Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Κρέντη-Ποταμιά 2-0 Με οδηγό και σκόρερ τον Δημήτρη Τσιγαρίδα


Από την ημέρα που πήγε στην Κρέντη ο Δημήτρης Τσιγαρίδας, η ομάδα του Χρήστου Καλαμπάκα, άλλαξε πρόσωπο, έγινε πιο ουσιαστική και κυρίως πιο αποτελεσματική μέσα στο γήπεδο. Η παρουσία αυτού του σπουδαίου ποδοσφαιριστή και αθλητάνθρωπου του ευρυτανικού μας ποδοσφαίρου, όπως φαίνεται από τα τελευταία αποτελέσματα, λειτούργησε ευεργετικά, αλλάζοντας προς καλύτερο το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας αλλά και την γενικότερη παρουσία της τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου. Το λέμε αυτό διότι η Κρέντη στον πρώτο γύρο είχε πάρει μόνο 4 βαθμούς και μέχρι τώρα έφτασε στους 13 και σε σύνολο 17. Το γεγονός όμως ότι σε ένα ακόμη πρωτάθλημα, δεν πέτυχε επί της ουσίας τίποτε, θα πρέπει να απασχολήσει τους ιθύνοντες καθότι τουλάχιστον φέτος η ομάδα της Κρέντης είχε πολύ καλούς και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να κάνουν την διαφορά και γιατί όχι να προκριθούν στην τετράδα διεκδικώντας ακόμη και την υπέρβαση.

Από την άλλη πλευρά, η Ποταμιά με πολλά προβλήματα σε επίπεδο διοικητικό αλλά και χωρίς ιδιαίτερο άγχος, έπαιξε καλή μπάλα, δημιούργησε ευκαιρίες και αν ήταν πιο αποτελεσματική στο τέλος θα μπορούσε να πάρει και την ισοπαλία την οποία όμως δεν δικαιούνταν σε καμία περίπτωση.
Χωρίς λοιπόν Διοίκηση, χωρίς τον Λάκη Λαμπαδάρη στον πάγκο και χωρίς βασικό τερματοφύλακα, η Ποταμιά στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και αυτό λέει πολλά για την ομάδα του Μ. Χωριού. Ο Γιώργος Ζαγκότσης, που κλήθηκε να υπερασπιστεί τα γκολπόστ της ομάδας του, ίσως προκαλέσει πονοκέφαλο στους απουσιάζοντες τερματοφύλακες της Ποταμιάς, καθότι με την παρουσία του και τις εντυπωσιακές αποκρούσεις που έκανε στον αγώνα αυτό, δίκαια ανακηρύχτηκε ως ο κορυφαίος των φιλοξενούμενων.
Στο πρώτο ημίχρονο δεν παίχτηκε μπάλα αξιώσεων. Και οι δυο αντίπαλοι έδωσαν περισσότερο βάρος στα μετόπισθεν με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ελάχιστες φάσεις μπροστά στις εστίες των Ντάλλα και Ζαγκότση.
Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στους φιλοξενούμενους με τον Τσουκαλά στο 29΄ να πιάνει ωραία κεφαλιά μετά από κόρνερ του Φλωράκη και να μπλοκάρει ο Ντάλλας.
Στο 34΄ ο Ν. Βούρτσας, έπιασε καρφωτή κεφαλιά που έφυγε λίγο άουτ και τρία λεπτά αργότερα ο Κ.Μαντζιούτα έχασε καλή ευορκία στέλνοντας από κοντά την μπάλα πάνω από τα δοκάρια της Κρέντης.
Στην επανάληψη η μορφή του αγώνα άλλαξε. Οι ομάδες μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο πιέζοντας για το γκολ που θα τους έδινε προβάδισμα για την νίκη.
Η Κρέντη πιο αποτελεσματική όπως αποδείχτηκε άνοιξε το σκορ στο 55΄με τον Δημήτρη Τσιγαρίδα να εκμεταλλεύεται στο απόλυτο την ασθενή απόκρουση του Ζαγκότση στο σουτ του Γ. Βούρτσα κάνοντας με ιδανικό πλασέ το 1-0 για την ομάδα του.
Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 65΄ ο Ντάλλας, Αποστόλης, δείχνοντας ότι είναι ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες του τοπικού μας πρωταθλήματος, με υπέροχη έξοδο, έδειξε σε κόρνερ το πλασέ το Κ. Ματζιούτα.
Στο 70΄ οι γηπεδούχοι έφτασαν μια ανάσα από το 2-0, όμως η σέντρα σουτ του Νίκου Βούρτσα σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι των φιλοξενούμενων.
Στο 75΄ ο Απ. Ντάλλας, πραγματοποίησε την απόκρουση του αγώνα, διώχνοντας με υπερένταση σε κόρνερ κεφαλιά του Τσουκαλά από τα δυο μέτρα.
Στο 82΄ ο Δ. Τσιγαρίδας, χάνει μοναδική ευκαιρία να διπλασιάσει τόσο τα δικά του τέρματα όσο και αυτά της ομάδας του και στο 85΄ ο πορτιέρο των γηπεδούχων λέει και πάλι όχι στο τετατετ του Κ. Μαντζιούτα.
Το κερασάκι στην τούρτα της σπουδαίας νίκης των γηπεδούχων, έβαλε στο 90΄ ο πολύ καλός Γ. Βούρτσας, που σε ένα ακόμη παιχνίδι κατάπιε πολλά χιλιόμετρα, ο οποίος με κοντινό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.
Διακρίθηκαν από την Κρέντη ο Δημήτρης Τσιγαρίδας, ο Κώστας Μάκκας, που έδωσε μάχες στην επίθεση, δημιουργώντας προβλήματα στους αμυντικούς της Ποταμιάς και ο Γιώργος Περούλας, που στην άμυνα ήταν για άλλη μια φορά βράχος απροσπέλαστος.
Από την Ποταμιά κορυφαίος ο Ζαγκότσης ως τερματοφύλακας και καλοί οι Φλωράκης, Αναγνωστόπουλος και Τσουκαλάς.
Συνθέσεις
Κρέντη : Ντάλλας Α., Μπύρος Σ., Μάκκας Ε., Κόκκοτος, Περούλας Γ., Τσιγαρίδας, Μπισμπίκης, Μπύρος Ε., Μάκκας Κ., Βούρτσας Γ., Βούρτσας Ν.
Ποταμιά : Ζαγκότσης Γ., Αζακάς Θ., Μπούρας Α., Μαντζιούτας Ν., Τσουκαλάς, Νεοφύτου, Κώτσιας, Μαντζιούτας Κ., Φλωράκης, Μπούρας Κ.(53΄ Αναγνωστόπουλος), Γιαννακόπουλος
Πολύ καλός, σε ένα ακόμη ματς ο Διαιτητής της συνάντησης Λάμπρος Κολοκώτσιος, όσον αφορά την περιγραφή φάσεων του αγώνα στο … μπλοκάκι του. Αν συνεχίσει έτσι, θα πρέπει οι αθλητικογράφοι του τόπου μας να αρχίζουν να ανησυχούν…