο, αλλά αντίθετα όπως ανακοίνωσαν θα έχουν κοινή παρουσία στις επόμενες εκλογές
Ωστόσο στελέχη της Συγγρού εμφανίζονται ικανοποιημένα από τη μέχρι τώρα ανταπόκριση στο κάλεσμα για φιλοευρωπαϊκό μέτωπο του Α. Σαμαρά κυρίως στη βάση.
Ήδη επισημαίνουν οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μια σαφή ανάκαμψη στα ποσοστά του κόμματος και δείχνουν προς τη μεριά των τριών τελευταίων δημοσκοπήσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας την Κυριακή όπου στις δύο από τις τρεις η Ν.Δ. έρχεται και πάλι μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ ενισχύοντας τα πόσοστά της.
Από Newsit.gr