Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Σεμινάριο ΕΚΦΕ Ευρυτανίας: Εργαστηριακή διδασκαλία των Φυσικών Μαθημάτων X (3-4-2012)

Στο πλαίσιο της παροχής της απαιτούμενης διδακτικής και οργανωτικής υποστήριξης των εκπαιδευτικών ΠΕ04 στην εργαστηριακή διδασκαλία, το ΕΚΦΕ Ευρυτανίας διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Εργαστηριακή Διδασκαλία των Φυσικών Μαθημάτων X» την Τρίτη 3-4-2012 στο εργαστήριο πληροφορικής του ΕΠΑΛ Καρπενησίου (ΕΠΑΛ Καρπενησίου – 2ος όροφος) και από ώρα 11:30 έως 14:30. Στη συνάντηση καλούνται να πάρουν μέρος όλοι οι εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ04 του νομού Ευρυτανίας.

Την Τρίτη 3-4-2012, στην συνάντηση του ΕΚΦΕ Ευρυτανίας, έχει προγραμματιστεί η παρουσίαση των παρακάτω λογισμικών:
1) FastStone Capture (screen capture tool)
2) MathType (πρόγραμμα επεξεργασίας μαθηματικών εξισώσεων)
3) Graph paper printer (εφαρμογή εκτύπωσης χαρτιών γραφημάτων)
4) Livewire (πρόγραμμα σχεδίασης και προσομοίωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών κυκλωμάτων)
5) ACD ChemSketch (λογισμικό σχεδίασης συντακτικών τύπων μορίων οργανικών και ανόργανων ενώσεων)
6) Interactive Physics 2005 (λογισμικό δημιουργίας προσομοιώσεων Φυσικής)

14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικής
Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών σας προσκαλεί στις εργασίες του 14ου Πανελληνίου Συνεδρίου Φυσικής
"Ανιχνεύοντας το τοπίο της Σύγχρονης Φυσικής – Αναδυόμενοι χώροι και νέες Τάσεις" Καμένα Βούρλα – Ξενοδοχείο Γαλήνη\ Από 29 Μαρτίου έως και 1 Απριλίου 2012
Τα Πανελλήνια Συνέδρια της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ.) είναι θεσμοθετημένα από την πολιτεία και διεξάγονται ανά διετία με τη συνδρομή και την άδεια του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Στο παραπάνω πλαίσιο, μεταξύ 29 Μαρτίου και 1ης Απριλίου οργανώνεται το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικής στα Καμένα Βούρλα, με αντικείμενο: «Ανιχνεύοντας το τοπίο της Σύγχρονης Φυσικής- Αναδυόμενοι χώροι και νέες τάσεις».
Όπως δηλώνεται και από τον τίτλο του, το συνέδριο αυτό φιλοδοξεί να προσεγγίσει τις νεότερες τάσεις και τεχνολογίες που αναδύονται στη σύγχρονη φυσική μέσα από συγκεκριμένα παραδείγματα εφαρμογής τους. Η οργανωτική επιτροπή έχει προβλέψει για το συνέδριο, προσκεκλημένες ομιλίες, συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας, προφορικές ή αναρτημένες ανακοινώσεις, εργαστηριακά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς (WORKSHOPS) καθώς επίσης και ειδικές συνεδρίες (Ελληνογερμανική Αγωγή, ΠΑΝΕΚΦΕ, Ερευνητικές Εργασίες Projects).
Θεωρούμε ότι ο διεπιστημονικός και πολυθεματικός χαρακτήρας του συνεδρίου που θα πλαισιώνεται από τη συμμετοχή διακεκριμένων στα πεδία δράσης τους επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα συμβάλλει τόσο στη γόνιμη ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των επιστημόνων αλλά και στην αναβάθμιση της ενημέρωσης σε επίπεδα σύγχρονης, πρωτότυπης γνώσης.
Αναλυτικά μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του Συνεδρίου στον σύνδεσμο: http://14o-synedrioeef.ea.gr/