Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Συνελήφθη 54χρονος ημεδαπός δράστης ανθρωποκτονίας

Συνελήφθη, στις (31-01-2012) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας, ένας 54χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία  για ανθρωποκτονία από πρόθεση 30χρονου  υπηκόου Αλβανίας και οπλοχρησία.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, εντός καταστήματος «καφέ – ουζερί» στη Στυλίδα, έλαβε χώρα  συμπλοκή μεταξύ θαμώνων. Στη συμπλοκή συμμετείχε και ο 54χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος, ο οποίος ζήτησε από τρεις  αλλοδαπούς, που συμμετείχαν επίσης, να αποχωρήσουν από το κατάστημα.

Οι αλλοδαποί αποχώρησαν και μετά από μισή ώρα περίπου, ένας από αυτούς (30χρονος Αλβανός) επέστρεψε στο κατάστημα, κρατώντας στα χέρια του ένα μαχαίρι. Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, που ακολούθησε μεταξύ τους, ο 54χρονος τον τραυμάτισε θανάσιμα, με πυρά κυνηγετικού όπλου.

Άμεσα κατέφθασαν στο σημείο ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας και ο 54χρονος καταστηματάρχης παραδόθηκε και συνελήφθη. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες καθώς είχε τραυματιστεί ελαφρά.

Στον τόπο του εγκλήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, από τα οποία δύο ήταν πυροδοτημένα και ένα μαχαίρι.

Για τις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ έχει παραγγελθεί νεκροψία – νεκροτομή.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα το μεσημέρι στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.