Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

ΚΕΡΑΣΟΒΟ – ΜΥΡΙΚΗ 0-2 - Μεγάλο διπλό με σκόρερ τον Σιταρά


Με μεγάλο πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Σιταρά που πέτυχε από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, η Μυρίκη πήρε σπουδαία εκτός έδρας νίκη από το μαχητικό Κεράσοβο. Οι φιλοξενούμενοι, καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, κατέκτησαν δίκαια στο πρώτο τρίποντο τους στον φετινό μαραθώνιο, φτάνοντας έτσι στους 4 βαθμούς.
 

Από την άλλη μεριά οι γηπεδούχοι, πάλεψαν για το καλύτερο δυνατό, όμως δεν μπόρεσαν να πάρουν θετικό αποτέλεσμα παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που έκαναν, καθόλη την διάρκεια της αναμέτρησης. Μετά τα 4 γκολ που πέτυχε το Κεράσοβο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος απέναντι στην Ποταμιά, σε δυο συνεχόμενα παιχνίδια έμεινε στο μηδέν επιθετικά και αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα που απασχολεί τον προπονητή, ο οποίος αναζητεί λύση στο πρόβλημα της αφλογιστίας των επιθετικών.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στον αγώνα πιέζοντας από την αρχή για το γκολ που θα τους έδινε προβάδισμα για την νίκη. Η πίεση των παιχτών του Βασίλη Φούκα έφερε καρπούς και με την συμπλήρωση του πρώτου δεκάλεπτου, με ωραίο γκολ του Σιταρά, με ψηλοκρεμαστό σουτ έξω από την περιοχή και πλάγια, πήραν κεφάλι στο σκορ. Το γκολ αυτό έδωσε αέρα στους ποδοσφαιριστές της Μυρίκης, που ανέβασαν στροφές για να πετύχουν ένα ακόμη τέρμα και να κλειδώσουν έτσι από νωρίς την νίκη. Στο 25΄ο Π. Ράπτης με ωραία εκτέλεση κόρνερ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του ανήμπορου να αντιδράσει Ν. Τρίκα, δέκα λεπτά αργότερα ο Σιταράς έχασε μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα δικά του γκολ και αυτά της ομάδα του, ενώ δυο ακόμη καλές στιγμές έχασαν οι φιλοξενούμενοι στο 39΄και πάλι με τον Σιταρά και στο 45΄με τον Σαϊτη.
Στο ίδιο διάστημα οι γηπεδούχοι, έδωσαν και κέρδισαν πολλές μάχες κυρίως στο κέντρο, χωρίς όμως να μπορέσουν να δημιουργήσουν την μεγάλη φάση μπροστά στα καρέ του Μεριγκούνη, που όταν χρειάστηκε ήταν πάντα σταθερός.
Έτσι με τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ με 1-0, ολοκληρώθηκες το πρώτο ημιχρόνιο.
Με γκολ για την Μυρίκη ξεκίνησε και το 2ο ημίχρονο. Δράστης και του 2ου τέρματος των φιλοξενούμενων ο Σιταράς στο 47΄με σουτ μέσα από την περιοχή που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον πορτιέρο των γηπεδούχων.
Στην συνέχεια ο σκόρερ τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Φούκα και από κει και πέρα ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε κατακόρυφα και οι μοναδικές καλές στιγμές της επανάληψης ήταν ένα καλό σουτ του Σαϊτη που έδιωξε εντυπωσιακά ο Τρίκκας στο 65΄ και επίσης άλλο ένα καλό σουτ του Σεντή που απέκρουσε ο Μεριγκούνης.
Α΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ - Οι καλύτερες φάσεις
10΄: Από λάθος της άμυνας του Κερασόβου, ο Σιταράς έγινε κάτοχος της μπάλας και με ψηλοκρεμαστό σουτ εντός περιοχής έκανε το 0-1.
23΄: Χτύπημα φάουλ του Σαΐτη μπλόκαρε ο Τρίκας.
25΄: Εκτέλεση κόρνερ του Ράπτη Π. (Β) σταμάτησε στο δοκάρι των γηπεδούχων.
39΄ Μετά από σέντρα του Τσιλίκα, σουτ από κοντά του Σιταρά έφυγε άουτ.
45΄ Μπάσιμο του Σαϊτη και σουτ από κοντά απέκρουσε ωραία ο Τρίκας.


                                              Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ - Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Ο Σιταράς με σουτ από κοντά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Τρίκα και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-2
68΄: Σουτ, που επιχείρησε ο Σαΐτης απέκρουσε όμορφα ο Τρίκας.
80΄: Ο Σεντής έπιασε σουτ λίγο έξω από την περιοχή, το οποίο απέκρουσε ο Μεριγκούνης.
82΄: Ο νεαρός μπακ Παχής σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
85΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Μπουμπουρή Κ. κατέληξε έξω από το τέρμα του Μεριγκούνη

Διακρίθηκαν από τους γηπεδούχους, οι αδελφοί Λάππα και κυρίως ο πιτσιρικάς, καθώς και οι Τρίκκας, Ράπτης και Π. Βλάχος. Από τους νικητές πολύ καλός ήταν ο Σιταράς, με δυο υπέροχα γκολ και καλή μπάλα, ο Ζαλοκώστας που κατάπιε πολλά χιλιόμετρα, ενώ σε υψηλά στάνταρ κινήθηκε και ο Σαϊτης. 
Την επόμενη αγωνιστική το Κεράσοβο αγωνίζεται στο Καρπενήσι με τον Απεραντιακό και η Μυρίκη παίζει πάλι εκτός έδρας με την νεοφώτιστη Φραγκίστα.
ΚΕΡΑΣΟΒΟ: Ν. ΤΡΙΚΚΑΣ, ΑΡΚΟΥΜΑΝΗΣ, Γ. ΛΑΠΠΑΣ, Χ. ΡΙΖΟΣ, ΙΩΑΝΝΟΥ (ΜΟΥΤΣΕΛΟΣ), Γ. ΒΛΑΧΟΣ, Ι. ΛΑΠΠΑΣ, ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΗΣ, Π. ΡΑΠΤΗΣ, Π. ΒΛΑΧΟΣ, ΣΕΝΤΗΣ
ΜΥΡΙΚΗ: ΜΕΡΙΓΓΟΥΝΗΣ, ΠΑΧΗΣ, ΖΑΡΑΒΕΛΗΣ, ΚΟΛΟΚΑΣ, ΖΑΛΟΚΩΣΤΑΣ, Α. ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΗΣ, ΓΚΟΡΟΓΙΑΣ (85΄ΙΒΡΟΣ), ΤΣΙΛΙΚΑΣ, ΣΙΤΑΡΑΣ (52΄ΦΟΥΚΑΣ) , ΣΑΪΤΗΣ, Π. ΡΑΠΤΗΣ (80΄ΜΑΚΡΗΣ)
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Η. Γαλάνης και Βοηθοί του οι Γ. Στοφόρος και Γρ. Πολυχρόνης.