Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΥΡΥΤΑΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΟ 2οFREERIDE CONTEST ΣΤΗ ΦΤΕΡΟΛΑΚΑ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ

Το Σάββατο 19 Μαρτίου διεξήχθη στη Φτερόλακα Παρνασσού το  2οFREERIDE contest. Στον αγώνα αυτό οι αθλητές καλούνται  να κατέβουν από μία οριοθετημένη περιοχή  (εκτός πίστας) στο τέλος της οποίας υπάρχει ένα άλμα.
Οι αθλητές λοιπόν επιλέγουν τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν και πρέπει να δώσουν τον καλύτερο freeride εαυτό τους. Κριτήρια βαθμολόγησης είναι ο βαθμός δυσκολίας της διαδρομής που επιλέχθηκε, η ασφάλεια με την οποία κατέβηκε ο αθλητής, η ταχύτητα, η αποφασιστικότητα, η φαντασία και το άλμα.
 Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στο χαρακτήρα αυτής της οργάνωσης. Όσοι  παρευρεθήκαμε εκεί ζήσαμε από κοντά μία γιορτή, μακριά από κόντρες και φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού. Μικρή σημασία είχε το αποτέλεσμα-αν και τα μέλη της velouxi free ski team είχαν πολύ σημαντικές διακρίσεις. Στον αγώνα αυτό κέρδισε το σκι.  Οι Ευρυτάνες  αθλητές με τον έντονο χαρακτήρα τους πρόσδωσαν στη διοργάνωση τον πιο κεφάτο και ανιδιοτελή χαρακτήρα.
 Την οργάνωση στήριξε το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού και πολλές εταιρίες του χώρου οι οποίες προσφέρανε πολλά πλούσια δώρα σε όλους τους συμμετέχοντες.
Ευρυτάνες αθλητές και μέλη της Velouxi Free Ski Team που συμμετείχαν:
Ζαχαράκης Η., Κοτσιμπός Δ., Λελούδης Κ., Μπακογιάννης Δ., Φακίτσας Χ., Κολοκύθας Ν., Πάζιος Δ., Ζαραβέλης Κ., Φλέγκα Σ., Κλαουδάτου Λ..