Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Η 1η ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

* Σπουδαία από κάθε πλευρά θα χαρακτηρίσω την πρωτοβουλία πολιτών της Βαλαώρας, να εκφράσουν εμπράκτως την αγανάκτησή τους και την αντίστασή τους στην φοροεισπρακτική τακτική των κυβερνώντων, που προσπαθούν με κάθε είδους χαράτσια να πλήξουν καίρια τον έλληνα πολίτη.
Η κίνηση αυτής της ομάδας, να μην πληρώσει κανένας κάτοικος του χωριού το απαράδεκτο χαράτσι δια μέσω της ΔΕΗ, αγκαλιάστηκε και στηρίχτηκε τόσο από το σύνολο των Βαλαωριτών, αλλά και από κατοίκους των γύρω χωριών.  Βασικός συντελεστής αυτής της κίνησης ο Γιάννης Γιαννούλης, ένας σπουδαίος άνθρωπος, αλλά και ένας γνήσιος αγωνιστής και υπερασπιστής των συμφερόντων των ανυπεράσπιστων συγχωριανών του, οι οποίοι σε μια δύσκολη εποχή, που δεν έχουν να καλύψουν ούτε τις βασικές ανάγκες της καθημερινότητας, καλούνται να συνεισφέρουν στο κρατικό κορβανά, προκειμένου να καλυφθούν όλα τα ανομήματα των κρατούντων και κυβερνώντων τούτης της χώρας.  Αυτή την περίοδο, που η χώρα μας δοκιμάζεται και μαζί της όλος ο ελληνικός λαός, ο Γιάννης Γιαννούλης, ένας συνάνθρωπός μας, γεμάτος με περίσσια αγάπη και λεβεντιά, έρχεται από την ιστορική Βελαώρα να υποδείξει με έργο, σε όλους αυτούς που κόπτονται και νοιάζονται για τους ξωμάχους κατοίκους μιας ξεχασμένης περιοχής, τι σημαίνει αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο, τι σημαίνει αντίσταση σε ένα κυριολεκτικά άδικο σύστημα.
Από αυτή εδώ τη μικρή γωνιά του ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ, όσο μου δίνετε βήμα, εκφράζω την απόλυτη στήριξή μου στην κίνηση του Γιάννη Γιαννούλη, δηλώνοντας ταυτόχρονα και συμπαραστάτης του σε ανάλογες πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναλάβει.

* Πέρα όμως από αυτά που συμβαίνουν κει πέρα στην Βαλαώρα, τις προάλες που πήγα για φάσες στο «ΖΕΡΒΟ», μου έφυγε το καφάσι με όσα είδα σε σημείο κοντά στον οικισμό ΚΟΝΔΥΛΕΙΚΑ. Σε ένα σημείο λοιπόν, που περνάει ένα πανέμορφο ρυάκι, κάποιοι ασυνείδητοι, έχουν μετατρέψει το πανέμορφο εκείνο τοπίο σε χωματερή. Όπως φαίνεται και στην φωτό, οι κύριοι αυτοί έχουν πετάξει τα σκουπίδια στην πλαγιά τα οποία έφτασαν μέχρι το παρακείμενο ρυάκι. το οποίο μάλιστα πιο κάτω πέφτει στο μικρό ρεματάκι που καταλήγει στην λίμνη Κρεμαστών.  Μέσα από αυτή τη στήλη κάνω έκκληση προς κάθε αρμόδιο, να επιληφθεί άμεσα του θέματος έτσι να σταματήσει η μεταφορά σκουπιδιών και οτιδήποτε άλλων άχρηστων αντικειμένων στο κυριολεκτικά πανέμορφο εκείνο σημείο της Βελαώρας. Θέλω να πιστεύω ότι για το μείζον αυτό θέμα ανάλογη ευαισθησία θα επιδείξει πρώτος απ΄ όλους ο Πρόεδρος του χωριού, ο οποίος όπως πληροφορήθηκα είναι από τους υπερασπιστές του ευλογημένου ευρυτανικού περιβάλλοντος.