Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ... ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

* Σε σημαντικές πρωτοβουλίες  της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας ανάδειξης και αξιοποίησης σημαντικών έργων που σχετίζονται με την φύση αναφέρθηκε προχθές μέσα από το star Κεντρικής Ελλάδας ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Καραμπάς.
Ειδικότερα όπως επισημαίνει ο ίδιος πρώτη προτεραιότητα για την Δυτική Ευρυτανία αποτελεί η αξιοποίηση της Λίμνης Κρεμαστών και προς αυτή την κατεύθυνση προωθείται ένα Business Plan ώστε να επιτευχθεί ανάπτυξη σε μία από τις ομορφότερες περιοχές.

* Σε καλό δρόμο βρίσκονται τόσο το Χιονοδρομικό όσο και το Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου. Και για τις θετικότατες αυτές εξελίξεις ο αντιπεριφερειάρχης  τόνισε πως σε συνεννόηση με την Περιφέρεια, θα κατατεθούν προτάσεις, για λύσεις βιώσιμες και παραγωγικές. Αν σε αυτά προστεθεί και το γεγονός ότι προχωράει και το θέμα του οδικού άξονα Λαμία – Καρπενήσι, για τον οποίο πριν λίγο καιρό γνωστός ΞΕΡΟΛΑΣ, έλεγε ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτε, τότε δημιουργούνται πολλές προϋποθέσεις και γεννιούνται πολλές ελπίδες για τον τόπο μας.

* Μερικές απορίες για το νερό στο Κλαψί!!! 
Αφού τοιχοκολλήθηκαν τα αποτελέσματα για το νερό στο Κλαψί και γνωστοποιήθηκε ότι το νερό δεν πληροί τις παραμέτρους που προβλέπει η Υ.Δ. για νερό ανθρώπινης κατανάλωσης, καθότι σε αυτό έχουν ανιχνευθεί υψηλές ποσότητες σε Ολικά κολ/δή, Εντερόκοκκοι και άλλα Βακτηρίδια, γιατί στο χωριό δεν σερβίρεται εμφιαλωμένο νερό μέχρι να γίνουν οι προβλεπόμενες ενέργειες από τον Δήμο;

* Και αν πούμε ότι οι ντόπιοι ξέρουν τι συμβαίνει με το νερό και δεν πίνουν από την βρύση, τους επισκέπτες ποιος τους ενημερώνει;

* Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αμαρτία από το να τάξεις σε παιδί, γριά και Πρόεδρο Συλλόγου και να μην του δώσεις το τάξιμο. Θορυβημένοι λοιπόν έμαθα πως είναι όλοι οι Πρόεδροι των Συλλόγων και ομάδων του Δήμου Αγράφων, μετά τα όσα ακούγονται για την μη καταβολή των ενισχύσεων που πρόσφατα τους ανακοίνωσε ο Δήμος. Το θέμα πέρα της πλάκας δεν είναι καθόλου αστείο, καθότι οι ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, τα χρήματα που τους ανακοίνωσε ο Δήμος τα έχουν μεγάλη ανάγκη. Χωρίς αυτή την οικονομική βοήθεια πολλές ομάδες είναι πιθανόν να εγκαταλείψουν ακόμη και το πρωτάθλημα. Για το λόγο αυτό ας επιληφθούν οι αρμόδιοι, γιατί όπως είπα, είναι μεγάλη αμαρτία να ανακαλείς το τάξιμο. Βέβαια ένας φίλος παλιός, προχτές μου είπε, πως από το τάξιμο κανένας δεν έχασε, από το δόσιμο την πάτησε…

* Πήρα τα πλάγια προχτές που είχε ωραία μέρα και περπάτησα στο Παλιοχώρι για να μαζέψω κανένα σύκο που τώρα είναι άλλο πράμα. Εκεί που κατέβαινα όμως για την προβλήτα, παραλίγο να πέσω σε μια μεγάλη χαράδρα που δημιούργησε το ρέμα και είναι πολύ επικίνδυνη. Μάλιστα όπως είδα, δίπλα ακριβώς από το σημείο που έχει κοπεί ο δρόμος, υπάρχει και μια δεξαμενή του υδραγωγείου, που θα την πάρει το ρέμα αν δεν προστατευθεί. Έβγαλα με το κινητό μου μερικές φωτό και όπως μου είπαν από την Δ/νση θα δημοσιευτούν στο επόμενο φύλλο. Ας επιληφθούν οι αρμόδιοι, πριν αρχίζει και μπουμπουνίζει για τα καλά, και η δεξαμενή βρεθεί στη λίμνη.

*Αξίζουν πολλά μπράβο στην Δημοτική Αρχή του Δήμου Αγράφων που πέτυχε να παραμείνουν αυτόνομα τα δυο Μουσεία του Δήμου, αυτό της Βίνιανης και το άλλο του Καφαντάρη στην Ανατ. Φραγκίστα. Καλή κίνηση και θα γίνει καλύτερη αν δρομολογηθεί και η ενίσχυση αυτών των Μουσείων για να συντηρηθούν, γιατί είναι πραγματικά Κέντρα Πολιτισμού και σημεία αναφοράς του τόπου μας.

* Στόχος επίθεσης με αυγό έπεσε προ ημερών η Ντόρα Μπακογιάννη στη διάρκεια επίσκεψής της στη Ναύπακτο. Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, συμμετείχε σε συνάντησή με φίλους του κόμματος, όταν ένας πολίτης εκτόξευσε προς το μέρος της ένα αυγό. Σύμφωνα με φίλο που ήταν παρών στο συμβάν, η κ. Μπακογιάννη τη γλίτωσε, αφού ο «αγανακτισμένος» ήταν μάλλον άστοχος. Το αυγό προσγειώθηκε στο διπλανό τραπέζι. Η πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ. δεν θορυβήθηκε ιδιαίτερα. Η συνάντηση συνεχίστηκε και μετά η ίδια έφυγε χωρίς άλλα προβλήματα.

* Για προσέξτε όμως αγαπητοί μου αναγνώστες. Το γεγονός ότι η αρχηγός ενός μικρού κόμματος δέχεται επίθεση με αυγά, δείχνει ότι ο κόσμος δεν συγχωρεί με τίποτε το πολιτικό μας σύστημα που οδήγησε την χώρα στο τέλμα.

* Αυτό και αν είναι είδηση... Ο Γιώργος Βουλγαράκης. λοιπόν, αφού είδε κι αποείδε ότι η πολιτική δεν τον «χωράει» αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα του και να μπει στον ακαδημαϊκή κοινότητα. Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός ξεκίνησε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, όπου παραδίδει μαθήματα χρηματοοικονομικής λογιστικής σε μεταπτυχιακούς φοιτητές.