Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Σαμαράς: Δεν μας αφορά η συγκυβέρνηση Υπέρ της αναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου από μια σοβαρή και ισχυρή κυβέρνηση τάχθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος.

Νέα δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση άσκησε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ, τονίζοντας πως δεν τον αφορούν σενάρια συγκυβέρνησης, καθώς, όπως τόνισε «είναι αδύνατο να συναινέσω στο λάθος».
Ο ίδιος είπε ότι απαιτούνται μεν θυσίες, αλλά με φως: «να διορθώσουμε τα σφάλματά μας, αλλά όχι τιμωρώντας τους πολίτες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ της μείωσης του Δημοσίου, αλλά -όπως είπε- η κυβέρνηση απλά έκανε οριζόντιες περικοπές και δεν μείωσε το Δημόσιο.

Τάχθηκε υπέρ των αποκρατικοποιήσεων και της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, αλλά και σε αυτό τον τομέα -όπως τόνισε- η κυβερνητική πολιτική ήταν λάθος εξαρχής και ακύρωνε την όποια προσπάθεια.

Ο ίδιος επανήλθε στο θέμα της αναδιαπραγμάτευσης, αρκεί όπως είπε, να υπάρχει μια σοβαρή και ισχυρή κυβέρνηση.

Αλλωστε, όπως συνέχισε, η αναθεώρηση των στόχων της 21ης Ιουλίου αυτό ακριβώς δείχνει.

Δριμύτατη κριτική άσκησε και στον τρόπο που γίνονται οι κινητοποιήσεις, λέγοντας ότι η ΝΔ δεν στηρίζει σε καμία περίπτωση όσους κατεβάζουν διακόπτες: «Τους το λέω ξεκάθαρα, όσοι θέλουν να προστατεύσουν τα προνόμιά τους, ας μην μας ψηφίσουν».

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι το πιο χρήσιμο που μπορούν να κάνουν «όσοι βύθισαν τη χώρα στη μιζέρια και την κατάθλιψη» είναι να φύγουν.

Ακόμα και αν οι ίδιοι δεν θέλουν τις πρόωρες εκλογές, τις θέλει ο λαός, κατέληξε.