Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Ερώτηση Καρανίκα στο Γερουλάνο για το Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου

Ερώτηση με θέμα τις εξελίξεις και την πορεία αξιοποίησης των αθλητικών υποδομών του "Προπονητικού Κέντρου Καρπενησίου" προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο κατέθεσε ο Βουλευτής Ευρυτανίας Ηλίας Καρανίκας στις 18 Μαρτίου 2011.
Συγκεκριμένα στην ερώτηση αναφέρει:
"Στην πόλη του Καρπενησίου υπάρχει μέχρι σήμερα ένας πλούτος αναξιοποίητων κεντρικών αθλητικών υποδομών που καλύπτουν διαφορετικά σύγχρονα αλλά και κλασικά αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το στίβο, την κολύμβηση και το σκι. Eπίσης διαθέτει όλες τις αναγκαίες εγκαταστάσεις ώστε να λαμβάνουν χώρα -και μάλιστα σε έκταση μεγαλύτερη του τοπικού επιπέδου- αγώνες και διοργανώσεις που θα μπορούσαν να αναδείξουν τις δυνατότητες του τόπου στον τομέα του Αθλητισμού.
Συγκεκριμένα διαθέτει: το Προπονητικό Κέντρο Καρπενησίου, το Εθνικό Στάδιο Καρπενησίου, το Κλειστό Κολυμβητήριο αλλά και το πλέον φυσικό πλεονέκτημα του υψομέτρου (1000 m) καθώς και εξαιρετικούς χώρους φιλοξενίας. Το αίτημα των φορέων αφορά στη μετατροπή του «Προπονητικού Κέντρου Καρπενησίου» σε «Εθνικό Προπονητικό Κέντρο Καρπενησίου» με σκοπό να προπονούνται στην Ευρυτανία και εθνικές ομάδες κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους. Η πρόταση αυτή αποτελεί κεντρικό αίτημα των αθλητικών φορέων του Νομού σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη της πόλης του Καρπενησίου αλλά και κεντρικό αίτημα για τη συνολικότερη στρατηγική ανάδειξη της Ευρυτανίας. Ο ίδιος ο «Εμπορικός Σύλλογος Καρπενησίου» στηρίζει με έγγραφό του τις προσπάθειες της «Ένωσης» για τη συγκεκριμένη αναβάθμιση των υπαρχουσών αθλητικών εγκαταστάσεων ενώ την ίδια πρόταση στηρίζει το «Εμπορικό Επιμελητήριο» και ο «Κολυμβητικός Όμιλος Καρπενησίου».

Για τους λόγους αυτούς ερωτάται ο κ. Υπουργός;
1. Τι σκοπεύει να κάνει σχετικά με την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών και εγκαταστάσεων για τη δημιουργία του «Εθνικού Προπονητικού Κέντρου Καρπενησίου»;