Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Δημ.Συμβούλιο Λαμιέων: Δεν υπάρχει...σάλιο στο ταμείο!


Με εντάσεις , πολλά θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης και 39 θέματα του πινακίου συνεδρίασε χθες το βράδυ το Δ/Σ Λαμιέων.
Συζητήθηκαν αναλυτικά τα θέματα των αρμοδιοτήτων της δημοτικής αστυνομίας ως προς την λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της Λαμίας , η κατάληψη κοινόχρηστων χώρων , η απαγόρευση διέλευσης των ΤΑΞΙ από την πλατεία Ελευθερίας ,
τα οικονομικά του δήμου και το ενδεχόμενο να καθυστερήσει η πληρωμή των εργαζομένων, οι αλλαγές στα δρομολόγια του ΟΣΕ που επηρεάζουν την καθημερινότητα της πόλης και κυρίως τα πολλά προβλήματα που δημιούργησαν τα ημιτελή και εγκατελειμένα έργα στον κάμπο της Λαμίας.
Το θέμα της αρμοδιότητας της δημοτικής αστυνομίας μετά την συνεδρίαση της επιτροπής ποιότητας ζωής όσον αφορά την λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος απασχόλησε και το Δ/Σ .
Ο αντιδήμαρχος Δήμος Καλαμπαλίκης επανέλαβε στο Δ/Σ όσα είπε και χτες το μεσημέρι στο κεντρικο δελτίο του FM-1στον FΜ-1 για την αρμοδιότητα της υπηρεσίας να βεβαιώνει παραβάσεις για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου αλλά και χρήσης μουσικών οργάνων και ο δήμαρχος αφού διευκρίνησε πως στηρίζει πλήρως τις ενέργειες του αντιδημάρχου του, ξεκαθάρισε πως πλέον θα ισχύσει το ποινολόγιο που προβλέπει ο κανονισμός για όποιον παρανομεί και αρέσει δεν αρέσει θα εφαρμόζεται πλέον ο νόμος και θα μπει τάξη στο κέντρο.
Απαντώντας στα παράπονα της Ένωσης Ραδιοταξί για επιλεκτικό αποκλεισμό τους από την πλατεία Ελευθερίας ο κος Κοτρωνιάς δήλωσε πως ο νόμος ισχύει για όλους και ήδη έχει ενημερωθεί ο Στρατός να δώσει τα στοιχεία των 12 αυτοκινήτων που έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιούν το ιδιωτικό πάρκιν της λέσχης αξιωματικών και μόνο αυτά θα έχουν δικαίωμα περιορισμένης διέλευσης όπως προβλέπεται για κάθε ιδιωτικό πάρκιν.
Με ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου καταγγέλεται η συνεχής εργολαβοφιλική τακτική των κυβερνήσεων με αποτελεσμα την εγκατάλειψη των μεγάλων έργων στον κάμπο της Λαμίας και τα προβλήματα που οι κακοτεχνίες των εταιρειών έχουν προκαλέσει ενώ στηρίζονται όλες οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν προς κάθε κατεύθυνση για την επίλυσή τους.
Νωρίτερα ο πρόεδρος του Παμφθιωτικού Αγροτικού Συλλόγου Δημήτρης Δημογιάννης μίλησε για ζημιές που ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια ευρώ από τις πλημμύρες του Μαΐου στις καλλιέργειες του κάμπου τις οποίες μάλιστα δεν αποζημιώνει ο ΕΛΓΑ.
Στο χθεσινό Δ/Σ έγινε συζήτηση και για τον δρόμο από Ροδίτσα για Λαμία μέσω Ξηριά με τους κους Γ.Κοτσάνο και Θανάση Κλειτσάκη να ζητούν τεχνικό έργο για αν μην κινδυνεύουν όταν βρέχει οι χρήστες του συγκεκριμένου δρόμου.
Ο δήμαρχος Γιώργος Κοτρνιάς εξήγησε πως αυτή την στιγμή δεν μπορεί να γίνει κανένα έργο και οι δημότες θα πρέπει να μην χρησιμοποιούν το πέρασμα όταν βρέχει με δεδομένο πως υπάρχει και άλλος δρόμος που στρώθηκε με ευθύνη του δήμου και έχει και γέφυρα απ’ όπου μπορούν να περνούν με ασφάλεια και να βγουν στον πρώτο κόμβο της Λαμίας !
Ομως το σημαντικότερο ολων ήταν η αποκάλυψη του κ.Κοτρωνιά οτι "δεν υπάρχει σάλιο" στο δημοτικό ταμείο και αυτο μπορει να έχει ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση καταβολής μισθών υπαλλήλων του Δήμου!
http://www.lamiafm1.gr/