Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Σταματούν οι μεταφορές των μαθητών από τα ΚΤΕΛ; Να συνεχίσουν τα δρομολόγια ζητά ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Καραμπάς, καθότι δεν υπάρχει κίνδυνος να χαθούν χρήματα.

Σαν να μην έφταναν τα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές από την έναρξη της νέας σχολικής χρόνιας, τώρα θα πρέπει να ανησυχούν και για το ποιος θα τους πάει στο σχολείο, καθότι με ομόφωνη απόφαση των Προέδρων των ΚΤΕΛ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, αποφασίστηκε να διακοπεί η μεταφορά των μαθητών γιατί δεν έχουν υπογραφεί ακόμη οι σχετικές συμβάσεις μεταξύ των ΚΤΕΛ και της Περιφέρειας.
Με σχετικό έγγραφο που συνυπογράφεται από όλους τους προέδρους των ΚΤΕΛ Στερεάς Ελλάδας, ενημερώθηκε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ότι θα αναγκαστούν τα ΚΤΕΛ να διακόψουν τη μεταφορά των μαθητών μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, εάν δεν υπογραφούν οι συμβάσεις για τη περίοδο από 12/9/2011 έως 31/12/2011.
Μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις που είχαν οι πρόεδροι των ΚΤΕΛ με την Περιφέρεια, αλλά και από τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους αρμόδιους, σχετικά με το έργο «μεταφορά μαθητών για το διάστημα 12/9/2011 – 31/12/2011», όπως αυτό παρατάθηκε με νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου και μέχρι να ολοκληρωθούν οι προκυρηχθέντες για το θέμα αυτό διαγωνισμοί των Δήμων, συμφωνήθηκε όπως υπογραφούν μεταξύ των ΚΤΕΛ και της Περιφέρειας, συμβάσεις για το συγκεκριμένο έργο, οι οποίες και είχαν ισχύ μέχρι τον Ιούνιο 2011.
Επειδή μέχρι σήμερα και ενώ το έργο μεταφορά μαθητών εκτελείται κανονικά, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή των ΚΤΕΛ, οι νέες συμβάσεις δεν έχουν υπογραφεί και για τα ΚΤΕΛ ΑΕ υπάρχει σοβαρή νομική και οικονομική εκκρεμότητα. Με βάση αυτή την εξέλιξη, θέτουν ρητά πως αν αυτές δεν υπογραφούν μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, δηλαδή την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011, θα αναγκαστούν από την Τρίτη 18 Οκτωβρίου να διακόψουν την μεταφορά.
Μετά την ανακοίνωση αυτή των ΚΤΕΛ, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Βασίλης Καραμπάς δήλωσε στον ΕΠ πως η καθυστέρηση της υπογραφής των συμβάσεων οφείλεται στην έγκριση της χρηματοδότησης που περιμένει η Περιφέρεια από το Υπουργείο. Κατανοεί απόλυτα της ανάγκες των ΚΤΕΛ και τους απευθύνει έκκληση να μην διακόψουν και να συνεχίσουν κανονικά τα δρομολόγια. Άλλωστε, όπως τόνισε ο κ. Καραμπάς, τα λεφτά τους δεν πρόκειται να χαθούν και η μέχρι τώρα συνεργασία τους ήταν άψογη και δεν υπήρχαν προβλήματα ούτε με το ΚΤΕΛ, ούτε με τα ΤΑΞΙ, αλλά ούτε και με τους ιδιώτες που μεταφέρουν μαθητές.
Ευελπιστούμε να βρεθεί η λύση και να μην δημιουργηθούν κι άλλα προβλήματα για τους μαθητές, που ήδη έχουν να αντιμετωπίσουν αρκετά.