Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Ανακοινώθηκε η συνεργασία ΝΔ - Δημοκρατικής Συμμαχίας


Τη συνεργασία Νέας Δημοκρατίας και Δημοκρατικής Συμμαχίας ανακοίνωσαν Αντώνης Σαμαράς και Ντόρα Μπακογιάννη σε κοινή συνέντευξη Τύπου στο ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης»
«H Ελλάθα ή θα έχει ρόλο και λόγο στην Ευρώπη ή θα καταστεί παρίας. Ετούτη την ώρα η ευθύνη της κάθε μιας και του καθενός μας είναι τεράστια.
Η Δημοκρατική Συμμαχία γεννήθηκε μέσα από την κρίση. Οι συζητήσεις μας με τη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρό της Αντώνη Σαμαρά έφεραν αποτέλεσμα», σημείωσε η Ντόρα Μπακογιάννη ανακοινώνοντας επίσης ότι στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, στελέχη της Δημοκρατικής Συμμαχίας θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια της ΝΔ.
«Δεν θα αφήσουμε να γκρεμιστούν μέσα σε λίγες μέρες όσα έχουν χτιστεί χρόνια (..)Μπροστά στις κρίσιμες στιγμές οι διαφορές του παρελθόντος παραμερίζονται»« είπε από την πλευρά του ο Αντώνης Σαμαράς που καλωσόρισε την κυρία Μπακογιάννη και άφησε να εννοηθεί πως θα ακολοθήσουν και άλλες απόπειρες διεύρυνσης. Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι επίκειται συνάντηση των κ.κ Αθ. Πλεύρη, Γ. Ανατολάκη και Κ. Βελόπουλου με τον κ. Σαμαρά στα γραφεία του κόμματος στη λεωφόρο Συγγρού.
Πάντως ο πρόεδρος τςη ΝΔ άφησε αιχμές προς την πλευρά του Γ. Καρατζαφέρη, λέγοντας ότι «ορισμένες ηγεσίες αντιμετώπισαν την πρόσκλησή μας με μικροκομματικές εμμονές».
Ανεστάλη η λειτουργία της ΔΗΣΥ
Νωρίτερα, το πολιτικό συμβούλιο του κόμματος αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας εξουσιοδοτώντας σχετικά την πρόεδρο Ντόρα Μπακογιάννη προκειμένου να καταστεί εφικτή η κοινή κάθοδος του κόμματος με τη ΝΔ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Επρόκειτο για μία απαραίτητη κίνηση ώστε να μην υπάρχει τυπικό κώλυμα στη χορήγηση του μπόνους των 50 εδρών που προβλέπει ο εκλογικός νόμος για το κόμμα που θα έρθει πρώτο στις εκλογές.
Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Θ. Σκυλακάκης
Την αντίθεσή του στην απόφαση της Ντόρας Μπακογιάννη να συνεργασθεί με τη ΝΔ και τη δική του απόφαση να παραμείνει ανεξάρτητος στις τάξεις των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων, ανακοίνωσε αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της συμφωνίας ΝΔ - Μοπακογιάνη, ο Θόδωρος Σκυλακάκης, ευρωβουλευτής της Συμμαχίας των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη. Στην ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι «η συμφωνία ΝΔ και Δημοκρατικής Συμμαχίας περιορίζει καταλυτικά το ρόλο της Δημοκρατικής Συμμαχίας ως αυτόνομης πολιτικής δύναμης και δεν επιτρέπει την εκπλήρωση της βασικής της επιδίωξης, να λειτουργήσει ως «καταλύτης σαρωτικών αλλαγών (...) Δεν αμφιβάλλω για την καλή πρόθεση της Ντόρας Μπακογιάννη. Η αντίθεσή μου όμως στην επιλογή αυτή είναι θεμελιώδης.