Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Με λαμπρότητα η 25η Μαρτίου σε Ευρυτανία και Ομογένεια

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα αλλά και την συμμετοχή πλήθους κόσμου, λόγω και του καλού καιρού, πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή στην Ευρυτανία, οι καθιερωμένες εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.


Το πρωί της εορτής, η πολιτειακή, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του νομού παρακολούθησαν την καθιερωμένη δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαος και στην συνέχεια έγινε η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Πεσόντων που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου από τους φορείς του τόπου, ενώ ο πανηγυρικός της ημέρας που εκφωνήθηκε από τον εκπαιδευτικό Διονύση Παρούτσα. Οι εκδηλώσεις για την επέτειο της Εθνικής μας παλιγγενεσίας κορυφώθηκαν με την μεγαλοπρεπή και ταυτόχρονα εντυπωσιακή μαθητική παρέλαση. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η ειδική Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Αθηνά Λινού, ενώ τις εορταστικές εκδηλώσεις και την παρέλαση στο Καρπενήσι παρακολούθησαν ακόμη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Καραμπάς, ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Κώστας Μπακογιάννης, καθώς και εκπρόσωποι φορέων του Νομού. Αίσθηση προκάλεσε το ότι για πρώτη φορά η εξέδρα των επισήμων ήταν σχεδόν άδεια, κάτι το οποίο δημιούργησε τροφή για σχόλια.
Με τις ίδιες τιμές εορτάστηκε η 25η Μαρτίου και στην Αμερική, όπου κοντά στους πατριώτες μας ομογενείς βρέθηκε ο Βουλευτής μας Ηλίας Καρανίκας.
Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΑΦΩΝ

Με την ίδια λαμπρότητα αλλά και κάθε επισημότητα εορτάστηκε η 25η Μαρτίου στην έδρα του Δήμου Αγράφων, αλλά και στη Γρανίτσα, στο Ραπτόπουλο και στη Δυτική Φραγκίστα όπου υπάρχουν σχολεία Β/θμιας Εκπαίδευσης. Εντυπωσίασαν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές για τις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσαν με επιτυχία στα Σχολεία τους, ενώ τις εντυπώσεις έκλεψε η μαθητιώσα νεολαία με τις παρελάσεις. Στο Κερασοχώρι, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην πλατεία του χωριού από τον Αντιδήμαρχο Θύμιο Μιχόπουλο, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Λάμπρο Τσιτσάνη, τον Διοικητή του Α.Τ. Κερασοχωρίου και τους εκπροσώπους συλλόγων και φορέων ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η παρέλαση από τα σχολεία του Κερασοχωρίου και της Κρέντης.
Με την ίδια λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν ανάλογες εορταστικές εκδηλώσεις στην Δυτ. Φραγκίστα, στη Γρανίτσα και στο Ραπτόπουλο, με τους μαθητές των σχολείων να παρελαύνουν στις κατά τόπο έδρες και να παρουσιάζουν με πολύ μεράκι και λεβεντιά παραδοσιακούς χορούς της πατρίδας μας.