Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Άγραφα-Μυρίκη 1-0 Στον τελικό ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ

Την πρόκριση του στον τελικό του κυπέλλου της ΕΠΣ Ευρυτανίας, για πρώτη φορά στην σύντομη ιστορία του στο ευρυτανικό ποδόσφαιρο εξασφάλισε ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ, επικρατώντας στον 2ο ημιτελικό της Μυρικής με σκορ 1-0. Το συγκρότημα του Δημήτρη Αντωνίου έπαιξε κατά διαστήματα καλή μπάλα και έφτασε δίκαια στην μεγάλη και ιστορική αυτή νίκη, επί ενός αντιπάλου, με τον οποίο θα αναμετρηθεί και στα Μπαράζ για το πρωτάθλημα.
Η Μυρίκη του Βασίλη Φούκα προσπάθησε να γίνει απειλητική με αντεπιθέσεις. Ήταν προσηλωμένη και στα 90 λεπτά στην άμυνα της, όμως σε μια φάση αδυναμίας δέχτηκε το γκολ από τον Κωστούλα. Ρίσκαρε στα τελευταία λεπτά και προσπάθησε να απειλήσει, αλλά ο Σαϊτης ήταν απελπιστικά μόνος.
Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ θα αντιμετωπίσει το Βελούχι στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, η ημερομηνία διεξαγωγής του οποίου θα ανακοινωθεί σύντομα από την διοργανώτρια Επιτροπή της ΕΠΣΝΕ.
Α΄ μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
4΄: Ο Γεωργιάδης εκτέλεσε φάουλ με πάσα για τον Ζωχάκη, ο οποίος σουτάρει από πλάγια αριστερά αδύναμα, ο Μεριγκούνης έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε σε κόρνερ.
19΄ : Τα Άγραφα διαμαρτύρονται για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κολόκα πάνω στον Καλύβα Κ. . Ο Σταμάτης κιτρινίζει τον Καλύβα για θέατρο. Ο στοπερ της Μυρίκης είχε ήδη αντικρίσει μια κίτρινη από τα πρώτα λεπτά του ημιτελικού.
21΄ : Αδύναμο σουτ του Γεωργιάδη από τα όρια της περιοχής μπλόκαρε εύκολα ο γκολκίπερ της Μυρίκης.
33΄ : Ο Μπισμπίκης ανέκοψε με προβολή βρήκε τον Καλύβα Κ., ο οποίος από το ύψος του πέναλτι σούταρε πολλά μέτρα πάνω από το τέρμα των φιλοξενούμενων.
37΄ : Ο Ζωχάκης εκτέλεσε δυνατά πλάγιο από αριστερά, ο Ντότσικας κινήθηκε όμορφα μέσα στην περιοχή από αριστερά γύρισε μέσα στην μικρή περιοχή για τον Κωστούλα, που με προβολή προ του Κολόκα στην δεξιά γωνία της Μυρίκης πέτυχε το νικητήριο τέρμα (1-0).
40΄ : Μακρινή εκτέλεση φάουλ του Σαϊτη απέκρουσε σε κόρνερ στο κέντρο του τέρματος ο Καλύβας.
44΄ : Ο Ζωχάκης σεντράρει από αριστερά, ο Μπισμπίκης βρίσκεται μόνος απέναντι στον Μεριγκούνη, αλλά ο Σταμάτης υποδεικνύει χέρι στην προσπάθεια του παίκτη του Κατσαντώνη. Ο ποδοσφαιριστής των Αγράφων βρίσκονταν μόνος απέναντι στον Μεριγκούνη χωρίς πίεση. 
Β΄ μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
48΄ :  Χτύπημα φάουλ του Σαϊτη από δεξιά πέρασε ελάχιστα πάνω από την εστία των γηπεδούχων.
55΄ : Ο Τσιλιμέκης έδωσε στον Σαϊτη, ο οποίος μέσα στην περιοχή και από θέση δεξιά σούταρε, ο Καλύβας έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε σε κόρνερ.
57΄ : Ο Μπισμπίκης τροφοδότησε τον Καλύβα Κ., ο οποίος σούταρε από τα όρια της μεγάλης περιοχής και δεξιά στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Μεριγκούνη.
66΄ : Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κωστούλα από δεξιά πέρασε λίγο πάνω από το τέρμα της Μυρίκης.
68΄ : Καλοχτυπημένο φάουλ του Ντότσικα από καλή θέση και πλάγια δεξιά απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Μεριγκούνης.
72΄ : Ο Κωστούλας έκανε ταχύτατη ατομική ενέργεια, σούταρε λίγο έξω από την περιοχή, ο Μεριγκούνης έπεσε χαμηλά στην δεξιά του γωνία και παραχώρησε κόρνερ.
75΄ : Ο Ντότσικας με έξυπνη μπαλιά από αριστερά έβγαλε τον Γαλανό μόνο απέναντι στον Μεριγκούνη, ο ικανότατος φορ σούταρε από την δεξιά γωνία της μικρής περιοχής, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.
76΄ : Ο Γεωργιάδης σέντραρε από δεξιά, ο Κόγιας από κοντά στο δεύτερο δοκάρι σούταρε με εξουδετερωμένο τον Μεριγκούνη, ο Μπουμπουρής όμως απέκρουσε σωτήρια πάνω στην γραμμή.
77΄ : Ο Ντότσικας εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, η κεφαλιά του Μπισμπίκη από καλή θέση πέρασε πάνω από την εστία της Μυρίκης.
84΄ : Ο Σαϊτης εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Κολόκας πήρε την πρώτη κεφαλιά και νέα κεφαλιά του Τσιλιμέκη από κοντά πέρασε πάνω από την εστία του Καλύβα.
90΄ : Ο Κωστούλας άνοιξε αριστερά στον Καλύβα Τ. που έπιασε το χαμηλό σουτ από πλάγια αριστερά μέσα από την περιοχή της Μυρίκης που σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της Μυρίκης.
92΄ : Ο Γαλανός έβγαλε τον Γεωργιάδη τετ α τετ με τον Μεριγκούνη, ο μεσοεπιθετικός του Κατσαντώνη πλάσαρε αδύναμα και ο Μεριγκούνης μπλόκαρε εύκολα.
Συνθέσεις ομάδων
Άγραφα (Δημήτρης Αντωνίου) : Καλύβας Γ., Θεοχάρης, Ζωχάκης(66΄ λ.τρ. Γαλανός), Τσιγαρίδας, Κατής, Ντότσικας(82΄ Καλύβας Τ.), Μάρκης(44΄ λ.τρ. Κόγιας), Μπισμπίκης, Κωστούλας, Γεωργιάδης, Καλύβας Κ.
Μυρίκη (Βασίλης Φούκας) : Μεριγκούνης, Ζαραβέλης, Παχής, Κολόκας, Σακαμπέτης, Τριανταφυλλόπουλος(80΄ Ίβρος), Γκορόγιας, Μπουμπουρής, Τσιλιμέκης, Σαϊτης, Ράπτης(19΄ λ.τρ. Φούκας)
Διαιτητής : Χρήστος Σταμάτης (ΣΔΠ Φθιώτιδας) 1ος Βοηθός : Βαγγέλης Λαθύρης 2ος Βοηθός : Βασίλης Λάμπρου (ΣΔΠ Ευρ/νίας)