Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Ο Υφυπουργός Υγείας κ. Χρήστος Αηδόνης στο Καρπενήσι


Την ευρυτανική πρωτεύουσα επισκέφτηκε ο Υφυπουργός Υγείας κ. Χρήστος Αηδόνης, στα πλαίσια της εφαρμογής του πιλοτικού προγράμματος «Το ποδήλατο στη ζωή μας», στο πλαίσιο υλοποίησης του «Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την προώθηση της σωματικής άσκησης, βελτίωση της καθημερινότητας και προάσπιση της Δημόσιας Υγείας» του Υπουργείου Υγείας.

Κατά τη διάρκεια της επισκέψεώς του ο κ. Αηδόνης, έπειτα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Καρπενησίου κ. Κώστα Μπακογιάννη, συναντήθηκε με τον υποδιοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου κ. Ευάγγελο Ξαρχά, το διοικητικό διευθυντή κ. Αλέξανδρο Κουτσούμπα, τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου και της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Ευρυτανίας  κ. Κωνσταντίνο Τσιρώνη, το διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Δημήτρη Καρατσίκη, το διευθυντή παθολόγο και δημοτικό σύμβουλο κ. Ιωάννη Πέτρου και τους διευθυντές του χειρουργικού τομέα κ. Ιωάννη Μπακόλα και εργαστηριακού τομέα κ. Ταισίρ Ραουάσντε.
Στη συνάντηση αυτή παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης καθώς επίσης και οι αντιδήμαρχοι Νίκος Σουλιώτης, Θανάσης Φέγγος και Κλεομένης Λάππας. Ο Δήμαρχος, αφού καλωσόρισε τον υφυπουργό και τον ευχαρίστησε για την ένταξη του Δήμου Καρπενησίου στη δράση «Το Ποδήλατο στη Ζωή μας», τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή έκρινε αναγκαία τη συνάντηση αυτή, προκειμένου ο υφυπουργός να λάβει γνώση για τα σημαντικά ζητήματα που έχουν ανακύψει στον τομέα της υγείας, στην Ευρυτανία.
Οι γιατροί με τη σειρά τους εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και εντοπίζουν στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου, όπως είναι η ελλιπής χρηματοδότηση, η συνένωση του Νοσοκομείου αλλά και η ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και εξοπλισμό.
Ο υπουργός τόσο στη συνάντηση αυτή όσο και στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, και ακολουθεί στη συνέχεια, δεσμεύτηκε να επανεξετάσει τα προαναφερθέντα ζητήματα. Ωστόσο όμως αίσθηση προκάλεσε η δήλωσή του, ότι “κρατάει τις επιφυλάξεις του” αν με το ποσό των 1.450.000,00 ευρω, που είναι ο φετινός προϋπολογισμός, μειωμένος κατά 49%, θα μπορέσει να λειτουργήσει εύρυθμα το Νοσοκομείο Καρπενησίου.
Μεταξύ άλλων ο κ. Αηδόνης, στη συνέντευξη τύπου αναφέρθηκε στη σημασία του προγράμματος «Το ποδήλατο στη ζωή μας», στο νέο master plan του Υπουργείου Υγείας, ενώ στις ερωτήσεις που του έγιναν για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Καρπενησίου, του Κέντρου Υγείας Δυτικής Φραγκίστας, του Πολυδύναμου Ιατρείου Γρανίτσας, απαντούσε είτε γενικά, είτε δεν απαντούσε και τότε το λόγο έπαιρνε ο Βουλευτής Ευρυτανίας για να δώσει τις ανάλογες απαντήσεις.