Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Σιωπηλή διαμαρτυρία αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευρυτανίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες το πρωί έξω από την Αστυνομική Δ/νση Ευρυτανίας αστυνομικοί και συνδικαλιστές, στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων που προανήγγειλαν οι ομοσπονδίες των εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας. Οι αστυνομικοί αντιδρούν στο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε πριν από 10 ήμερες στην Βουλή και προβλέπει την μείωση του βασικού μισθού κατά 12,6%, περικοπή των επιδομάτων κατά 49,% και μείωση των λειτουργικών δαπανών 18%.
Με πανό που έγραφε «ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΥΣΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ», οι Αστυνομικοί έκλεισαν το δρόμο για πέντε λεπτά περίπου, διαμοιράζοντας στους διερχόμενους φυλλάδια με την ανοιχτή επιστολή που σας παραθέτουμε.



Στη συνέχεια παρέδωσαν στον Διευθυντή κ. Στασινό, την ανοιχτή επιστολή τους, αλλά και την επιστολή διαμαρτυρίας τους και της διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους, και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Πέμπτη 23 Ιουνίου, όπου θα βρεθούν στην μεγάλη πορεία των Αστυνομικών στην Αθήνα.

Ο Ανθυπαστυνόμος κ. Κώστας Μπίκας, Μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων δήλωσε στα ΜΜΕ:

«Κατανοούμαι την δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας, αλλά για την οποία δεν ευθυνόμαστε εμείς οι Αστυνομικοί. Το μάρμαρο να το πληρώσουν αυτοί που έφτασαν την χώρα μας στο χείλος του γκρεμού, αυτοί που παράνομα πλούτισαν.

Δεν τα φάγαμε μαζί! Δε θα μας κάνουν συνένοχους. Άλλοι φάγανε και άλλοι καλούνται να πληρώσουν τον λογαριασμό.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών από καιρό έχει εκφράσει την αντίθεση της και την αντίδρασή της στα μέτρα που πάει να επιβάλλει η κυβέρνηση και η Τρόικα για το αγαθό της ασφάλειας του πολίτη.

Έχει προγραμματίσει και πραγματοποιηθεί πανελλαδικές κινητοποιήσεις σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο και σε κεντρικό.

Εδώ, σήμερα (σ.σ. χθες), διατρανώνουμε την αντίθεσή μας και την αγανάκτησή μας στα νέα δυσβάσταχτα μέτρα .

-λέμε όχι στο μεσοπρόθεσμο πλαίσιο Δημοσιονομική στρατηγικής στης διατάξεις που αναφέρονται στις περικοπές για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

-όχι στην μείωση των συντάξεων και του ΕΦΑΠΑΞ

-λέμε όχι στις περικοπές των λειτουργικών δαπανών και του υλικοτεχνικού εξοπλισμού της ΕΛΑΣ.

Δεν χωρούν εκπτώσεις στην ασφάλεια του πολίτη. Το αγαθό της ασφάλειας δεν είναι μόνο θέμα των Αστυνομικών, αλλά και των πολιτών.

Καλούμε τους πολίτες να συστρατευτούν μαζί μας, γιατί το ύψιστο αγαθό της ασφάλειας δεν επιτυγχάνεται με οριζόντιες και βάρβαρες περικοπές.

Καλώ όλους τους συναδέλφους να συνεχίσουμε τον αγώνα και να μην επιτρέψουμε καμιά περικοπή στους ήδη χαμηλούς μισθούς μας».

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Φίλε Συμπολίτη,

Με την παρούσα ανοικτή επιστολή μας εκφράζουμε την έντονη αγωνία και ανησυχία των συναδέλφων μας για το δυσοίωνο μέλλον της Ελληνικής Αστυνομίας.

Με την πολιτική των περικοπών ακόμα και αυτών των λειτουργικών δαπανών, τη μη δυνατότητα συντήρησης, τη μη ανανέωση του τεχνολογικού εξοπλισμού και τη μη αναπλήρωση των θέσεων των συναδέλφων μας που συνταξιοδοτούνται, οι αστυνομικές υπηρεσίες οδηγούνται στο κλείσιμο και οι πολίτες στην αναζήτηση προστασίας από ιδιωτικές εταιρείες!

Λέμε όχι στην απαξίωση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Λέμε όχι στην παράδοση της Ελληνικής Κοινωνίας στην ανομία και στο έγκλημα.

Απαιτούμε να ληφθούν τώρα γενναίες αποφάσεις για να σταματήσει αυτός ο μαρασμός και να οδηγηθεί ο αστυνομικός οργανισμός σε μια τροχιά δημοκρατικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων.

Είμαστε κι εμείς Λαός! Ζούμε τις ίδιες αγωνίες και αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα. Στηρίζουμε τους διεκδικητικούς λαϊκούς αγώνες και αρνούμαστε να βρεθούμε αντιμέτωποι στο μετερίζι των κοινών μας αγώνων.

Στη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας, είμαστε δυστυχώς αναγκασμένοι να διαδηλώσουμε κι εμείς την αγανάκτησή μας για όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και να ζητήσουμε τη συμπαράσταση σου. Ο δικός μας αγώνας είναι και για το δικό σου συμφέρον.

Ανασφαλής αστυνομικός = ανασφαλής πολίτης! Ποιος το θέλει;