Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Δεν έγινε τελικά η δίκη του Χρ.Βουλγαράκη σήμερα

Ο πα-Τέρας, που σκότωσε τη 12χρονη Βασούλα με 17 μαχαιριές τον Απρίλιο του 2002 στην Πελασγία, κάθισε σήμερα το πρωί στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου στη Λαμία...
όμως η δίκη δεν έγινε ποτέ αφού αναβλήθηκε λόγω κωλύματος και των δυο συνηγόρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport, τόσο ο συνήγορος υπεράσπισης Σάκης Κεχαγιόγλου, όσο και ο συνάδελφός του κ.Αναγνωστάκης από πλευράς πολιτικής αγωγής, είχαν κώλυμα και έτσι το δικαστήριο αναβλήθηκε. Στις περιπτώσεις αυτές δεν ανακοινώνεται η ημερομηνία που θα γίνει η δίκη από την έδρα, αλλά θα οριστεί από την Εισαγγελία Εφετών.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Χρήστος Βουλγαρακής, κατηγορήθηκε ότι στις 27 Απριλίου του 2002 είχε σκοτώσει την ίδια του την κόρη με 17 μαχαιριές. Η μικρή Βασούλα έφερε τραύματα σε όλο της το σώμα.  "Πρόκειται περί εγκληματικής σφαγής" είχε πει τότε ο ιατροδικαστής Χρήστος Λευκίδης. Μετά την έγκλημα ο δράστης είχε εξαφανιστεί. Εμφανίστηκε 3 ημέρες μετά στο μοναστήρι των παπαροκάδων στο Τρίκορφο Φωκίδας, όπου φιλοξενήθηκε για μια βραδιά και στην συνέχεια παρουσιάστηκε στον εισαγγελέα. Στην ανάκριση ισχυρίστηκε πως είχε πέσει θύμα αγνώστων που σκότωσαν το παιδί του και στην συνέχεια απήγαγαν τον ίδιο, τον μετέφεραν με βαν και τον εγκατέλειψαν πολύ μακριά.
Σε πρώτο βαθμό το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Καρπενησίου έκρινε πως ο κατηγορούμενος ήταν ένοχος για τον φόνο της 12χρονης Βασούλας και πως βρισκόταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Όμως η πλειοψηφία του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου. Έτσι έσπασαν τα ισόβια και το δικαστήριο τον καταδίκασε σε κάθειρξη 21 ετών. Η υπόθεση όμως έφτασε και πάλι στην δικαιοσύνη αφού ο εισαγγελέας έκανε δεκτή την αίτηση του δικηγόρου της συζύγου του Βουλγαράκη και άσκησε έφεση ως προς την αναγνώριση του ελαφρυντικού. Έτσι ο κατηγορούμενος δικάζεται από την αρχή. Μετά από μια μικρή περίοδο που είχε αποφυλακιστεί, αφού είχε εκτίσει τα 2/3 της ποινής του και έκανε και μεροκάματα, το δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι έπρεπε και πάλι να φυλακιστεί. Σήμερα κρατείται στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλού.