Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΛΟΦΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ


Σύσσωμη η ηγεσία της δημοτικής ομάδας του Μπακογιάννη και τα στελέχη του Αλαφουζέικου συνδιοργάνωσαν εθελοντικό καθαρισμό στον λόφο του Αγίου Δημήτριου το Σάββατο 8-10. Η δράση αυτή του Αλαφουζέικου   έχει γίνει γνωστή ανά την Ελλάδα μιας και από την περίοδο που η ΕΕ μοιράζει δισεκατομμύρια ευρώ, κλεμμένα από τη δουλειά των εργαζόμενων, για την προώθηση της «πράσινης ανάπτυξης» μίας νέας μορφής κερδοφορίας του κεφαλαίου, εμφανίστηκαν και στην χώρα μας δεκάδες οικολόγοι, προβάλλοντας διάφορες  ψευτοοικολογικές δράσεις. 
Mε περισσή υποκρισία διοργανώνουν διάφορες δράσεις για τη διάσωση   τάχα του περιβάλλοντος.   Στην ουσία  όμως πλασάρουν τις επιχειρήσεις τους ή προσπαθούν να χρωματίσουν πράσινα τα εγκλήματα που διαπράττουν οι επιχειρήσεις τους ενάντια στους εργαζόμενους και το περιβάλλον.
 Ο δήμαρχος δήλωσε ότι αυτή είναι η αρχή από τις δράσεις στις οποίες θα πρωτοστατήσουν οι εθελοντές του δήμου Καρπενησίου και έχοντας περίσσεμα θράσους την ίδια στιγμή που αρνείται να προσλάβει μόνιμο προσωπικό στο δήμο και στις υπηρεσίες καθαριότητας.
Υποκαθιστά  τις θέσεις εργασίας  με «εθελοντές». Την ίδια στιγμή προσλαμβάνει εποχιακό προσωπικό για την καθαριότητα του δήμου  και καταστρατηγεί το δικαίωμα των εργαζομένων στην πλήρη και σταθερή εργασία.  Αρνείται να καταδικάσει και να μην εφαρμόσει την εργασιακή εφεδρεία στους υπαλλήλους  του Δήμου Καρπενησίου ρίχνει το βάρος της καθαριότητας στους κατοίκους της πόλης εκμεταλλευόμενος το φιλότιμο και την αγωνία τους για είναι καθαρή η πόλη μας.
Η Λαϊκή  Συσπείρωση καταγγέλλει την στάση της ηγεσίας του Δήμου Καρπενησίου και του δημάρχου και καλεί τους κατοίκους της πόλης μας να καταδικάσουν την υποκρισία της δημοτικής αρχής, την πλήρη σύμπλευση της με την πολιτική ηγεσία της χώρας στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής.
Τονίζουμε  ακόμη ότι  ο  εθελοντισμός που προβάλει  η πλουτοκρατία  και  στηρίζει και ο δικός μας  Δήμαρχος δεν έχει καμία σχέση με την αλληλεγγύη που αναπτύσσεται ανάμεσα στους εργαζόμενους, τους άνεργους και τις οικογένειές τους, στα πλαίσια και του οργανωμένου αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους. Είναι «εθελοντισμός» που απαλλάσσει από το κράτος την υποχρέωση για παροχή κοινωνικών υπηρεσιών, που ωθεί σε κάλυψη ανάλογων αναγκών με τζάμπα δουλειά, που καλλιεργεί την υποταγή στο όνομα της βοήθειας στους εξαθλιωμένους.
Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους εργαζόμενους και την νεολαία  να συνταχθούν στο πλευρό της και να παλέψουν για τη προστασία του περιβάλλοντος το οποίο  είναι θέμα βαθιά πολιτικό και δεν θέλει αλλά ούτε και μπορεί να επιλύσει το κράτος των μονοπωλίων. Σήμερα υπάρχει η τεχνολογία, η επιστημονική γνώση και οι παραγωγικές δυνατότητες για την ουσιαστική προστασία του περιβάλλοντος κάτω από κεντρικό σχεδιασμό.