Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Παρουσία Αηδόνη “το ποδήλατο στη ζωή μας”


Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 9 Οκτωβρίου στις 12:00 στην Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου, εκδήλωση που αφορούσε την πιλοτική δράση του Υπουργείου Υγείας «Το ποδήλατο στη ζωή μας».
Το Παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Χρήστος Αηδόνης, ο Βουλευτής Ευρυτανίας Ηλίας Καρανίκας, ο πρώην Υφυπουργός και Βουλευτής Θανάσης Μπούρας, ο Δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης,
ενώ ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας, που για ακόμη μια φορά εξέπληξε τους πάντες με την παρουσία του, ετοιμάζοντας για όλους τους παραβρισκόμενους παραδοσιακά εδέσματα, ώστε να αναδειχτούν τα τοπικά προϊόντα της Ευρυτανίας, αφού και ο φορέας υλοποίησης της συγκεκριμένης δράσης είναι η Ειδική Γραμματεία Διατροφής και Άθλησης του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Ο Δήμος Καρπενησίου στα πλαίσια της υλοποίησης του «Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την προώθηση της σωματικής άσκησης, βελτίωση της καθημερινότητας και προάσπιση της Δημόσιας Υγείας» του Υπουργείου Υγείας, υποδέχτηκε την εφαρμογή της πιλοτικής δράσης «Το ποδήλατο στη ζωή μας», που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την πρόσβαση των πολιτών και τη γνωριμία τους με εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης και την εμπειρία της ήπιας σωματικής άσκησης.
Η δράση αυτή, δε στοχεύει μόνο στη θωράκιση της Δημόσιας Υγείας, αλλά προωθεί και την ανάπτυξη τουριστικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, ικανών για την τόνωση της οικονομίας . Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, παρέχει, σε πιλοτικό στάδιο, ποδήλατα που φέρουν ειδική σήμανση, σε ορισμένους Δήμους της χώρας μας, μεταξύ άλλων και στο Δήμο Καρπενησίου.  Οι Δήμοι με τη σειρά τους, γίνονται φορείς διαχείρισης και εκμετάλλευσης των ποδηλάτων, διατηρώντας την υποχρέωση της φύλαξης και συντήρησης του εξοπλισμού.
Την άψογη διοργάνωση συνέδραμαν, ο αντιδήμαρχος Κλεομένης Λάππας όπως και δια του Προέδρου της ΑΛΑΚ κ. Παναγιώτη  Καραγιάννη, οι οποίοι φρόντισαν με τον καλύτερο τρόπο για την ασφαλή διεξαγωγή της ποδηλατοπορείας, από την κεντρική πλατεία προς τον κόμβο και επιστροφή στην πλατεία, αλλά και για την εν γένει φροντίδα και εποπτεία της εκδήλωσης.
Το Υπ. Υγείας χάρισε ποδήλατα στο Δήμο Καρπενήσιου
Ο κ. Αηδόνης στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο ποδήλατο και την χρησιμότητά του. Υποστήριξε ότι η κίνηση αυτή δημιουργήσει προσδοκίες για μια ένταξη του ποδηλάτου στη ζωή της πόλης.  Ο Υφυπουργός ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο Υγείας θα προσφέρει 25 ποδήλατα στον Δήμο Καρπενησίου προκειμένου η δράση αυτή που προωθεί το Υπουργείο με τους δήμους να δημιουργήσει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις θωράκιση της δημόσιας υγείας αλλά και της  ανάπτυξης τουριστικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων ικανών για την τόνωση της τοπικής οικονομίας της κάθε περιοχής.
Από την πλευρά του ο Δήμος τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται η χρήση των ποδηλάτων και πως οι δημότες, αλλά και η επισκέπτες της πόλης θα μπορούν να τα δανείζονται προκειμένου να κάνουν τη βόλτα τους στην υπέροχη φύση του Καρπενησίου.